Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Az mennyire lehet valós és...

Az mennyire lehet valós és elterjedt, hogy az ingatlanosok kamu érdeklődőket visznek egy eladó lakáshoz? Csak hogy mutassák, hogy dolgoznak és vigyenek érdeklődőt.

Figyelt kérdés

2018. jan. 4. 09:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
66%

01-04 11:53

Pont ezekről az "ingatlan nézegető turistákról" volt a rádióműsor amit említettem, de az utánam író (11:53) rögtön kétségbe vonta, mert ő mindent jobban tud mindenkinél.

2018. jan. 8. 10:35
 12/16 anonim ***** válasza:
Nem vagyok annyira tapasztalt a témában, de mi is most nézelődünk, keresünk megfelelő ingatlant. Ez azt jelenti, hogy ha ráérünk megnézünk egy-egy házat hogy legyen viszonyítási, összehasonlítási alap, de attól még nem vagyunk "turisták" hogy többet megnézünk, és nem vesszük meg az első utunkba kerülőt... Valamint aki már ajánl egy összeget érte nem csak körbematat az ingatlanban, az már komolyabb érdeklődő. Szerintem.
2018. jan. 8. 10:44
 13/16 anonim ***** válasza:
90%
Évekkel ezelőtt árultam egy házat, közben keresgéltem, de kénytelen voltam ezt hónapokig folytatni, mert közben jött a nagy árvíz. Ugyan nem ott volt a ház, de nem jöttek a vevők. Ősszel újra kezdtem a keresést, közben eladtam a másikat. És maradt rá hatvan napom, hogy 1. másikat, megfelelőt találjak, 2. hogy lomtalanítsak és költözzek. Piszkosul nehéz ennyi idő alatt megfelelő házat találni. Volt egy hármas ház-sorrendem, azt is dobtam, amikor a neten megtaláltam a megfelelőt. Nem sok időm volt gondolkodni, annyian akarták. Tehát akkor én is két hónapig "turista" voltam?!
2018. jan. 8. 12:57
 14/16 anonim ***** válasza:
66%

Látom, hogy egyeseknek nehéz értelmezni egy egyszerű szöveget is.

Tehát "turista" az, aki mindenféle vételi szándék nélkül, csupán passzióból/időtöltésből nézeget ingatlanokat.

Szívesen.

2018. jan. 9. 09:10
 15/16 anonim ***** válasza:
51%
Igen, de hogy szűröd ki hogy valaki csak nézelődik, vagy komoly vételi szándékkal megy oda?
2018. jan. 9. 10:14
 16/16 anonim ***** válasza:
0%

#15-re:

Ha eladó vagyok, akkor, amíg be nem jött nézelődni, sehogy.

A beszélgetés végére nagyjából kiszűröm, de akkor meg már mindegy.

Igaz, én senkit se kínálok üdítővel, süteménnyel, úgyhogy ha emiatt jöttek, akkor legalább pofára esnek. :DDD

Ill. azt gondolom, hogy az efféle lakás-turisták inkább a különlegesebb ingatlanokat nézik meg. Annak idején egy elég szerény, másfél szobás lakást adtam el, az aligha lehet izgalmas az ilyeneknek. A mostani lakhelyünk egy takaros kis családi ház, de én úgy szeretek itt lakni, hogy - ha valami nagy földindulás nem lesz az életemben - akkor életem végéig szeretnék itt lakni, szóval érdeklődő ide az én életemben aligha fog jönni.

Ha ingatlanos lennék (bár azt hiszem, az nem nekem való foglalkozás), akkor először leülnék vele beszélgetni, mik az elképzelései, mik az anyagi lehetőségei. Talán abból, pláne néhány év ingatlanos tapasztalat után ki tudnám szűrni, és akkor egyszerűen azt mondanám, hogy nincs az ő elképzeléseinek megfelelő házunk/lakásunk.

De ha konkrét hirdetésre telefonál, akkor is először az irodába invitálnám beszélgetésre (ahol adott esetben a kinézett lakás paramétereit is átbeszélhetjük). Szerintem egy lakás-turista már itt visszakozna.

2018. jan. 9. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!