Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Az miért van, hogy az eladók...

Az miért van, hogy az eladók 3/4-e csak hirdetni, nem eladni akarja az ingatlanát?

Figyelt kérdés

Mikor már sokadjára, sok vevőjelölt mondja kb. ugyanazt az árat amit megadna, de nem tágít az eladó, akkor gondolja, majd egyszercsak jön egy bolond aki megad annyit, vagy még többet is?

Illetve az ingatlanosok... 2-3 millióval többért hirdetik meg azt a házat, amit addig se adott el olcsóbban a tulaj maga. És mivel belépnek a színre, még kevésbé lesz kelendő.

De csak ha magának hirdeti is, ajánl az ember egy reális árat, de nem, az kevés. Aztán lehet mi voltunk a 2. és lehet egyben utolsó, vagy utolsó előtti érdeklődői, mióta hirdeti?

2018. jún. 2. 12:09
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
"egyszercsak jön egy bolond aki megad annyit" pontosan így gondolják!!!! De miért te amúgy mit gondoltál?? Te árulsz egy házat 10 milióért azt odaadnád 8-9 ért? Szerintem nem.
2018. jún. 2. 12:18
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Mivel az árak tendenciájában felfelé mennek, lehet, hogy elég pár hónapot várni, s megkapja azt, amit elképezelt, joga van hozzá... Nekem is van egy ingatlanom, amiért kínáltak 8 milliót 2 éve, most 10 felett tudnám eladni, de nekem nem sürgős...
2018. jún. 2. 12:21
 3/26 anonim ***** válasza:
18%

Ez azért van, mert egyre pofátlanabbak és jellemtelenebbek lesznek az emberek.

Sokan olyan ingatlanokat kínálnak eladásra, amit gazdag felmenőktől örököltek. Ilyenkor a pofátlanság mértéke csak növekedni tudni.

Hasonló ez az albérletárakra is. Örökölt lakások vannak kiadva elszállt árakon, így a tulaj gyakorlatilag minden hónapban a semmiért többszörös munkabért kaphat.

2018. jún. 2. 12:27
 4/26 anonim ***** válasza:
100%
3# jaaaa az én ku rva anyámat hogy örököltem egy házat és pénzt akarok belőle csinálni nem eljótékonykodni?!?! Mit gondolsz az életről úgy mégis?!?
2018. jún. 2. 12:58
 5/26 anonim ***** válasza:
73%

Basszus 3-as belőled ömlik az irigység.A kormányunk politikája generálta a magasabb árakat.A CSOK és az albérlet támogatás.

Vannak rétegek akik ez miatt mindenből kiszorultak a magasabb árak miatt,mert a tulajdonosok emelhettek mind kettő piaci árán,mert lettek akik ezt igénybe véve

megtudják fizetni,de lettek olyan rétegek is akik nem jogosultak és ez miatt nem tehetik meg már.

Fellendült a piac és ezen kaptak az építőanyag nagykereskedők és az építőanyag gyártók is.Emeltek az áraikon.Ez miatt egy építkezés,lakásfelújítás is már jóval többe kerül.Ezt a tulajok mind érzik és ezt be is építik az árakba + az extra profitot is kitudják fizetni a bérlők,ingatlan vásárlók,de be is indult a kereslet.

Azok akiknek semmi nem jár ,azok bsznak rá.

Ha valaki örököl egy ingatlant ,neked az mi a fszért fáj.Van ,aki ezt nagyon rosszul éli meg,mert elvesztette egy szerettét.Van akit ez nem ráz meg,de az más tészta.

Az ingatlan piac nem egy karitatív szervezet,ha nem profit orientált.Az örökölt ingatlant úgy kell befektetni ,amit a piac diktál.Ha nem így teszel ráfaragsz és mg ki is röhögnek.Itt a Teréz anyákat felejtsd el.

Más,de ide tartozik.

Én dolgoztam kint külföldön és az ottani magyar munkatársaim közül,volt akit ilyen mentalitással áldottak meg,mint TE.Ez a tipikus irigykedő, rosszindulatú híres Magyar mentalitás.Még kint is szóba jött ez a lengyelek közt is,hogy a Magyar csak azon mesterkedik,hogyan cseszhet ki a másik Magyarral,még ők azon vannak,hogy segítsék a saját,Lengyel kollégájukat.Összetartanak akár hol vannak.

Vannak kivételek,de nagyon kevesen,de te nem a kivételhez tartozol.

2018. jún. 2. 13:45
 6/26 anonim ***** válasza:
64%

Megnyugtatlak, aki nem tud kifizetni egy ingatlant 10 millióért, az 8-ért sem fogja tudni, tapasztalat.

Az ingatlanárakat a piac és a kereslet határozza meg, ha neked csak X összeged van, akkor az ingatlanportálok keresőjét arra az összegre állítsd be, ne X + 2millióra és akkor nem leszel zaklatott.

2018. jún. 2. 15:07
 7/26 anonim ***** válasza:
72%

6-os, ez butaság amit írsz. Ha valakinek 8 milliója van, azt ki tudja fizetni, a 10-et már nem. Ez egyértelmű!

