Van ra esely, hogy valami valsag ujra visszaszoritsa ezt az elkepeszto ingatlanarakat?
Figyelt kérdés
Legyen esely lakasvasarlasra, mert igy meg hitellel se konnyu.2018. jan. 25. 21:00
11/22 anonim válasza:
A "válság"-ban miért mindenki csak azt a lehetőséget látja, hogy olcsóbb voltak a lakások??? Vajon miért nem mindenki akkor vett lakást? Érdemes lenne, ha az egyéb "rossz" oldalával is tisztában lenne mindenki egy válságnak.
12/22 anonim válasza:
Nagyon jó a kérdés, sokat agyalok ezen. Valószínűleg a következő válság lesz az, ami lenyomja megint az árakat. Ezt persze nem tudjuk, mikor fog történni. Ami most van, nagyjából így magyarázható: egyrészt az emberek egyre gazdagabbak (nézd meg, micsoda autók rohangálnak az utakon), másrészt mivel a bankok nem adnak már kamatot, más befektetési formát keresnek. Nő a kereslet az ingatlanok iránt ---> felemelkedik az áruk. Annak ellenére, hogy egyre több az új lakás, és egyre kevesebb az ember. (A befektetendő pénzmennyiség viszont nem kevesebb.)
13/22 anonim válasza:
Az emberek egyre gazdagabbak mert nézd micsoda autók rohangálnak az úton? Ezt ugye te se gondolod komolyan barátom. Annak a 80%-a csak gazdagnak akar látszani, kifelé vergődik, közben meg hitelből van az autó, soknak meg még a rendes szervíelésre se futja.
14/22 A kérdező kommentje:
En az osztrakokrol hallottam ezt, h jatszak az agyukat a kocsival, de albiban elnek es az felemeszti az osszes fizetesuket. Mondjuk itthon sokaknak ez van de kocsi es albi nelkul is.
2018. jan. 26. 11:20
15/22 anonim válasza:
Az ingatlanárak csökkenése a jelenlegi gazdasági kilátások szerint nem várható.
Gondolj csak bele, hogy alig van aki megépítené őket, ezért egyre drágább a munkaerő. Az építőanyagok ára is emelkedik, mert ott is nőnek a bérek.
Az adók sem lettek alacsonyabbak, és mivel a betéti kamatok lényegében nincsenek, így megnőtt a kereslet ez egyéb befektetési termékekre, mint például az ingatlan.
16/22 anonim válasza:
Minél nyugatabbra mész, annál kevésbé trend ez a mindenkinek saját lakás dolog... bármikor változhat a munkahelyed stb, bármi közbejöhet ami miatt párszáz km-t költözni kell... az osztrákok sem az agyukat játszák a kocsival, hanem ott is működik már ez... én new yorkban éltem 15 évet, mikor broklinban melóztam, broklinban laktam, mikor bronxban, akkor bronxban laktam, mikor manhattanben, akkor pedig harlem déli határán... teljesen logikus volt, hogy nem metrózom napu 2-3órát.
17/22 anonim válasza:
Amikor valaminek az ára árfolyama huzamosabb ideig emelkedik akkor egyre nagyobb az esély a korrekcióra (áresésre). Mindegy hogy devizák vagy nyersanyagok vagy lakáspiaci árak ez mindnél így van. A lakáspiacon érik már egy korrekció mert elég hosszú ideje tart már ismét az áremelkedés. Csak az a kérdés hogy mi váltja majd ki és mekkora lesz a korrekció mértéke (nem nagy korrekcióra számítanék - csak úgy 20%-ra kb). Legutóbb egy válság váltotta ki. De nem kell a korrekcióhoz válság. Most például a befektetők újra egyre inkább az alternativ (már az ingatlanokhoz képest alternativ) befektetések felé fordulnak mint a tőzsdék/vállalati és egyéb részvények és értékpapírok/kriptopénzek (a kriptopénzek évi több 100%-os vagy akár több 1000%-os !!! haszonnal kecsegtetnek az elkövetkezendő években). Ha ezek a befektetők piacra dobják a lakásokat és a házakat akkor indul be a korrekció. De kiválthatja még leminősítés vagy sok más.
18/22 anonim válasza:
16os igen normális országban nagy divat a bérlés. Csak ott nem ennyi a fizetés, nem 2x annyi a bérlet díj mintha lakáshitelt fizetek. Ezért itthon csak vészhelyzetben van értelme albérletben élni... Egyébként meg nekem 2005óta amióta felköltöztem a fővárosba ugyanaz a munkahelyem...
19/22 anonim válasza:
Mindennek az ára a kínálat/kereslet aránytól függ.Ha sokan keresnek lakást x helyen és kevés ott az eladó ház,akkor azoknak a házaknak hamar felmegy az ára. És fordítva. Van persze egy alap belekerülési ár is,ami alatt nem szívesen ad el senki semmit. És az se mindegy,hogy új építésű házról van szó,vagy régiről. Régebbi házat olcsóbban vehetsz. Olyan helyeken,ahol sok eladó ház van és kevesen vásárolnának(pl vidéken,falvakban) ott könnyebben olcsóbban juthatsz eladó ingatlanhoz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!