Mit csináltok, ha egy "problémás" család jön házat nézni hozzátok?
E-mailben érdeklődik, lefixál egy időpontot, aztán a családdal megjelenik akkor a kapuban.(szétrohadt f astrával jönnek, a többit el lehet képzelni...)
Még nem értek ide, de elkezdtem aggódni. Heves megyében van a ház.
Mi is árultunk ingatlant, és nekem is volt telefonos érdeklődőm akinek már a hangja alapján megállapítottam,hogy nem szeretném Neki eladni a házat.
Azt mondtam,hogy ne haragudjon, alku van folyamatban, ezért egyelőre tárgytalan a hirdetés.
Próbálj először a településen, szomszédok körében vevőt találni, ha ezen még nem vagy túl esetleg. Nálunk többen vették meg a szomszéd házat azért,hogy ne költözzön oda olyan, akit nem szeretne ott látni.
Ha váratlanul mégis ilyen érdeklődő állít be,hivatkozz a folyamatban lévő alkura, a lakást pedig olyan módon mutasd meg, ahogy maximálisan bekorlátozva tudod.
Említsd meg azt is,hogy be van kamerázva az épület, ha nagyon okosok és kérdeznék a kamerát, akkor inkább azt mond,hogy meg van rendelve,mostanra van megbeszélve a szerelővel.
Szeretnéd védettnek tudni a házat, ezzel is emelve az értékén. :)
14-es, jó, akkor részletesebben,hogy ne értsd félre. Természetesen el akartam adni az ingatlant.Város központi helyén, félig kész 270 m2-es családi házról beszélek.Az érdeklődőnek egy vasa sem volt. kölcsöntelefonról beszélt, körben a "család", akik egyértelműen huhogtak a kimondott vételárért,hiszen ők annak a tizedét gondolták.
A házat 3 nap alatt adtuk el, 15 millió p-ért. Az előbb említett vevőnek ahogy írtam, egy vasa se volt, a 4 gyerek után járó szocpolra akarta venni.Aminek az ügyintézésének menetéről fogalma se volt.
A népes család a város bontásra ítélt negyedében lakott.
Nem hinném,hogy bárki nyitott ajtóval várna egy komolytalan, pénztelen vevőt,aki ráadásul elküldött...oda...hogy mit gondolok ezzel az árral...
Ami persze teljesen reális volt, hiszen azonnal eladtam, sőt, akár másnap, harmadnap, negyednap is megtehettem volna az érdeklődők számából/komoly vásárlói szándékából ítélve.
15: Nem értettem félre semmit. Azt ajánlottad a Kérdezőnek, hogy hazudjon, és ne mondja meg az igazi okokat, amiért nem akarsz tárgyalni az érdeklődővel.
Az igazi okokkal sokkal egyszerűbb megszakítani egy tárgyalást by the way, semmi szükség hazudozésra.
Nekem is voltak, akik aláígértek, megmondtam nekik az igazat, hogy a közvetítő annál sokkal magasabbra becsülte az ingatlant - ekkor még nem volt konkrét ajánlatom vevőtől.
Később már volt, és azt tudtam mondani az alacsony ajánlatra, hogy már annál magasabb ajánlatot is kaptam, mint amit ő mondott, úgyhogy nem tudunk üzletet kötni. Ennyi.
Én kegyes/szükségesen rossz hazugságnak (már ha hazugság) nevezném azt, amit írtam.
Nőként egyedül árultam a házat, bár volt aki bejött velem ha érdeklődő volt. Nem hinném,hogy egy börtöntöltelék alvilági bandának, akinek egy vasa sincs, muszáj megmutatnom a házat csupán azért, mert eladási szándékom van és Ő vevőként jelentkezik. Aztán meg tűrjem esetleg a zaklatást, vagy rongálást, ha mégis olyan szemét leszek,hogy nem adom Nekik, csak azért, mert nekik nincs egy vasuk se.
Természetesen nem biztatom hazudásra a kérdezőt abban az esetben ha az érdeklődőnek csak az a hátránya,hogy kissé használtabb autóval érkezik. Viszont falun élőként pontosan tudom annak a kockázatát ha egy bútorozott, de nem lakott lakást mutatsz meg olyannak, akinek nem a vásárlás a szándéka.
Nincs ezzel gond, csak észnél kell lenni.
Első szabály, hogy már levélben/telefonon érdeklődni lehet, hogy milyen finanszírozással kívánja megvásárolni az ingatlant. Erre a "turisták" általában nincsenek felkészülve, ellentmondásba keverednek.
Második szabály, hogy egyedül nem mutatunk lakást. Legalább két ember kell, egy mutat, a másik pedig figyel a közönségre, főleg, ha vannak bent értékek. Észre kell tudni venni, ha valaki inkább a falon lévő festményeket, ezt-azt szemrevételezi, semmint az alaprajzot. Erre kell a 2. ember.
Harmadik szabály, ha valaki már a kapuban nem szimpatikus, ismét helyzetbe jön a 2. ember: ingatlanosként mutatkozik be, és személyit kér a megtekintés miatt. Szinte 100%, hogy sűrűgyorsan távoznak az "érdeklődők".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!