Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlan vásárlás utáni...

Ingatlan vásárlás utáni illetéknél a NAV nézi, hogy mióta dolgozom a munkahelyemen?

Figyelt kérdés

Az a kérdésem, hogy a NAV utána néz-e, hogy mióta dolgozok ott, ahol dolgozom, pl. 1 hónapja, fél éve, stb. Illetve mennyi jövedelem az, amennyi életszerűnek hangzik, mert az ingatlant nem a saját pénzemből vettem meg, (20 év alatt sem tudnék összeszedni annyi pénzt, pedig diplomás vagyok, és sajnos munkanélküli.) A ház árát a közeli rokonaim adták össze.

Be tudna jelenteni az egyik hozzátartozóm, de akkor fizetést nem kapnék, csak papíron lenne munkám, azaz jövedelmem, mert jelenleg segélyből élek. Az ügyvéd azt mondta, hogy ha csak segélyből élek, arra a Nav nem ad mérséklést, de én még a részletfizetést sem bírnám. A rokonaim tartanak el, de szeretnék valamennyi mérséklést kérni és részletfizetést két évre. Összegezve, mennyi egy életszerű fizetés, ha a rezsi télen min. 40 ezer (fűtés 22 ezer,pedig csak 2 szobát fűtünk, a konyha, a belső szoba és a fürdő hideg, 20 ezer a villany, és a vízdíjat nem is számoltam bele)

2018. febr. 15. 21:14
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Az lemaradt, hogy sajnos már elmúltam 35, gyerekem még nincs, tehát kedvezményt nem kapok.
2018. febr. 15. 21:22
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ha egy 30 milliós ingatlanról beszélünk, kicsi az esélye, hogy meg tudsz indokolni egy részletfizetési kérelmet...

Kisebb összegű ingatlan esetében jó esély van rá, de mérséklést szerintem akkor sem kapsz.

2018. febr. 15. 21:31
 3/18 A kérdező kommentje:

Szia!

Á dehogy, nem 30 milliós ingatlan, csak egy 15 milliós ház, de nekem egy álom a bérházi lakás után.

2018. febr. 15. 21:39
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem fogsz kapni 2 éves részletfizetést és ne is hivatkozz arra, hogy segélyből élsz, mert akkor rögtön megnézik, hogy miből van a 15 milliós ház.

Ha a rokonságod összeadott neked 15 milliót, akkor az illeték kifizetése sem fogja földhöz vágni őket.

Itt azért megemlíteném neked, hogy egy ház havi fenntartása is pénzbe kerül.

Szerintem indulj el sürgősen munkát keresni, akárki is finanszírozza az életed és ne falból jelentgessenek be, mert 35 évesen ez már rohadt nagy gáz.

2018. febr. 15. 21:56
 5/18 A kérdező kommentje:

Szia!

Keresnék én munkát, de jó okom van rá, miért nem mehetek el dolgozni. Tudtam, hogy rákérdeztek de jelenleg nem mehetek, illetve nem tudok elmenni dolgozni. Elnézést, de nem akarom itt kifejteni. A kérdésem csak az lenne, hogy a NAV nézi-e, hogy mióta dolgozom.

2018. febr. 15. 22:01
 6/18 anonim ***** válasza:
92%

Hivatalból nem nézegetnek egy átlagos házvásárlását, ha nem hívod fel magadra a figyelmet egy sanyargó kérvénnyel.

De nem igazán értem!

Ha neked tényleg a rokonaid adták össze a pénzt, akkor azt tanúsítani fogják, ha rákerülne a sor.

Neked jogodban áll nem dolgozni, már nincs büntetendő KMK, a ház meg állítólag tiszta pénzből van, így nincs gond.

2018. febr. 15. 22:37
 7/18 A kérdező kommentje:

Igen, a ház tényleg tiszta pénzből van. Diplomám megszerzése után tényleg dolgoztam több évig, csak aztán megszűnt a munkahelyem, aztán évekig hiába pályáztam a több száz pályázó mellett, nem vettek fel.

Most meg családi okok miatt nem mehetek el dolgozni pár éve, de kívánom bárcsak elmehetnék, mert szeretem a hivatásom, de azt is mindenki tudja, hogy csak ismerősöket/rokonokat vesznek fel. Plusz vidéki vagyok, itt nincs sok munkalehetőség.

Megemlíteném, hogy nem vagyok roma származású, ha esetleg a segélyből arra asszociáltok. Azt is tudom, hogy nem egy "rinyáló" kérelmet kell a NAV-nak elküldeni.

Köszönöm a választ, és mentek a zöld kezek.

2018. febr. 15. 22:49
 8/18 anonim ***** válasza:
86%

Speciel nekem eszembe nem jutott, hogy roma lennél, de az sem változtatna a tényeken.

Mondjuk egy csóró romának nincs 15 milliós háza, a gazdagnak meg 150 milliós van.

Ennyit a romákról.:)

A kérvényről:

Hát pedig abban rinyálni kell, mert ha nem fested alá megfelelően a fizetési nehézségeidet, akkor mire fel adnának lehetőséget a részletre?

Én mondjuk arról nem tudok, hogy az illetéket méltányosságból csökkentették volna bárkinek is, de ha gondolod, próbáld meg, az talán nem kerül pénzbe!

2018. febr. 15. 22:57
 9/18 anonim ***** válasza:
64%

Nekem is van egy-két olyan ismerősöm, aki mindig talál okot arra, hogy ne menjen el dolgozni és mesterien húzza ki a pénzt másokból. De egyszer mindenki visszakapja...

Annak pedig van egy bejáratott rendje, hogyan kell részletfizetést kérni. Az ügyvéd elintézi.

2018. febr. 16. 00:05
 10/18 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem ha kérvényezed a részletfizetést, akkor megkapod.

Abban sem vagyok biztos hogy indokolni kell.

De hogy nem néznek utánna a munkahelyednek, az tuti.

Menj be a navhoz és kérdezd meg, vagy az ügyvédet, úgyis kell a szerződéshez.

2018. febr. 16. 01:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!