Most olvasom, hogy Bp-en az átlag nm ár 700. 000 ft per nm, hogy hogyan tud egy átlagos házaspár lakást venni Bpen? Vagy most már Bp kizárólag a milliomosok játszótere?
Igen, így van.
Amúgy Bp-en az átlagkereset 220e nettó, 2 főnél az 440. Ebből havi 180 ezret félretéve 4 év alatt megvan egy 25 milliós lakás önereje (még több is), a hiteltörlesztés meg kevesebb lesz mint egy panel bérleti díja.
Így lehet.
Vagy magasabb keresettel.
12: A VII. kerület a nemzetközileg lakott bulinegyed, az viszi fel az árakat. Befektetői epicentrum.
Nézz meg egy közepes állapotú felújítandó lakást bárhol a körúton kívül Pesten, ami nem a vonzáskörzete a bulinegyednek, Budán, ami nem a legközpontibb hely és 300-500 között lesznek.
És ugye ez Bp, Bp-en pedig csak annak muszáj lakni, aki oda született, tehát a családja is ott van - nekik viszont a meglévő ingatlanjaik is ennyit érnek.
12: De hát miért Bp-i ingatlanban gondolkodsz akkor, ha nem ott élsz? Az ingatlanárak szorzója hányszoros?
Ez olyan, mintha én Bp-iként londoni ingatlanban gondolkodnék. Minek?? A családod hogy állna egyáltalán hozzá, ha magukra hagynád őket?
90-es évek elején már volt ilyen
jóval olcsóbb volt az agglomeráció, bp-i panel áráért házat kaptál,elkezdtek kiándorolni az emberek, majd miután felmentek az aggl-ban is az árak,elkezdtek visszazsiárogni Bp-re, meg a válság miatt sokaknak nem tellett második,sőt van,akiknek első autóra sem
28. Igen.
De ritka a belvárosiak közt az autótulajdonos. Inkább átok, mint hasznos, pénzkidobás, és parkolóhelyet míg találsz, gyalog odaérsz az úticélodhoz. Én 15 éve nem mentem 5 villamosmegállónál messzebb, sehova, annyit is csak kb. havonta egyszer. Minden 2-400 méteren belül van, komolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!