Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Túlárazva? Mennyit érhet...

Túlárazva? Mennyit érhet körülbelül?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy lakást venni ezen a környéken, vizafogón. Szerintetek túl van árazva a 37,85 M Ft-os ingatlan? Egy szinttel alatta lévő lakás 35M Ft és szerintem méretbeli különbség nem igazán van, tájolás szempontjából sem. Egyedül szerintem a bútorzat különbözik és hogy 2.-ik emeleti.

Az épület mellett van egy mostanra kulcsrakész lakóház, ott körülbelül 44 m2 lakásokat 31.5 - 33 M Ft-ért sikerült eladni.

1. [link]

2. [link]

#ingatlan #Vízafogó #Túlárazva
2018. jún. 4. 15:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
40%

Nem kötözködésből kérdezem, de miért érdekel, hogy mennyit érhet? Teljesen irreleváns. Annyit ér, amennyiért adják. :) 13. kerületben újépítésű lakásért ez per pillanat reális ár.

A környéken lévő más lakásokról nem sok mindent tudni műszakilag, illetve hogy mennyivel van "rosszabb" részen, rosszabb kilátással, tájolással. Sok minden meghatározza az árat.

2018. jún. 4. 15:44
 2/16 anonim ***** válasza:

Látod alul, hogy mennyi a nm-ár a környéken, tehát meg kell nézni, mennyivel tud annál többet ez a lakás, hogy többre van értékelve. Igen, szerintem 800 fölött túl van árazva, nem reális. Főleg ha nem kapnak most, szezonban ajánlatot 1 hónapon belül.

A 2. emelet mindig olcsóbb kicsit a 3.-nál, és 2 nm-rel kisebb, és lakások ára nm alapján van.

Tehát itt a 2. emeleti van túlárazva, ha a 3. emeletihez mérem, és ha a 3. emeleti az fotó:

nem világos számomra, hogy nem látványterv-e a 3. emeleti fotósorozat... mert lehet, hogy élőben tök más van akkor, és nem ilyen állapotú a burkolat, nincs konyhabútor, stb.

Szerintem ami 650-680 fölött van árban bárhol Budapesten, ami nem klasszikusan nagyon keresett környék, az csak próbálkozás, szerencsevadászat.

720 max. az, amiért biztosan el lehetne adni 1 hónapon belül - ez is csak a felpörgött kereslet miatt lehetne ennyi.

2018. jún. 4. 15:51
 3/16 anonim ***** válasza:
57%

2001-2010 között épült lakás NEM számít már újépítésűnek!

12-17 évente egy lakás felújítandóvá válik, a burkolat akár tégláig leverendővé.

2018. jún. 4. 15:52
 4/16 anonim ***** válasza:

Én az alapján mondom amit mondok, hogy 70-es 80-as években épült 55-65nm-es paneleket gond nélkül el lehet adni újpesten 25 millió körül ennél sokkal borzalamasabb állapotban. Nem városi legenda, tapasztalat.

Illetve ezen a térképen is látszik, hogy hogy alakulnak a 13. kerületben a négyzetméter árak.

[link]

2018. jún. 4. 16:00
 5/16 anonim ***** válasza:

4: 65 nm-es lakás 25 millióért az 385 000 Ft/nm.

Ebből hogy következik, hogy Vizafogón nem 720, hanem 830?:)

A térkép nem tudja mutatni, hogy mennyiért kel el a lakás, csak azt, hogy mennyiért hirdetik. 10% levonást nyugodtan hozzá lehet tenni.

2018. jún. 4. 16:03
 6/16 A kérdező kommentje:

1. Csak azért érdekel mennyi érhet mert tennék nekik egy ajánlatot de kb 9%-os alkuval. Persze meg kell próbálni ha pedig nem fogadják el akkor keresek másikat. Munkahely szempontjából nem lenne rossz vagy akár befektetésnek sem szerintem.

2. Én olyan 740-750 ezer nm2 áron gondolkoztam hogy reálisabb lenne bár már az is magas szerintem. Nem tudom hogy látványterv-e a fotósorozat... Kértem időpontot a lakásra de nem hívtak vissza mivel nincs náluk kulcs...

Úgy 20szor van meghirdetve az ingatlan...

Válaszokat, véleményeket azért köszönöm!

2018. jún. 4. 16:20
 7/16 anonim ***** válasza:

Arra most nem térnék ki, hogy maga az ingatlan túlárazott-e vagy sem, azt majd a kereslet-kínálat eldönti.

De a két lakás közti közel 3 millió Forintnyi különbség igenis látható: burkolat, konyhabútor fényévekkel magasabb minőségű a drágábban (plusz egyéb bútorzat, ami ott marad).

Ja, és még valami: a 3. emeleti ingatlanokat újépítéseknél is drágábban adják a 2. emeletiekhez képest.

2018. jún. 4. 17:28
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Határozottan igen. Nem ér ennyit. Akkor sem, ha jelen pillanatban ezt a helyzet. Mert ez egy pillanatnyi helyzet, ami azonnal változik, amint a jegybank kamatot emel.

Így tuti bukó, mert nem tudsz belőle jól kiszállni soha, csak veszteséggel, még akkor is, ha kp-ra veszed. Hitelre pedig hülyeség kifizetni 40+ millát egy pesti kerület kis lakásáért.

2018. jún. 4. 18:21
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
A kettő közül tuti jobb vétel a drágább, mert azt teljes bútorzattal hirdetik, ha jól értelmeztem, és nagyon szép is, nem kell csinálni vele semmit, ha így tetszik. Am block én nem adnék ki sose ennyit ott lakásra, nekem csak Buda jöhet szóba, pest árakat nem követem.
2018. jún. 4. 21:05
 10/16 anonim ***** válasza:
37%

"Úgy 20szor van meghirdetve az ingatlan..."

Akkor keresd meg a tulaj hirdetését és vele nézd meg, mert akkor nem kell a 6-8%-os közvetítői díjat megfizetned.

2018. jún. 4. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!