Mit kell tenni egy ilyen esetbe? (Zártkerti ingatlan adásvétel)
Sziasztok!Röviden leírom kérdésem.Vettem egy Zártkerti ingatlant részletre,adásvételi megvolt.Az ügyvéd beadta az önkormányzathoz kifüggesztés miatt!(Közbe rájöttem nem kellet volna mert kivan vonva a müvelés alol,de már lényegtelen,az ügyvéd hibázot,)
Visszajött a héten a papir Pestről a földhivataltól (majd 8hónap után) hogy felesleges volt beadni,nem az ö hatáskörük.Kaptam én,az eladó,és az ügyvéd is.Akkor ezek után mivan?Az ügyvédnek bekell adni a földhivatalba a szerződést?Mert gondolom más akadálya nem lehet,hogy beküldje?És mivel függőben tartást kért a szerződésbe,igy kétszer kell megfizetni a földhivatalba a 6600ft-ot,mivel elösször az eladás tényét jegyzik be,majd a tulajdonjogot?Remélem jól irtam.2év mire kivan fizetve.
Köszönöm a válaszokat!
Helyesen írtad, a kifüggesztésre nincs szükség.
Én adtam el ingatlant részletre, teljesen sima ügy volt, de a ti ügyvédetek egy idióta, szarul fogalmazott, ezért nem fogadja be a földhivatal.
Normális szerződés esetén nem "függőben tartást" kérnek, hanem le van írva, hogy hány havi részlet és mikor jár le.
Ez megy a földhivatalba, ahol széljegyzetként rávezetik a tulajdoni lapra a más számára elidegeníthetetlenséget.
Amikor aztán rendjén letelt a részlet, minden ki van fizetve, akkor készül egy végleges szerződés, aminek a szokásos menete van.
Szia,köszi válaszod.
Most hogy vége lett a földtörvényi procedurának,(Budapesti földügyekkel foglalkozo hivatal utasitotta el) akkor most hiába adja be a helyi földhivatalnak?De nemértem hogyha így nem fogadja majd el a hivatal,ezt hogy nem tudja egy ügyvéd?Akkor csak szólnia kellene hogy szerződést kell módositani vagy valami?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!