Hogyan bizonyítjátok az eldó ingatlan értékét?
5: Adózni csak 5 éven belül kell, tehát sehogy enm kell bizonyítani a ráfordított összeget ebben az esetben.
Ha még idén adnátok el, akkor az adásvételiben szereplő érték+ a számlákkal igazolt ráköltött dolgok (+ én elolvasnám az SZJA törvényt is!!), ezt levonod az eladási árból, és a különbözet után kell adózni, nem olyan sok amúgy, mert progresszív az adó, tehát az 5. évben már kevesebbet kell fizetni SZJA-nak.
11: Az jó, én nem tudom, hogyan is kellene hozzá fogni.:))
De ha nincs számla, utólag is kérhetsz, szoktak adni.
A ház árát a környékbeli hasonló eladó ingatlanokhoz szokták szabni. A világon semmit se kell bizonyítanod. Nézze meg a vevő, tetszik-e, jól van-e megcsinálva, lehet, úgyis más burkolatot vagy akármit akar.
Adózásról a navnál érdeklődj. Ingyen hívható telefonos ügyfélszolgálatuk van, a honlapjukon rajta van. Mindent elmondanak. (be is mehetsz)
15: Mi is így jártunk.
Fel kell vállalni a plusz munkát a felvételiztetéshez, mint bármilyen más munkához. Bizonyítvány, referencia, stb. Nincs többszázezer - több millió Ft kidobni való pénzünk, igaz?
Semmivel nem kell bizonyítani a vevők felé. 5 év után igazából adózás szempontjából sem mérvadó.
Meg kell nézni, hogy a környéken a hasonló ingatlanok milyen áron vannak meghirdetve. Egy év sok idő, lehet figyelgetni. Ez alapján betudjátok lőni a tiétek mennyit érhet. Aztán annyit fog, amennyit adnak érte.
Sokan elkövetik azt a hibát, hogy megvesznek valamit 10 millióért. Ráköltenek 1 év alatt még 10-et, fullos lesz ugyan, de elfelejtik, hogy az a lakás soha az életben nem fog annyit érni, amennyit ráköltött.
Így járt pl. az egyik szomszédom, aki összenyitott két lakást egy társasházban. Nagyon király lakása lett, gyönyörűen megcsinálta tényleg, de most hogy eladná, semmi esélye nincs rá, hiszen alsó hangon 44 milliót kérne egy 100 nm-es két erkélyes, két fürdős, 2+4 fél szobás lakásért. A kulcsszó pedig a LAKÁS. Egyesével el lehet adni 20-22-ért, ennyiért mennek a házban, de akinek van 44 milliója, az már nem egy ilyen társasházban, egy ilyen lakást fog megvenni azt gondolom.
Avagy a nagymamám házát anno 14 millió forintért adtuk el lepukkanva. Luxus ház lett belőle szaunával, medencével, biliárd szobával, beépített, méretre gyártott bútorokkal. Ma 78 milliót kérnek érte egy vidéki kisvárosban. Mondanom sem kell...
Szóval ha felújít az ember, mindig mérlegelni kell (ha egyszer menni akarsz majd onnan), hogy vajon másnak is ér-e majd annyit ez a lakás? Megéri-e nekem ennyit rákölteni, ha sosem fogom viszontlátni azt az összeget?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!