Visszakapom az árverezési előleget?
Gondolom nem, az nem éri meg az árverezőnek...
Ez olyan lehet mint régen volt egy weboldal, ahol pénzért (asszem 50ft/pont) vettél licitpontot, aztán azzal licitáltál, végül persze addig ment az automata gépi licit az ellenoldalon, amíg meg nem érte a szolgáltatónak az adott termék eladása. A termék vételára + a befolyt összeg a licitekből többet tett ki, mintha csak úgy eladta volna a terméket normál áron, így megérte neki.
De egyébként szokott lenni az árverős oldalakon szerződési feltételeket taglaló rész. Véleményem szerint addig nem is regisztrálhatsz amíg "el nem olvastad".
Ha így van írva, akkor igen!
Ha megnyered, akkor tiéd az 5/46-od rész.
Bár elképzelni nem tudom, hogy milyen ház az, aminek 46 tulajdonosa van.
Ne haragudj, de esetleg 1/1-es tulajdoni hányadokra licitálnál, mi lenne? Még be is költözhetnél. Ha mondjuk van ott öt családtag, aki tulajdonos, akkor az 5/46-od rész azt jelenti, hogy egy ember eladósodott az ötből és az ő részét megveszed, az egész család meg ott lakik továbbra is a maradék 41/46-od tulajdonjogukban. Kivéve, ha házrészről beszélünk.
Beleírják a hirdetménybe, hogy beköltözhető-e az ingatlan, illetve van-e rajta haszonélvezet. Erre figyeljél!
Az előleget el kell utalni, fel van valahol tüntetve a számlaszám, és beleszámít a vételárba, ha te nyersz, ha nem te nyersz, visszakapod.
Igazad van, ma már lehet, hogy akár csak 2 tulajdonosa van, nem is ez a lényeg.
Eredetileg viszont 46 tulajdonosának kellett lennie, ezért lett 46 részre felosztva.
Hogy azóta az egyik már felvásárolt 41 részt, a másiknak meg az 5 részét árverezik, az az eredeti kérdésemet nem befolyásolja.
Vagy nem tudom! Én gondolom rosszul?
Ha igen, akkor szívesen veszem, hogyha valaki felvilágosít, hogy tud egy háznak (mert arról beszél a Kérdező) 46 része lenni?
Nem lehet a kötelesrész, mert a kötelesrész a tényleges örökség 1/3 része, ahogy itt olvasom:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!