Szerintetek átverés lehet?
Venni szeretnék egy Iphone 5s-t. Találtam is az egyik oldalon egy állítólag 1 hónapos 64gb-os space gray viszont feltűnően olcsón. Az eladó azt mondta hogy családi és pénzügyi okok miatt adja el. 87000Ft az ára. Szerintetek kamu? Klón?
UI: Személyit, lakcímkártyát küldene és adás-vételit írna a telefon mellé! Gyors válaszok érdekelnének
ahogy az első mondja. akármennyire is szarban lenne valaki, akkor sem adna el egy 1 hónapos telefont ennyiért, ha kb. még plusz 20-30ezerért is 1 héten belül elkelne...
az meg meg se forduljon a fejedben, hogy nem nézed meg személyesen. pont ilyen egyszerűen bárkitől bármilyen adatot lehetne kérni teljesen egyszerűen.
ez nemzetközileg egy bevett szokás a csalóknál akármilyen árucikknél. keresnek egy hirdetést, elkezdenek érdeklődni, most jelen esetben elmondják, hogy hát figyelj, küljd már a személyidről, lc kártyádról egy másolatot, és akkor megbízok benned...elküldi, már meg is van neki, és simán vissza tud vele élni. ugyanezt csinálják az imei számokkal is, autóknál a motorszám, alvázszámmal...
jah, és annyit hozzátennék, hogy én majdnem biztos vagyok benne, hogyha rákérdeznél, hogy személyesn megoldható-e az átvétel, akkor valami kifogással elő fog állni.
régebben pusztán kíváncsiságból rápróbálkoztam egy ilyen gyanús iPhone hirdetésre, kis faluban volt meghirdetve. írtam neki, hogy én itt lakok 20 km-re, és személyesen meg szeretném nézni, erre jött a válasz, hogy hát sajnos ő most legalább 1 hónapig szerbiában fog tartózkodni, és így csak postán tudjuk megoldani, meg utána még győzködött, hogy de bízhatok benne stb. :D
rendőrség meg nem igazán foglalkozik ezzel...szerintem minden 3-4. csaló simán megússza akár többször is, és eladja a nemlétező telefont több embernek, aztán eltűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!