Melyik a legjobb módja a lakásvásárlásnak?
Nem írtad,hogy hány éves vagy, kb. mennyi a havi jövedelmed,ebből mennyit tudsz félretenni, mennyire stabil az állásod,jelenleg a szülőkkel élsz még, vagy külön,van-e jövőt tervező párkapcsolatod.
Ezek szerintem mind lényeges kérdések ahhoz,hogy bármi tanácsot tudjunk Neked adni.
Jó dolog a FUNDAMENTA, sokan élnek vele,de bármilyen lakáselőtakarékosság jó, persze ehhez kell egy havi fix összegnek lenni amit tudsz nélkülözni.
Én kölcsönt a helyedben nem vennék fel ha jelenleg megoldott a lakáskérdésed. Ha viszont albérletben laksz, akkor ezen is érdemes elgondolkodni mert amit havonta kifizetsz azt fizethetnéd törlesztőrészletbe.
Ha most saját lakásban laktok, akkor adjátok el és vegyetek egy akkorát, amiben a "hátramaradottak" elférnek -tehát ugyanakkorát, amekkora területen most is laknak.
A maradék pénzt meg megkapod Te, és veszel belőle olyan lakást, amilyet annyiért kapsz.
Mi 90 nm-es lakásból vettünk egy 39 és egy 60 nm-eset, így költöztünk szét.
Megnézed a lakások árát amit szimpatikusak. Megnézed mennyi idő alatt tudod összeszedni a 30% önerőt és egy internetes banki kalkulátoron megnézed, hogy egy lakáshitel milyen havi költségekkel járna.
Eldöntöd, hogy ez reális-e ha nem akkor lejebb viszed az elvárásaidat.
(Amúgy nem értem mért használja mindenki ezt a "Nem vagyok milliomos". Ha van 1 millió likviditásod vagy ingóságaid és az ingatlanod (esetedben ilyen nincs) összértéke eléri az egymilliót akkor technikailag már milliomos vagy.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!