Túlárazva? Mennyit érhet körülbelül?
Szeretnék egy lakást venni ezen a környéken, vizafogón. Szerintetek túl van árazva a 37,85 M Ft-os ingatlan? Egy szinttel alatta lévő lakás 35M Ft és szerintem méretbeli különbség nem igazán van, tájolás szempontjából sem. Egyedül szerintem a bútorzat különbözik és hogy 2.-ik emeleti.
Az épület mellett van egy mostanra kulcsrakész lakóház, ott körülbelül 44 m2 lakásokat 31.5 - 33 M Ft-ért sikerült eladni.
1. [link]
2. [link]
Nem kötözködésből kérdezem, de miért érdekel, hogy mennyit érhet? Teljesen irreleváns. Annyit ér, amennyiért adják. :) 13. kerületben újépítésű lakásért ez per pillanat reális ár.
A környéken lévő más lakásokról nem sok mindent tudni műszakilag, illetve hogy mennyivel van "rosszabb" részen, rosszabb kilátással, tájolással. Sok minden meghatározza az árat.
Látod alul, hogy mennyi a nm-ár a környéken, tehát meg kell nézni, mennyivel tud annál többet ez a lakás, hogy többre van értékelve. Igen, szerintem 800 fölött túl van árazva, nem reális. Főleg ha nem kapnak most, szezonban ajánlatot 1 hónapon belül.
A 2. emelet mindig olcsóbb kicsit a 3.-nál, és 2 nm-rel kisebb, és lakások ára nm alapján van.
Tehát itt a 2. emeleti van túlárazva, ha a 3. emeletihez mérem, és ha a 3. emeleti az fotó:
nem világos számomra, hogy nem látványterv-e a 3. emeleti fotósorozat... mert lehet, hogy élőben tök más van akkor, és nem ilyen állapotú a burkolat, nincs konyhabútor, stb.
Szerintem ami 650-680 fölött van árban bárhol Budapesten, ami nem klasszikusan nagyon keresett környék, az csak próbálkozás, szerencsevadászat.
720 max. az, amiért biztosan el lehetne adni 1 hónapon belül - ez is csak a felpörgött kereslet miatt lehetne ennyi.
2001-2010 között épült lakás NEM számít már újépítésűnek!
12-17 évente egy lakás felújítandóvá válik, a burkolat akár tégláig leverendővé.
Én az alapján mondom amit mondok, hogy 70-es 80-as években épült 55-65nm-es paneleket gond nélkül el lehet adni újpesten 25 millió körül ennél sokkal borzalamasabb állapotban. Nem városi legenda, tapasztalat.
Illetve ezen a térképen is látszik, hogy hogy alakulnak a 13. kerületben a négyzetméter árak.
4: 65 nm-es lakás 25 millióért az 385 000 Ft/nm.
Ebből hogy következik, hogy Vizafogón nem 720, hanem 830?:)
A térkép nem tudja mutatni, hogy mennyiért kel el a lakás, csak azt, hogy mennyiért hirdetik. 10% levonást nyugodtan hozzá lehet tenni.
1. Csak azért érdekel mennyi érhet mert tennék nekik egy ajánlatot de kb 9%-os alkuval. Persze meg kell próbálni ha pedig nem fogadják el akkor keresek másikat. Munkahely szempontjából nem lenne rossz vagy akár befektetésnek sem szerintem.
2. Én olyan 740-750 ezer nm2 áron gondolkoztam hogy reálisabb lenne bár már az is magas szerintem. Nem tudom hogy látványterv-e a fotósorozat... Kértem időpontot a lakásra de nem hívtak vissza mivel nincs náluk kulcs...
Úgy 20szor van meghirdetve az ingatlan...
Válaszokat, véleményeket azért köszönöm!
Arra most nem térnék ki, hogy maga az ingatlan túlárazott-e vagy sem, azt majd a kereslet-kínálat eldönti.
De a két lakás közti közel 3 millió Forintnyi különbség igenis látható: burkolat, konyhabútor fényévekkel magasabb minőségű a drágábban (plusz egyéb bútorzat, ami ott marad).
Ja, és még valami: a 3. emeleti ingatlanokat újépítéseknél is drágábban adják a 2. emeletiekhez képest.
Határozottan igen. Nem ér ennyit. Akkor sem, ha jelen pillanatban ezt a helyzet. Mert ez egy pillanatnyi helyzet, ami azonnal változik, amint a jegybank kamatot emel.
Így tuti bukó, mert nem tudsz belőle jól kiszállni soha, csak veszteséggel, még akkor is, ha kp-ra veszed. Hitelre pedig hülyeség kifizetni 40+ millát egy pesti kerület kis lakásáért.
"Úgy 20szor van meghirdetve az ingatlan..."
Akkor keresd meg a tulaj hirdetését és vele nézd meg, mert akkor nem kell a 6-8%-os közvetítői díjat megfizetned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!