Mi is kp-ra keresünk lakást. Nem veszünk fel kölcsönt, semmi kedvezményre nem vagyunk jogosultak, tehát a meglévő pénzünket osztjuk be az összes költségre. Természetesen meghatároztuk,hogy mi az az összeg amit max fel tudunk használni a vásárlásra, mi az, amit ha esetleg felújítást igényel rá tudunk költeni, és esetleg ha felújítottat veszünk, és csak bele kell menni, mi az az ár, amit ki tudunk fizetni.

Az alsó határt szabtuk meg, természetesen afölött jóval nem nézünk lakást, de viszonylag szűk keretek között mozogva igen.

A kérdező kérdését nézem csak, az alatta lévő szöveget elhagyom. Igazat adok Neki abban,hogy manapság mi is azt tapasztaljuk,hogy amennyiben reális áron kéred a lakást is olyan, mintha nem akarnák eladni. Talán arra várva,hogy emelkednek tovább az árak.

Tiszteletben tartom ha valaki fix árként írja ki az ingatlan árát. Ha nincs annyi pénzem nem hívom, nincs alku. De ha valaki irányárat ír ki, az azt jelenti számomra,hogy a kiírt árból alkudni lehet, aztán a kereslet határozza meg,hogy az eladó mennyit enged, vagy nem enged egy petákot se.

Ha azt írja ki az eladó,hogy azonnal birtokba vehető, vagy rövid határidőn belül költözhető, vélhetőleg az a célja,hogy viszonylag rövid időn belül értékesítse.

Valahogy mégis azt látom,hogy a rengeteg érdeklődő mellett hónapokig fenn vannak a lakások, és bizonyára nem azért, mert mindenki irreálisan alacsony összeget ígér.

Az eladók el akarják adni a lakást, megértem,hogy pozitívumokat sorolnak, de lassan már a sorok között kell olvasni ha tényleges helyzetet/állapotot akarunk látni.Persze tisztelet a kivételnek, mert természetesen ilyen is van.

2018. jún. 2. 15:37
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

Hát lehet, hogy te butaságnak tartod amit írtam, én ezt eladói oldalról már nem annyira, mert volt részem benne.

Ennek ellenére a válaszodat nem értékeltem, mert tartalmaz igazságokat is.

Szóval!

Nekünk fent volt hirdetésünk fixáron, amit kb. 15%-al kevesebb volt, mint a környékbeli hasonló ingatlanok.

Egyetlen ember nem jött, aki ennek ellenére ne próbált volna alkudozni. Belefáradtunk, engedtünk és láss csodát, azt a pénzt sem tudták előkaparni. Ezt pontosan 3 esetben tapasztaltuk.

Most csak példaszámokat írok neked, fixáron hirdettük 10-ért, lealkudták 8-ra és mégsem ment a fizetés.

Ekkor gondoltunk egyet és feltettük irányárban 12,5-ért, jött valaki lealkudott 1,5-öt, így 11 millióért ment el a ház, amiért eredetileg 10-et akartunk és mindenki boldog volt.

Mondom, a számok nem valósak, de egy ingatlanos ismerős szerint az a magyarázat, hogy azzal, hogy emeltünk az áron, egy fizetési kategóriát ugrottunk az embereken.

Van a csóró réteg, aki szeretne vásárolni, de nincs miből. Kirándul, nézelődik, alkudozik esetleg próbál hitelt, családot, barátokat, de nem jön neki össze.

A magasabb árakat viszont olyanok nézik, akik többé-kevésbé rendezett anyagiakkal, vagy készpénzzel rendelkeznek, legvégső esetben hitelképesek.

Ez is ok, ha valaki nem gombokért hirdeti az ingatlanát, mert akkor nem mindenki találja meg és sok időt és bosszúságot spórol meg magának. Persze ehhez nem egy szutyok, rendetlen, roskatag tákolmányt kell hirdetni!

2018. jún. 2. 16:08
 9/26 A kérdező kommentje:
#7 és #8 ezt is megértem, de mi van azokkal, akik - kiindulva példátokból, mert kb. ez a helyzet - kp-ban már fizetnének 8 mFt-ot, de a tulaj neeem ő csak 10-ért adja, és sorolja hogy miért. Ebből mire következtessek? Jön egy kp-s vevő, de nem adja oda neki, akkor eladni se akarja. Nincs sok érdeklődő, nehéz amúgy is eladni itt a környéken a házakat.
2018. jún. 2. 16:29
 10/26 anonim ***** válasza:
100%

7-es vagyok. A 10 milliós házat nem kérném meg 8 millióért, kp-ra sem.Sőt, ennek az összegnek a háromszorosából se tudnék 2 milliót alkudni.Mi az eladót kérdezzük meg minden esetben,hogy mennyit gondolnak,ha készpénzes vevőként érdeklődöm. Amit mond az alá legfeljebb csak minimális összeggel próbálok alámenni, vagy elfogadom. Aki tényleg el akarja adni, az mérlegel.

Ha nagyon tetszik a lakás mondani kell,hogy amennyiben mégis változik az ajánlata szóljon, pár napig még biztos aktuális lesz a keresésed.

2018. jún. 2. 16:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!