Szerintetek megéri a tópark lakóparkba költözni?
Az a környék jórészt iparterület, közvetlen az m1 m0 között.
Nem tudom ki hogy van ezzel, de ha lakóparkba költöznék biztosan nem olyat választanék ami körül egész nap kamionok ezrei közlekednek.
Mindennap elmegyek mellette és amikor elkezdték folytatni az építkezést, akkor nagyot dobbant a szívem. Mostmár az első üteme azt hiszem elkészült és lassan átadják az első lakásokat. Közel sem tetszik annyira már. Talán tó felé nézőt, szép nagy erkéllyel vennék, de annak olyan is az ára.
A másik oldalra az ember csak autópályát lát, avagy a nagy semmit. Esetleg a szomszéd falát/ablakát.
Egyébként a tó szép, az elgondolás nem rossz, de baromira kellemetlen lehet, hogy pont két autópálya találkozásánál van. Budaörsiként megszoktam az M1-M7 morajlását, de ott azért telibe kapja az ember. Nem tudom mennyire lehet pl. nyitott ablaknál tv-zni, vagy mennyire lehet poros ott.
Szerkezetileg sem tudom mennyire tehetett jót a vasbeton szerkezetnek hogy sok-sok évig állt az építkezés, ázott, fagyott, stb.
Összességében én azt mondanám, hogy nézőpont kérdése, hogy megéri-e. Amíg nem indítanak ki buszjáratot és nem nyeri el a végleges "kisváros" formáját, addig én nem szívesen költöznék oda. Megy a második ütem, akkor is, ha már beköltöztem. Majd a harmadik, negyedik, kitudja hanyadik. Azt gondolom a hátrányaihoz képest erősen túlárazott, de vonzó, ez tény.
Én 10 év múlva vennék ott egyet, ha elnyerte a végleges formáját a komplexum és nem jött ki különösebb szerkezeti hiba. :)
Egyébként úgytudom az első ütemből a legtöbb lakást már eladták, úgyhogy nem gondolom, hogy megbízhatóság terén gond lenne.
Az ingázás kényelmetlensége valós olyan szempontból, hogy még nem indul onnan buszjárat, vagyis az odaköltöző emberek autóhoz vannak kötve. Autóval valóban 20-30 perc alatt a városba lehet érni (ha nincs dugó az autópályán, mert ha van, akkor minden más bevezető úton is van).
Ha indítanak buszjáratot (fognak), akkor is kérdéses lesz, hogy ez egyenesen bemegy Budapestre, vagy végig cikázik Törökbálinton, esetleg Budaörsön.
Én azt javaslom, hogy több napszakban menjetek ki. Akár csak sétáljatok egyet a tó mentén a lakóparkig, meg vissza. Ha konkrét lakást kinéztetek, akkor nézzétek meg, tárjátok ki az ablakokat és hallgatózzatok mennyire hangos.
Fél óra alatt a belvárosban vagy.
Ja persze, éjszaka vagy vasárnap délben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!