Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mi a véleményetek a panellakás...

Mi a véleményetek a panellakásokról?

Figyelt kérdés

Ingatlanvásárlást tervezünk Budapesten. Még mindig viszonylag nagy árkülönbségek vannak a téglaépítésű és a panelek között.

Mi a véleményetek?Egy panelprogramon átesett lakásnál valóban jobb egy téglaépítésű?

Köszönöm a válaszokat, véleményeket!

2018. márc. 6. 08:49
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
43%

30 évet, az egész életemet éltem panelban... gyűlöltem egész életemben... ahány haverom mindenkin azt láttam, mivel semmit nem lehet csinálni, max tv nézni, számítógépet nyomkodni, a családok szinte sosem csinálnak semmit, mindenki befásult, ellustúl...

Párommal és kisfiammal 3 éve költöztünk családi házba, kert, állatok... leszámítva a reggeli 40perc buszt, sokjal jobban érzem magam, és mindig lehet valami hasznosat csinálni a házkörül.

2018. márc. 6. 08:59
 2/28 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem sok panellakás nagy, jó elosztású, a konyhán van ablak... Némelyik nekem tök szimpatikus.

Amúgy téglában lakom.

A fürdőszobában rossz füllel is hallom, amit a szomszéd mond.

A másik szomszédtól a tévé szűrődik át.

Ha felettem mosnak, az flabélos nekem is.

26 fok van télen, nyárra kell a klíma (és a redőny).

Felettem betontalpú cipőben járnak, de csak késő este, amikor lefeküdtem már.

De amúgy ezek nem annyira zavarnak, imádom.

Lehet jobban áthallatszik a panel de szerintem nem feltétlen!!

2018. márc. 6. 09:07
 3/28 Libers Pertz ***** válasza:
31%
Életem jelentős részét panelban töltöttem, undorító, gusztustalan. Mocsok, bűz, emberi ürülék a liftben, szemét, hallod amikor fingik a szomszéd, ha kigyújtják a lakásaikat te is rosszul jársz, közkonyha, legszegényebb réteg, bűnözés, kábítószer, kötekedés. Csak egy pár azok közül amit a cirka 20 év alatt a különböző panel lakótelepeken tapasztaltam. Azóta vettünk párommal családi házat és hosszú ideje megszűntek a fent említett problémák.
2018. márc. 6. 09:08
 4/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat! Mi jelenleg vidéken élünk,családi házban.

A fiam most végzett a tanulmányaival, Neki néznénk lakást.

Egyenlőre lakást, kezdésnek, aztán majd alakítja az életét.

A panel és a téglalakás között vacilálunk,nem tudom miben van különbség pl. egy szigetelt, panelpogramos és egy tégla lakásban.

2018. márc. 6. 09:09
 5/28 anonim ***** válasza:
96%

Én 10 éve költöztem be egy kis településről egy városi panelba.Az ok elsősorban a munkahely miatt volt,mert nem szerettem napi 2 órát a buszon ülni.

Előnyök : nem kell füvet nyírni,nem kell kívülről foglalkozni vele,pihenhetsz egész nap

Hátrányok: először szokatlan a kevés hely,ülni vagy feküdni tudsz csak vagy a szoba közepén állsz :D,általában csak a feletted lakó szomszédtól jön a zaj,ha rohangál a gyerek vagy megy a mosógép.

2018. márc. 6. 09:23
 6/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat! Mi jelenleg vidéken élünk,családi házban.

A fiam most végzett a tanulmányaival, Neki néznénk lakást.

Egyenlőre lakást, kezdésnek, aztán majd alakítja az életét.

A panel és a téglalakás között vacilálunk,nem tudom miben van különbség pl. egy szigetelt, panelprogramos és egy tégla lakásban.

2018. márc. 6. 09:34
 7/28 anonim ***** válasza:
55%
Laktam vagy 20 helyen, kertes, panel, tégla- mind megvolt. Az építőanyagnál sokkal fontosabb, milyen szomszédokat fogsz ki. Egy nyugdíjasokkal teli panel csendesebb mint ahol 3 gyerek motorozik feletted a téglában. Én becsengettem mindik a mellettem lévőkhöz, bemutatkoztam és beszélgettem kicsit. Ha jónak tünt, megvettem a lakást.
2018. márc. 6. 09:58
 8/28 anonim ***** válasza:
75%

Nekem semmi bajom a panellal. Kényelmes. Nincs vele gond.

Fontos, hogy milyen a lakóközösség. De ez általában már a lépcsőházon látszik. Ahol rendetlen volt a lépcsőház, az nálam már rögtön kizáró ok volt.

Persze nyilván más egy családi ház. Bár ott is ki lehet fogni gázos szomszédokat.

De ha a panel és a tégla között kell dönteni, akkor nem éri meg a drágább tégla. Semmivel sem tud többet. Voltam már új építésű és régi téglalakásban is, ugyanúgy áthallatszanak zajok, mint panelban.

2018. márc. 6. 10:01
 9/28 anonim ***** válasza:
51%
Ja és a lakóközösségről annyit, Bp-n annyira figyelnek egymásra az emberek, hogy egyszer mikor nyaraltunk, kirámolták a kecót... utólag kiderült, hogy a szomszédtól kapott a rabló banda a lift tároló részéhez kulcsot, mert azt hitte megint költözködik a szomszéd... a férje még segített is nekik egy szekrényt beforgatni a liftbe...
2018. márc. 6. 10:06
 10/28 anonim ***** válasza:
28%

Ne vegyél panelt!

Nekem ingyen nem kellene.

2018. márc. 6. 10:42
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!