Hogyha eladó autókat nézegetek mennyire fontos a helyesírás/íráskép, mit mond el az eladóról? A leírásban mik a tipikus kamu dumák?
Nekem fontos a helyesírás, nagy "nyelvtan náci" vagyok, persze én is hibázok, de mikor úgy hirdet,hogy "elado 95ös auto semi baja" az kicsit taszít.Már csak a helyesírás miatt is.Most egy-egy vessző nem számít, meg minimális hibák, de azért ne tiporjuk sárba a nyelvtant.
Továbbá,hogy őszinte legyek, én a rossz helyesírásból iskolázatlan emberre következtetek, azon belül is cigányokra, és rasszizmus ide vagy oda, nem szívesen üzletelnék velük.(főleg bizonyos típusoknál gyanítható az eladó származása, és persze a környezetből)
Ezen túl még kíváncsi lennék ki mit gondol mik a tipikus kamu dumák?
Külföld,idős házaspár,felesleges az autó <-- ezek megvannak nekem is, de ezen kívül még mik vannak amikre gyanakodni kell?
U.i: volt már olyan,hogy normális helyesírással volt írva, és cigány volt az eladó, nekem elsősorban nem is a származással van a bajom, de azt mindenki tudja,hogy egy iskolázatlan cigánnyal nem a legjobb üzletelni, mert ott biztos van valami sunyiság.
és akor mivan ha valaki nemtud hejessen irni?
neked is vanak hibájid meg rászistá vágy more?
Azért ahogy te is írtad, ki lehet következtetni a képekből meg a helyesírásból hogy milyen lehet.
Kamu szövegek? Svájci katolikus női pap látogatta egy évben 2x hétvégén a huszonhatodik unokáját két km-re.
Nah köss bele légyszíves valami te kis nyelvtan Hitler.
"elado 95ös auto semi baja"
Ez nem is feltétlenül iskolázatlanságot takar (ami önmagában még nem ok arra, hogy átverésre gyanakodj), hanem elsősorban pongyolaságot, túlzott lazaságot, "nagydumát". Az ilyesmi már sokkal inkább azokra jellemző, akik "okosba intézik el" a dolgaikat, semmi felesleges hűhó, "jóleszazúgybazzeg"... ilyentől nem vennék autót.
Én autókereskedő vagyok, és az olyan hirdetést rögtön átugrom, amiben sok helyesírási hiba van, és/vagy Caps Lock-kal van végigütve. Elképzelni nem tudom, hogy lehet eladni úgy egy autót. Ugyanakkor például a szar fotók nem feltétlenül jelentik azt, hogy az eladó tróger, elképzelhető, hogy teljesen más területen dolgozik, erősen elméleti síkon mozgó ember.
A tipikus kamu dumákra pedig azt tudom neked mondani, hogy ha érdekel az autó, minden leírt információt ellenőrizz, mindenre kérdezz rá, beszéltesd az eladót, és előbb-utóbb úgyis kibukik, ha hazudik. Sajnos a magánszemélyek az esetek nagy részében ugyanakkora trógerek, sőt, sokan közülük tévesen azt hiszik, őket nem terheli semmilyen jogi háttér, szavatosság az autójukat illetően, ezért nagyon sokat megengednek maguknak. Általában egy 5-7 perces telefonbeszélgetésből kiderül, kivel áll szemben az ember, érdemes-e tovább foglalkozni a kocsival.
Remélem segítettem, sok sikert az autóvásárláshoz.
Az internet korszakában már elég nagy hiba az, ha valaki képtelen normálisan írni. Néha még a fogalmazással is probléma van. Egyesek olyan zagyvaságokat írnak, hogy az is az eszembe jut, hogy valaki direkt így éli ki a humorát.
De nézzük most a vevőket is.
Mint említettem, ez az internet kora, mégis szinte mindenki csak telefonálni akar, holott információcserére ott vannak az egyes oldalak belső üzenői, vagy az e-mail. Ha egy autóra sok érdeklődő van, akkor eladóként sokkal kevésbé megterhelő az e-mailekben feltett kérdésekre válaszolgatni, mint egész nap a hívásokat fogadni úgy, hogy ezen kívül már semmire sincs idő.
A legrosszabb, az az eset, amelyik mindenképpen telefonálni akar, de még élőszóban is alig tud fogalmazni, de majd ő megállapítja a telefonon keresztül, hogy én félre próbálom vezetni, megállapításokat tesz, hogy ha én A-t állítok, akkor biztos, hogy B.
Másképpen nem lehet, mint személyesen meggyőződni az autó állapotáról a telefonon folytatott barkochba játék helyett, és leinformálni a szervizekben, a biztostónál az autó előéletét, kártörténetét.
Tapasztalataim szerint a telefonmaratont tartó érdeklődőkből nem lesz vevő. A komoly érdeklődők csak megkérdezik az autó adatait és már aznap ott toporognak személyesen az autó mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!