Tényleg abszolút nem éri meg használt házat venni? 25-30 millióért szinte csak felújítandót kapni, míg itt már megjelennek a vadiúj házak is.
Ez a ház pl. 1000-es telek, igaz, fafödémes, na de kérem, mégis vadiúj...
ingatlan.com/delegyhaza-twin/elado+haz/csaladi-haz/pest+megye+delegyhaza/22898370
22-ért meg ilyen, amire még 20-at kellene költeni:
ingatlan.com/delegyhaza/elado+haz/csaladi-haz/pest+megye+delegyhaza/25917056#kiemelt-hirdetes
" Na ja, a burkolást nem írtam előbb, de átlag Pest megyében 5 ezer/nm a lerakás, az anyag 4-10 ezer/nm kompletten, tehát 100 nm nyugodtan lehet számolni 1-1,5 millióval."
Igen, de a szobákban gyönyörűszép régi parketta van, épeszű ember nem szedeti fel! Sőt, kifejezetten ilyet keres! Minden más burkolat hátrány ehhez képest mind esztétikailag, mind minőségben.
Szóval csak a mellékhelyiségekre számold ezt a nm-árat!
De látatlanban eleve butaság találgatni, én pl. tippelek arra, hogy a mutatott fsz az a vályogházban van, nem a főéületben.
De olcsó az az új! Ilyet én is akarok!
Nálunk ekkora lakást nem veszel ennyiért, nemhogy új házat. És nem Pest megye, hanem Db.
Iszonyúan túlárazott az a lepukkant használt az újhoz képest.
Hát....mi egy hasonló állapotú házat vettünk,mint amit linkeltél...eladtuk a telek hátsó részét...láttuk,közvetlen közelről,hogy-hogy építették fel...inkább nem mondok semmit rá...Mellesleg a régi házból alkudni tudsz...ha meg lenne pénzed a 30 millásra,akkor van 10 milliód felújítani...Hidd el,ha a szerkezete jó a háznak,és felújítod,ugyanannyit fog érni mint az új..mellesleg,ha nektek sok az 1700 nm akkor a feléből még pénzt is lehet csinálni és azt is belerakni a felújításba...De leginkább az számít,hogy a régi házban látsz -e valamit...el tudod -e képzelni hosszú távon ott magad a te ízlésedre formálva...Én beléptem a házunkba és beleszerettem...egyszerűen megfogott és tudtam mit szeretnék rajta a alakítani stb.pedig nagyon sok idő és energia volt míg tiszta lett a tulajdoni lap és a miénk lett a ház.(nem az első házunk volt )Mellesleg,ha ügyes vagy és baromi extra igényeid nincsenek akkor azért odafigyelve nem 20 millió a felújítás...
Fűtésről nem írtál semmit...radiátort látok,de mi csinálja a meleget...A tetőcserép milyen állapotú...ha a cserép jó,akkor "csak "ácsmunka van,vissza lehet rakni...A födémet szigetelni,nem sok pénz,közetgyapot szigetelés nekünk 100nm-re a 20 cm kb.150e volt(nálunk beton födém van).Ablakból is van több féle,nekünk 3 réteg ablak és nagy méretűek, felár nélkül 800e ajtóval együtt,és nem gagyi kategória,méretre gyártották ide nekünk...
Na,egy szónak is 100 a vége,ha nem tudsz napi szinten vagy legalább 1 héten többször kimenni a házhoz és nem vagy elég tökös ahhoz,hogy szólj,ha valami nem tetszik,kockázatos belevágni egy új házba...sajnos a magyar vállalkozók nagy többsége(nagy tisztelet a kivételnek),ott spórolja ki az anyagot ahol tudja.....
Kérdező, egy teljes felújítás nm ára kb. 150.000ft körül van. Új csövek, vezetékek, szigetelés, burkolatok stb. Átlagosan. Így számolj.
A vadiújjal a következő bajok vannak általában:
-fafödémes (lehet, hogy neked mindegy, és örökre akarod venni, de ha valamiért el akarsz költözni, anyagi hátrány lehet)
-10 cm szigetelés, ami már az előző szabvány szerint is éppenhogy, de az új szerint több, mint karcsú.
-radiátoros fűtés
-műanyag ablakok, abból is a legalja, ami még belefér a szabványba, lehetőleg fehérben
-födémszigetelés egy vicc
-általában fogalmad sincs, ki volt az a hülye, aki megtervezte. Kötelezném rá, hogy benne éljen. Berendezhetetlen ingatlanok, kis szobák, sötét helyiségek, természetes szellőzés és gyakran fény nélküli folyosók, vizesblokkok.
-Összesen egy fürdő, legalább 4 felnőttre
-Látom én 23 nm nappali meg 7 nm konyha, de hol esztek? Nyilván a nappaliban, ami azt jelenti, hogy a nappali valójában kb. 16 nm lesz.
-6 hónap alatt építik fel, beburkolják műanyagba, beteszik a műanyag nyílászárókat, a falak nem tudnak kiszellőzni, kiszáradni, aztán jön a páralecsapódás meg a penész.
-A födém és az aljzat szigetelése is nevetségesen kevés
-108 nm a ház, de valójában 100, mert több, mint 10 az előszoba és a kamra: átgondolatlan tervezés, helypazarlás
-Jól hangzik a 4 nm háztartási helyiség, de az valójában a kazánház lesz, mert azt is el kell helyezni valahol
-A feltöltött terv NEM terv, mert nem számol egy csomó mindennel, pl az étkezőnek kialakított, valójában átjárófolyó nagyságával sem.
-A kamra ablaktalan
-Az étkezőrész vaksötét lesz nyáron is
-Gipszkarton belső falak vannak, nulla hanggálás, mg fúrj csak fel egy polcot
-4 emberre egy db mosdókagylót terveztek be
-Még az sem látszik a terveken, hogy mi a tájolás
-Nem így néz ki egy tisztességes terv
-Nincs garázs, járda, tereprendezés.
-Plusz 800.000 a saját műszaki ellenőröd, hogy ne verjenek át
-Energetika nevetséges, és 2022 után nem is lehet már ilyet építeni sem, azaz gondolj bele, 3 év múlva mennyire elavult és eladhatatlan lesz. És nem tudod, mit hoz az élet.
És ez még csak úgy a probléma vele, hogy rétegrendet nem is láttál.
A használt, amit belinkeltél, az pedig egy 50 nem es vizes vályogház. Tehát vagy reklámozni akarod a rossz energetikájú házadat, ami több, mint valószínű, vagy nem tudom.
De ez az olcsó húsnak híg a leve kecó nem kellene, ingyen sem.
Nálunk (Bp.-en) a környéken igen sok új ház épült, eladásra.
Jó néhánynál csak utólag vezették be a közműveket, azaz egy csepp víz nélkül épültek fel a házak!! Utcai csapról hordtak néhány vödörrel, de sohasem locsolták meg pl. a betonalapot.
Minek?? Sok veréb úgyis csak az újat veszi...
Még egy apróság!
A kérdésednél belinkelt "új" háznál a hirdetésben legalul ott is van nyíltan, hogy mire is számíthatsz náluk.
Ugyanis ez szerepel alul, hogy: lukacsfyingatlan
( f y n g a t )
A legnagyobb különbség új és használt ingatlan vásárlásánál, hogy a használt már megvan, meg tudod nézni, hogy milyen.
Az újnál meg azt mondják, hogy ilyen lesz. Aztán vagy olyan lesz vagy nem. Szerintem ez sokkal nagyobb lutri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!