Az mennyire lehet valós és elterjedt, hogy az ingatlanosok kamu érdeklődőket visznek egy eladó lakáshoz? Csak hogy mutassák, hogy dolgoznak és vigyenek érdeklődőt.
01-04 11:53
Pont ezekről az "ingatlan nézegető turistákról" volt a rádióműsor amit említettem, de az utánam író (11:53) rögtön kétségbe vonta, mert ő mindent jobban tud mindenkinél.
Látom, hogy egyeseknek nehéz értelmezni egy egyszerű szöveget is.
Tehát "turista" az, aki mindenféle vételi szándék nélkül, csupán passzióból/időtöltésből nézeget ingatlanokat.
Szívesen.
#15-re:
Ha eladó vagyok, akkor, amíg be nem jött nézelődni, sehogy.
A beszélgetés végére nagyjából kiszűröm, de akkor meg már mindegy.
Igaz, én senkit se kínálok üdítővel, süteménnyel, úgyhogy ha emiatt jöttek, akkor legalább pofára esnek. :DDD
Ill. azt gondolom, hogy az efféle lakás-turisták inkább a különlegesebb ingatlanokat nézik meg. Annak idején egy elég szerény, másfél szobás lakást adtam el, az aligha lehet izgalmas az ilyeneknek. A mostani lakhelyünk egy takaros kis családi ház, de én úgy szeretek itt lakni, hogy - ha valami nagy földindulás nem lesz az életemben - akkor életem végéig szeretnék itt lakni, szóval érdeklődő ide az én életemben aligha fog jönni.
Ha ingatlanos lennék (bár azt hiszem, az nem nekem való foglalkozás), akkor először leülnék vele beszélgetni, mik az elképzelései, mik az anyagi lehetőségei. Talán abból, pláne néhány év ingatlanos tapasztalat után ki tudnám szűrni, és akkor egyszerűen azt mondanám, hogy nincs az ő elképzeléseinek megfelelő házunk/lakásunk.
De ha konkrét hirdetésre telefonál, akkor is először az irodába invitálnám beszélgetésre (ahol adott esetben a kinézett lakás paramétereit is átbeszélhetjük). Szerintem egy lakás-turista már itt visszakozna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!