Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlanos megkerülése akadály...

Ingatlanos megkerülése akadályozás, hazudozás miatt lehetséges?

Figyelt kérdés

Éppen egy lakás vásárlásban vagyok, ahol az ingatlanos össze vissza hazudozik, gátolja a vásárlást. Először is, nem akarta elmondani a tulajnak az árajánlatomat, csak akkor, ha azt vételi szándék nyilatkozatot írok, és az ingatlan árának 4%-át le nem teszem náluk "óvadéknak". Ezt nagy nehezen elkerültük, ügyvédi nyomás hatására. A tulaj elfogadta az ajánlatot, majd elküldtem az adásvételi tervezetet, amiben egy pontban nem értettek teljesen egyet. Kértem többször is a tulaj elérhetőségét, hogy meg tudjuk beszélni, amit az ingatlanos azóta sem adott meg, olyan indokkal, hogy roppant elfoglaltak, vidéken vannak. Szerencsére a tulaj felhívta az ügyvédem, ezért tudtunk egyeztetni, kiderült, hogy nagyon sok mindenben hazudott, a tulaj elérhető, más a foglalkozása, az adásvételi szerződésbe pedig javarészt az ingatlanos "önszorgalomból" szólt bele, nem is a tulaj kérésére, akadályozta az adás-vételt.

Kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben nem lehet megkerülni az ingatlan irodát? Én nem érzem igazságosnak azt, hogy pénzt kapjon azért, mert csak nehezítette a folyamatot. Vagy esetleg lehet ellene eljárást indítani

2018. júl. 23. 13:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
72%

Folytatom az előző tanácsát:

2. Soha semmilyen körülmények között ne írj alá semmit ! Még egy jelenléti ívet se ! Akárhogy győzködnek !

Nem buzdítalak arra hogy kerüld meg az ignatlanost. Mert ha úgy érzed hogy segített és sokat tett azért hogy az eladó és a vevő is elégedett lehessen és az alkuban is jól közvetít akkor megéri a pénzét.

De ha nem és csak egy szimpla felesleges személy mint a közvetítők nagy része akkor ne légy rest kikerülni és magad intézni.

2018. júl. 24. 16:21
 12/16 anonim ***** válasza:

Valószínűleg készpénzes vevő vagy, és ő hitellel akarja értékesíteni a lakást, mert a banktól is kap jutalékot.

Én is elszórakoztam evvel a jelenséggel 8 hónapot, míg végül sikerült lakást vennem. Az okát csak most tudtam meg egy itteni fórumozótól, teljesen stimmel a tapasztalataimra.

Még olyan is volt, hogy én igértem többet, és nem adta át az ajánlatot a vevőnek, és egy kevesebbet ígérőnek adták el.

Ebből nekem az jött le, hogy csak magánszeméllyel kezdjek.

Most már elérte azt a szintet ez a dolog, ahol szerintem csalásért fel lehetne jelenteni ezeket a közvetítőket. A Te kezedben több bizonyíték is van a csalásra. Ha esetleg pesti vagy és nekem is volt dolgom az illetővel, segítenélek a tanúvallomásommal.

2018. júl. 24. 17:32
 13/16 anonim ***** válasza:

"elotte volt 2 meghiusult adas-vetelem ingatlanoson keresztul"

Nekem 4.:) Pacsi!

4 olyan, ahol tettünk is ajánlatot.

De közel 20 olyan, ahol már hamarabb kitúrtak minket, és nem jutottunk el idáig.

2018. júl. 24. 17:46
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Engem nem érdekel,hogy az ingatlanos megérdemli-e a jutalékot, az eladó köt Vele szerződést, nem én. Az viszont érdekel,hogy sosem találkoztam még olyan ingatlanossal - vevőként- aki a segítségemre lett volna. Viszont olyannal, aki minimálisat sem tudott az általa árult lakásról, aki vérig sértődött, amiért megjegyeztem,hogy miért nem gondoljuk azonnal, horror áron megvenni a lakást,aki teljesen mást ajánlott, mint amit igényként elmondtam,és persze kioktatott,hogy jólesz, na, olyannal igen, sőt csak olyannal.

Annyi oldalra regisztráltam, annyi oldalt követek,hogy nem létezik olyan ingatlan amit ne találnék meg előbb mint ahogy az ingatlanos ajánlj. Hozzáteszem: még abaráti körünkben is van ingatlanos....

Viszont: ha végre találok egy olyan lakást ami tetszik, és azt ingatlanos árulja, nem tudok kitérni előle.

Amit nem értek..most pl. olyan lakást néztünk meg ahol a tulajdonos is jelen volt. Minden érdeklődőnél jelen van. Az ingatlanossal együtt. De persze Ő sem tud semmit, örökölte a lakást, így ketten vannak akik a pár kérdésünkre sem tudtak választ adni. És persze esély sem volt arra,hogy a tulajdonostól megkérdezzem mi a vége az árnak :( Hát igen, tegyek ajánlatot, tegyem le az 1%-ot, ezért persze utazzak fel ismét, vigyem a pénzt, és a tulaj ezt vagy elfogadja, vagy nem.

A lakás nem tetszett, ezért nem kerestük az ingatlanost, hozzáteszem, megkérdeztem,hogy nemleges visszajelzést kér-e. NEM. Aztán eltelt pár nap. Az ingatlanos hívott,hogy megbízta az eladó, ugyan kérdezze már végig, kíván-e valaki ajánlatot tenni.

Kérdezem: hogy működik ez? Leteszem az 1%-ot, és az ajánlatot továbbítja tőlem, és még többektől esetleg az ingatlanos a tulajdonos felé? Aztán aki többet ad, és kedvezőbb ajánlatot tesz, az a nyerő?

És erre meddig kell várni?

Bár hozzáteszem: eleve kerülöm az ingatlanosokat.Aki alaposan tanulmányozta mire is kell figyelni, van egy jó ügyvédje, annak nem kell ingatlanos. Főleg olyan nem, aki sem indformációval, se kellő udvariassággal nem rendelkezik.

2018. júl. 24. 18:14
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Semmirekellő hiéna szinte az összes ingatlanos. Az eladók nagy részének nem is lenne rájuk szüksége.

Kb 1 évig keresgéltünk telket, ez alatt az idő alatt több hazugságot hallottam az ingatlanosoktól mint egész életemben az összes többi sumák sz.rházitól.

Az összközművesnek hirdetett teleknek még az utcájában sem volt csatornahálózat,belterületinek hirdetik a zártkertet és még sokáig sorolhatnám.

2018. júl. 24. 19:36
 16/16 anonim ***** válasza:
Bizonyára vannak kiváló ingatlanosok, de nagyon felhígult a szakma. Nagyrészt sajnos kényszerpályára futott, nagy jövedelmet remélő, hozzánemértő értékesítővel van tele a piac.
2018. júl. 25. 06:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!