Budapesten mely városrészek/utcák igazán jók?
Melyek azok, amik a többihez képest tiszták, a többihez képest nincs annyi hajléktalan, alkoholista, kétes elem?
A bűnügyi statisztikák jók, de azért nem 1 km-enként van egy térfigyelő kamera és nem havonta látsz járőröző/sétáló rendőrt?
Szóval tényleg jó környékek?
És most nem a villákra, a konkrét, effektív villákra gondolok.
Nem igaz , hogy senki sem a kérdésre válaszol ( én is kíváncsi lennék ) !
Talán II. , III. kerület ?
Megint másokkal foglalkozol? Ráadásul még olvasni sem tudsz?
Én pl. az 1-2 válaszomban világosan leírtam, hogy mindenütt van minden, kivéve a Rózsadomb egyes részein (II.ker).
A III.ker külső része meg tele van cigánnyal, amit itt ajánlgatsz.
Kérdező!
A gyengébbek kedvéért ISMÉT leírom:
Mindenütt van minden!
A gazdagabb részeken kétes elem, hajléktalan (a budai hegyek is tele vannak velük) az olcsó részeken cigányok.
Semmi nem garantálja neked, hogy a legnyugisabbnak ajánlgatott részen nem fogsz támadás áldozatává válni, még ha a támadód nem is ott lakik! De ez Piripócson is előfordulhat bárkivel.
Ráadásul, ha most megszavazunk neked egy utcát valahol, akkor mi a garancia, hogy holnap nem fog valami "kétes elem" a közvetlen szomszédodba költözni?
Komolyan mondom, vannak emberek, akik alkalmasak a nagyvárosi életre és vannak akik nem.
Te az utóbbiba tartozol, nem kell itt a fővárosban rettegve élned, tervezd az életedet nyugis kisvárosba, vagy faluba, hiszen ott is élnek emberek!
Egyébként sokszor látni, hogy nem a romák a rosszak.
A héten "betalált" nálunk 2 ember, egyik hajéktalan, a másik nem, de mindkettő fehér volt.
Kelenföldön az egyik kisebb csomópontnál sokszor fehér bőrűek azok, akik úgy viselkednek/néznek ki, hogy inkább lemarad az ember és örül, hogy világos van.
Nemrég egy emberke folyamatosan hátranézett, keresett valakit vagy tartott valakitől nem tudom. Kereste a dílerét vagy tartott a rendőrség érkezésétől. Ő is fehérbőrű volt.
Miközben a házunkban jelenleg van roma bérlő, lekopogom, egy hang se jön abból a lakásból.
"Nemrég egy emberke folyamatosan hátranézett, keresett valakit vagy tartott valakitől nem tudom. Kereste a dílerét vagy tartott a rendőrség érkezésétől. Ő is fehérbőrű volt."
Úristen, Kérdező, te nagyon beteg vagy!
Aki folyton hátranézett, az az ápolód volt és nézte, hogy miért maradsz le!
Tényleg menj vissza a fatornyos hazádba, ahol nem néznek hátra az emberek, nehogy valami bomlott agyú bűnözőnek nézze őket!
11: Mindenki a kérdésre válaszolt. A Kérdező világképéből hiányzik a világváros képe, ahol minden társadalmi réteg együtt él, a Romániából elrabolt koldus, aki a járdát csókolgatja, a zongoratanár és a maffiózó együtt van jelen, és mind kerülgetik a hányásokat, pisifoltokat és kakit. A jelenség a város szélei felé szelidül.
Nincs az a kategória, amire kérdezett.
Valamit figyelt nagyon, nem az átlagos hátranézés volt. Szakadt ruházatban, a tipikus "gengszter" ruházatban, olyan volt, akire mindenki mondja, hogy "kétes", kellemetlen alak.
De ha ugyanez a viselkedés nem a szent Budán, hanem pl. szerencsétlen semmivel se rosszabb VIII. kerületben történt volt és roma a szereplő, akkor nem írtad volna meg ezt a sértő kommentedet, sőt, velem értettél volna egyet.
# 18
Budapestet én is egyöntetűen ilyennek látom. Nem vagyok biztos benne, hogy az irigyelt nyugati nagyvárosok is ilyenek lennének. Bécset nem tartom tökéletesnek, viszont tény, hogy nem láttam ilyesmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!