Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Érdemes ingatlanost fogadni...

Érdemes ingatlanost fogadni lakás eladásnál/vételnél?

Figyelt kérdés
Van egy lakásom, szeretném eladni, mert már túl pici számunkra. Illetve ezzel egyidőben szeretnék venni is. Nincs sok időm ezzel foglalkozni, viszont hallottam már rosszakat ingatlanosokról.Szeretném, ha az eladás/vétel minél előbb megtörténne (2-3 hónap). Van ilyen jellegű tapasztalata valakinek?
2018. febr. 1. 20:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Csak javítok gyorsan, *4 órával a kijelölt időpont után értük el az ingatlanost... bocs az offért, csak nagyon bökte a csőrömet az elírás :D
2018. febr. 2. 06:47
 12/14 xswerdy ***** válasza:

7-es miért lenne visszaigényelhető az adóból az ingatlanos díja?

Ha netán adóköteles jövedelmed keletkezik az ügylet kapcsán (mert vagy bérbeadást közvetít, vagy olyan eladást, amikor adófizetési kötelezettség van), akkor a jövedelemből leírható az ingatlanos díja, de nem az adóból.

Pl: 1.000.000 jövedelemből kellene fizetned 150.000 Ft adót. Ha volt ingatlanos számlád 100.000 Ft-ról, akkor az 1.000.000 -ból levonod a 100.000 Ft-ot, és a 900.000 15%-a lesz az adó, azaz 135.000. Tehát az ingatlanos díjának csak a 15%-át spórolod meg az adón, nem az egészet.

2018. febr. 2. 08:54
 13/14 anonim ***** válasza:

Kérdező, előre figyelmeztetlek, hogy ha sietősen akarsz ingatlant eladni vagy venni, akkor garantáltan pórul jársz.

Az a minimum, hogy rossz üzletet kötsz, hisz nincs időd kivárni a jó lehetőséget, de vételnél simán lehet, hogy olyan hibákkal veszed meg az ingatlant, amire csak utólag jössz rá és ami miatt nem fogod ott jól érezni magad. Gondolok itt a rossz szomszédtól, a közelben levő disznóhizlaldán át a beázó pincéig bármire.

2-3 hónap alatt ezt lebonyolítani: ez lehet tervezési cél, de nem lehet elvárás.

Én a helyedben először magam hirdetném meg a meglévő lakást és magam keresnék eladó lakást. Aztán, ha nem nagyon akar működni a dolog, akkor keresnék ingatlanost.

Készülj föl arra, hogy ha bárhol meghirdeted a lakásodat, a telefonálók legalább fele (!!!) ingatlanos lesz, aki fel akarja venni a listájába a tiédet is. Ezért előre döntsd el, engedni fogsz-e a rábeszélésüknek, vagy lepattintod őket.

Ha ingatlanossal szerződsz, kizárólagos szerződést ne köss, ezt már mások is írták, ill. legyen lehetőséged neked is hirdetni. Ha te hirdeted, mindig írd bele, hogy "tulajdonostól eladó".

Több helyen az ingatlanos minimálárat is kérdez, amennyiért már hajlandó lennél eladni. Ezt elvileg nem árulná el az érdeklődőnek, gyakorlatilag szerintem sokan elmondják. A legjobb, ha ugyanannyit mondasz minimálárnak, mint amit hirdetési árnak mondasz.

Ha több irodával szerződsz, vigyázz rá, hogy mindegyiknél ugyanakkora hirdetési ár szerepeljen és ha hirdetsz, ennél kevesebbért te se hirdesd, mert ebbe beleköthetnek. Tehát ha lejjebb viszed az árat, akkor minden irodával közöld ezt.

2018. febr. 2. 11:54
 14/14 anonim ***** válasza:

13-assal értek egyet én is most így akarom eladni a lakásom.

Először egyedül és ha nagyon nem megy később ingatlanosokkal.

A hosszú storys válaszolónak üzenem, most én is úgy jártam, hogy elmentünk egy várossal arrébb az ingatlanos 3 ügyfelet is oda rendelt és nem tudunk bemenni a házba. Most úgy néz ki ott veszek egy házat de magánszemélytől aki szimpatikus is. Mert azért 2 magánszemélyes eladóval is megjártam pontosabban csak nem voltak szimpatikusak több szempontból sem. Ja és amit kívülről tudtam csak megnézni mert nem tudtunk bejutni 1970-es években épült, 3 különböző ingatlanos is hirdette 2007,2003,1995-ös évekkel... Szóval nagyon kell velük vigyázni.

2018. febr. 2. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.