Lehet-e adásvétli szerződést kötni a leendő tulajdonostárs személyes jelenléte nélkül?
Figyelt kérdés
Feleségemmel szeretnénk lakást vásárolni. Ma vételi ajánlatot teszünk, aminek elfogadása esetén jövő héten megkötnénk az adásvétteli szerződést is. A feleségem jövő héten végig külföldön tartózkodik. A kérdésünk az lenne, hogy feltétlenül szükséges-e az ő személyes jelenléte az adásvételi szerződés aláírásakor? (vagy megoldható-e megbízással, vagy egyéb módon a dolog)2018. máj. 19. 06:11
2/4 anonim válasza:
Igen, mivel ügyvéd köti a szerződést ezt Tőle kérdezd meg.
Én úgy tudom,hogy meghatalmazást adhat.
Esetleg - bár tudom,hogy manapság ez nehéz- beszéljétek meg az eladókkal,hogy egy kicsit lehalasztjátok a szerződéskötést.
Mi is hasonló helyzetben voltunk, és halasztottunk.
3/4 anonim válasza:
Működik a meghatalmazás is. Én eladóként nem tudtam elmenni az adásvételi szerződés megkötésére, és a tulajdonostársam bíztam meg h járjon el a nevemben mindenhol. Nem volt ebből gond.
Az ügyvédtől kérjetek erre egy formanyomtatványt.
4/4 TappancsMancs válasza:
A jelenléte nélkül csak ha meghatalmazást ad. Megfelelő formalitással. És szerintem is ügyvéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!