27 évesen ha vásárolok egy lakóingatlant kell illetéket fizetnem, ha már van egy ingatlan a nevemen, viszont az nem lakóingtalan, hanem mezőgazdasági?
Figyelt kérdés
2018. jan. 26. 01:27
1/8 anonim válasza:
15 millio forint alatt nem kell
a fennmarado reszt kell fizetni
a mezogazdasagi telek nem szamit lakoingatlannak
2/8 xswerdy válasza:
előzőnek nincs igaza. 35 év alatt 50% illetékkedvezmény jár az első lakóingatlanra. Tehát nem illetékmentesség. A 15 milliós értékhatár stimmel.
3/8 A kérdező kommentje:
Ezt mostanában vezették be? Mármint dereng hogy valahol azt olvastam amit az első írt.
2018. jan. 26. 10:49
4/8 xswerdy válasza:
mindig is így volt. Illetékmentesség új építésű ingatlanra jár, az értékhatár itt is 15 milió. Talán ezzel kevered.
5/8 anonim válasza:
Az illeték megfizetése nem korhoz kötött .Itt semmilyen kedvezmény nincs .
6/8 A kérdező kommentje:
De jár. Rosszul tudod. A kettesnek volt igaza.
2018. jan. 26. 15:14
7/8 anonim válasza:
Így van, kettesnek van igaza. Pont ugyanennyi idős vagyok, pont most került a nevemre az első lakóingatlanom fele és csak 2%-ot kell fizetnem a 4 helyett a részem után.
8/8 anonim válasza:
Nekem 51 évesen lett lakóházam, megörököltem azt, amiben laktam. De rossz volt, majdnem lakhatatlan. Az értékelésnél 1%-ban tudták csak figyelembe venni, a telek drága telek volt. És amikor 10 évvel később eladtam, olcsóbbat és kisebbet vettem helyette. Nem kellett illetéket fizetni, mert 1. Öt éven túl volt a nevemen a régi, 2. Mert drágábbat adtam el és olcsóbbat vettem. Minőségileg viszont... de ez nem érdekelte a NAV-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!