Budapesten melyik kerület biztonságos?
A XVI. kerület a legbiztonságosabb.
Egyik sem.
A jobban szituáltabb, jobb hírű kerületekben általában a betörés a több (nem is meglepő szerintem), az Otthontérkép emlékeim szerint rendszeresen kihozza az 5., 6., 12. kerületeket legkevésbé biztonságosnak pl betörés szempontjából.
Hogy az utcán telefonlopásra, táskalopásra, pénztárcalopásra, ne adj' Isten egyéb attrocitásra mennyi az esély - szerintem mindenhol épp ugyanakkora! Jó, esetleg a nagyon rossz hírű és tényleg kellemetlen környékeken nagyobb.
Inkább:
Kertesház v társasház? Panel v tégla társasház? Új v régi?
Nyugi vagy nyüzsi?
Kell a zöld v kevésbé?
Kell a jó közlekedés v kevésbé?
Kell a jó ellátottság boltokkal, postával stb vagy kevésbé?
Melyik környék szimpatikus szemre?
Milyen a közbiztonság?
Mint minden európai nagyvárosban, vagy egy kicsivel jobb.
Gyakorlatilag teljesen mindegy, mert egyéni szerencse kérdése, hogy ér e atrocitás valakit vagy sem.
De tényleg!
Nekem 46 évig semmi bajom nem volt Budapesttel, a VII.ker-ben laktam. Leköltöztem a világ legnyugisabb falujába, ahol soha semmi nem történik, a mai napig nem zárják a kertkaput, sokan a lakásokat sem, viszont már engem megtámadtak az állomásról jövet elvitték a táskámat és kétszer volt betörési kísérlet.
Budapest "rázós" részei be vannak kamerázva, ez eléggé visszatartó erő.
Majd ha konkrétan meglesz a környék ami érdekel benneteket, akkor kérdezz rá és kiértékeljük, addig nagy általánosságban nem sokat lehet mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!