Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Azt mondják, most az ingatlano...

Azt mondják, most az ingatlanok jelentősen túl vannak árazva. Ez mit jelent? Mi a gyakorlat általában mennyit lehet alkudni?

Figyelt kérdés
2018. júl. 2. 11:45
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem értem mit értesz ez alatt, hogy nem gond. Ebből semmit nem fogunk tudni mondani. Keresel egy házat ami tetszik, ajánlatot teszel rá, ha nem jön be akkor kiderül, hogy mire elég a pénzed. Összességében magasabb az árszínvonal, nincs az, hogy valahol olcsóbb lett valahol drágább, csak egyértelmű a drágulas mértéke nem azonos
2018. júl. 5. 23:08
 12/23 anonim ***** válasza:
51%
Kinézett ház árából szerintem allapottol fuggoen 7-15 százalékot probalj meg alkudni
2018. júl. 5. 23:09
 13/23 A kérdező kommentje:
több nem szokott menni?
2018. júl. 5. 23:30
 14/23 anonim ***** válasza:
Most mi ezt így hogy mindjuk meg. Meg kell próbálni. Ha nem megy akkor meg keresni kell mást. Ha valaki többet megad érte akkor az fogja elvinni ez így megy....
2018. júl. 5. 23:38
 15/23 A kérdező kommentje:
a tapasztalatok érdekelnek. akinek van, az meg tudja mondani
2018. júl. 6. 07:10
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy lehetsz ilyen primitív. Minden lakás/ház más, számít az, hogy hogyan van belőve a hirdetési ár, mennyire sürgős, milyen környéken van. Ne gondold már, hogy ami másnál működik az nálad is fog. Az eladót pláne nem fogja érdekelni az, hogy te elkezded, hogy ennyit szoktak alkudni. Ennyire szánalmas tényleg nem lehetsz, de valóban... Csináld azt, hogy odamész, és megmondod MENNYIT TUDSZ adni érte. Semennyivel nem leszel jobb passzban ha egy olyan ír, aki már tudott alkudni, leírtam, hogy miért nem.
2018. júl. 6. 11:31
 17/23 A kérdező kommentje:

"Nem tudom, hogy lehetsz ilyen primitív. Minden lakás/ház más,"

Az nem baj ha nem tételesen sorolják itt fel az összes megtörtént adásvételt, elég ha a saját tapasztalatát írja e az akinek van, és nem túl primitív ahhoz, hogy képes legyen belátni hogy ennél nem kell többet tennie.

"számít az, hogy hogyan van belőve a hirdetési ár, mennyire sürgős, milyen környéken van."

Attól, hogy ez az számít még van ami ritkább és van ami gyakoribb.

(Mellékesen megjegyzem, hogy ez az élet összes területére is igaz.)

"Ne gondold már, hogy ami másnál működik az nálad is fog."

Ilyen gondolatra még utalás se volt a kérdésben, ezt csak te képzelted bele. További jó képzelődést kívánok, biztos jó szórakozás lehet hülyeségeket elképzelni.

"te elkezded, hogy ennyit szoktak alkudni."

Ezt azért megpróbálom elképzelni, biztos jó lehet ekkora hülyeséget elképzelni, máskép nem tennéd.

"Csináld azt, hogy odamész, és megmondod MENNYIT TUDSZ adni érte."

Majd ha fizetsz azt teszem amit mondasz de amig egy fillért sem fizettél nem diktálhatod mit tegyek.

"Semennyivel nem leszel jobb passzban ha egy olyan ír, aki már tudott alkudni, leírtam, hogy miért nem."

Én irtam le miért nem, mert annyira primitiv vagy hogy csak hülyeségeket tudsz elképzelni, értelmes dolgokat nem.

Mellékesen megjegyzem, hogy elképzeltem azt a legnagyobb baromságot amit kiemeltem, s nem jelentett számomra semmi élvezetet, így továbbra se értem, hogy neked miért jó ,hogy hülyeségeket képzelsz el sorozatban. Lehet tényleg annyira primitív lennél, hogy értelmes dolgokat nem tudsz elképzelni? Azért - csak javaslom, ez nem parancs - egyszer próbálj meg értelmeset elképzelni, hátha mégis megy.

2018. júl. 6. 12:01
 18/23 anonim ***** válasza:
75%
Ezt a vitát én nyertem, de mindegy :) Aki ezen az oldalon vár pénzügyi tanácsot, az annyit is ér.
2018. júl. 6. 21:10
 19/23 A kérdező kommentje:
Van aki tud adni itt is értékes tanácsot. Az, hogy a te "tanácsod" semmit se ért, csak rajtad múlt s ez az ami minősít, mégpedig téged.
2018. júl. 6. 21:26
 20/23 anonim ***** válasza:

Tapasztalatom szerint manapság nem nagyon lehet alkudni, szinte semennyit sem.

Én SZigetszentmiklóson vettem lakást 19,6-ért hirdették, 19,3-ért tudtam megvenni, úgy, hogy készpénzes vagyok és ennél lejjebbről indultam, de ebben a lakóparkban nagyon keresettek a lakások, volt egy másik vevőjelölt is...

Budapesten még rosszabb a helyzet, ott konkrétan semmit nem tudsz alkudni, már az is szerencse ha a kiírt árért meg lehet venni és nem dob rá az eladó még pár százezret...

Vidéken lehet hogy jobb a helyzet de ott is van eladó aki ragaszkodik a kiírt árhoz. Akinek nem sürgős az nem fogja odaadni olcsóbban.

Szóval azok az idők már elmúltak amikor alapból úgy lehetett nézni a hirdetési árakat hogy na ebből majd 10-20 százalékot úgyis lealkudok...

2018. júl. 7. 13:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!