Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Most olvasom, hogy Bp-en az...

Most olvasom, hogy Bp-en az átlag nm ár 700. 000 ft per nm, hogy hogyan tud egy átlagos házaspár lakást venni Bpen? Vagy most már Bp kizárólag a milliomosok játszótere?

Figyelt kérdés
2018. máj. 5. 21:21
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is alacsonabb a nm. ár,de már így is arcátlanul magas.

Jól látod, önerből átlagos bérezéssel max.egy olyan külkerületi panelt vehet hitelre az ember, amilyeneket kb. 15 évvel ez előtt sikítva hagytak el az átlag keresetűek,hogy kertes övezetben nevelhessék fel a kölköket.

Amíg nem lesz felzárkóztatva a vidéki gazdaság, addig így is marad ez az ingatlan árazás.

2018. máj. 6. 09:58
 12/30 A kérdező kommentje:

7 .kerben néztem az árakat

Az nem Bp legelitebb kerülete

Örökség: nagyszüleimnek olcsó,falusi kis házuk van, több unoka van rá.Ha jut rám 700.000 ft,megköszönöm.

Szüleim meg hála Istennek még valószínűleg számolhatnak az életükből minimum 30 évvel és még akkor sem lesznek extrém öregek.Ja,tesóm is van,tehát ő is örököstárs.

Felmenőim általában hosszú életüek, sok köztük a 80+,sőt 90+ évet megélt is. Nem azok a korán haló fajták.

2018. máj. 6. 10:39
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Külső részen vagy agglomerációban, spórolással. Nálunk nincs örökség (szerencsére), de sajnos szülő segítség sem sok, így magunkra vagyunk utalva, gyűjtögetünk. Az ingatlanok gyorsabban drágulnak mint ahogy pakolunk, de reménykedünk, más nincs. Családot szeretnénk, de három gyereket nem tudunk/akarunk ígérni, így ilyen jellegű nagyobb támogatás sem nagyon van. A baráti körömből a többség szülői segítséggel oldotta meg, szóval nem mi vagyunk a bénák szerintem. Ettől függetlenül valahogy már látom a fényt az alagút végén, talán kifogjuk a jó lakást. Persze nem a belvárosban.

Azt azonban halkan hozzáteszem, hogy a belső rész Budapesten egy befektetési környék, szerintem fiatalként nem igazán azt kéne becélozni, hanem a kertvárost, akár felújítandót. A férjem álmodozott a belvárosról meg nézegeti a zsírúj lakóparkokat, és nagyon sokáig nem lehetett neki elmagyarázni, hogy ahol százezrekért lehet albiztatni meg szobáztatni, ahol a külföldi befektetők tízesével foglalózzák a lakásokat, ott nem fog labdába rúgni a pucérseggű átlagpolgár...

2018. máj. 6. 11:23
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
VII. kerület bár nem a "legelitebb" kerület, de nem az olcsók között van. Kevés pénzből nem ott kell keresni.
2018. máj. 6. 11:26
 15/30 A kérdező kommentje:

a Csok jól felverte az árakat

De nem akar-tud mindenki 3 gyereket szülni.

Majd az lesz,mint 20 éve,ogy az emberek kimennek az agglomerációba

2018. máj. 6. 11:37
 16/30 Estádio de Felchút ***** válasza:

"7 .kerben néztem az árakat"

Te ugye nem bp-i vagy, vagy nem élsz régóta itt?

VI. és VII. kerület abszolút felejtős. Belváros mindkettő, brutál jó tömegközlekedéssel, minden közel van. A lakások nagy része befektetőké, mert reggel meghirdeted,délután már ki van adva.

Nézelődj pár kilométerrel kijjebb, Alsórákoson vagy Angyalföldön, az olcsóbb sokkal.

2018. máj. 6. 14:40
 17/30 A kérdező kommentje:

10 éve nem túl gazdag házaspár simán vett lakást Hétkerben

Ismerős vagyok Bp-en,egy időben laktam ott, már nem ott lakom,de rendszeresen járok fel.

,

2018. máj. 6. 15:24
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

Jah, kérlek...10 éve 11M-ért liftes gangos 50nm-es lakást lazán vehettél a VII.-ben, VI-belsőbb részén. Pedig már akkor is magasnak mondták az ingatlanárakat. De még 6 éve is vehettél 9M-ért XI. kerületi magasemeleti panelt. Ismerősömék vagy 12 éve 10-ért árulták évekig az Etele úti örökölt paneljüket, senki nem vitte. Más volt a világ.

Lementek a banki kamatok világszinten, ránkeresztették ezt a r%hadt airbnb-t, megfejelték a CSOK-kal, jöttek a befektetők és nesze paraszt, megfőztük, ehedd!Ezzel mondjuk nem is lenne baj, ha a szolgáltató ipar nem lenne ennyire Bp. függő. Még a vidéki vállalkozások, munkahelyek nyeresége is Bp-n köt ki sok esetben.

Nem lesz ez így jó, míg a vízfej nővekszik, a vidék elsorvad.

2018. máj. 6. 16:23
 19/30 A kérdező kommentje:
Szóval,akkor a bp-i belső kerületek a holland turisták kedvenc okádóhelyei lesznek ,a magyar pesti paraszt meg kotródjon ki Csepelre?
2018. máj. 6. 16:37
 20/30 anonim ***** válasza:
69%
Kérdező, tömören és nyersen, de kb így van :)
2018. máj. 6. 16:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!