Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogy lehet megcsinálni egy...

Hogy lehet megcsinálni egy házzal, hogy olyan szinten le legyen szigetelve, hogy ne legyen fűtésszámlája, hanem csak annyi hőt veszítsen télen amit a nappali napenergiával vissza lehet nyerni?

Figyelt kérdés
2018. jún. 23. 23:08
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

# 19

mért gondolod hogy fűtés lenne?

2018. jún. 25. 18:08
 22/30 A kérdező kommentje:
a felmelegetitett csövek felmelegetik a hideg levegőt
2018. jún. 25. 19:04
 23/30 anonim ***** válasza:
Ennek eléggé fűtés logikája van...
2018. jún. 26. 07:45
 24/30 anonim ***** válasza:

Amúgy gondolom a költséghatékonyság miatt kérded... én fával fűtök, 15 éve egy fillért nem költöttem fűtésre.

Vettem egy akáccal és bodzával benőtt elhagyott présházas telket 3000négyzetméter, ennek 5 évente kitermelem a felét, figyelem jófogáson a hírdetéseket és a lakhelyem 50km körzetében lecsapok az ingyen elvihető faanyagra, + a falunk bekötőútjának a kereszteződését a polgármesteri hivatal engedélyével én ritkítom meg a fákat, hogy ne legyen beláthatatlan a kereszteződés, cserébe a faanyagért... így aztán évről évre értetlenül nézem a hosztit a "dráguló" fűtés körül... felnőtt életemben még nem fizettem fűtésért... és nem is fogok...

2018. jún. 26. 07:51
 25/30 anonim ***** válasza:
""Hisztit
2018. jún. 26. 07:52
 26/30 anonim ***** válasza:

# 23

[link]

A távozó meleg levegő fölmelegiti a friss hideg levegőt nincs benne semmi ami hőt termel.

2018. jún. 26. 19:35
 27/30 A kérdező kommentje:
a fa se termeli az energiát, csak tárolja,
2018. jún. 26. 20:25
 28/30 anonim ***** válasza:
És mégis mitől lesz bent meleg a levegő?
2018. jún. 26. 21:57
 29/30 A kérdező kommentje:
fűtéstől szokott
2018. jún. 27. 02:47
 30/30 anonim ***** válasza:

Jaj, Istenem, mennyi frusztrált túlokos van itt!

Felesleges ezt túlbonyolítani, vagyis, egy picit azért kell.

Egy jól szigetelt ház egy nagy lépés a passzív ház felé.

Arra a kérdésre, hogy mennyi legyen a külső fal és természetesen a tetőfödém, no meg a talaj felé is (!) a szigetelés - azért nehéz erre válaszolni, mert szigetelőanyagja válogatja.

Úgy sacckábé 20 cm-rel kell számolni.

Pontosabban:

- tetőfödémet kb. 20 cm ásványgyapottal szigeteled,

- a külső falakat kb. 20 cm habbeton téglával szigeteled,

- a talajjal, esetleg pincével érintkező földszinti padlófödémet is szigetelni kell; ide már elég a 10 cm, mert nincs olyan nagy hőingadozás, de ez általában adott, ár ha a ház kész van. Ha nincs, akkor érdemes ezt is szépen szigetelni azzal a bizonyos 10 cm-rel.

Hőingadozás így is lesz, mert télen azért kell a fűtés, nyáron pedig a hűtés, de kevesebb, mint egy nem szigetelt háznál.

Szóval, ökölszabályszerűen ennyi.

2018. júl. 2. 00:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!