Laká vásárlás egyedül álló anyaként?!
Minimálbéres ápolóként, megtakarítás nélkül semmi...
Vannak közalkalmazotti bérlakások, próbálkozz meg megpályázni egyet...
De hitelt senki nem fog neked adni...
Keress egy pasit. 28-33éves szűz kockák nagyon hűségesek és általában tele vannak pénzzel... tudom mert én is ilyen voltam :D de én már foglalt vagyok...
Itt az egyedüli baj a minimálbéres fizetés.
Az én exem két gyerekkel bevállalta ezt a dolgot.
Szinte nulla megtakarítással (talán egy félidős lakástakarékja volt) fogott neki, a hitelt végül megkapta, és szigorú önfegyelemmel ugyan, de bírja is.
Le a kalappal a bátorsága és kitartása előtt, az emberek 99%-a nem vállal be ilyesmit. De a minimálbér kb. 2,5 -3szorosát keresi, és mondom, szigorú önfegyelemmel, spórolással bírja.
A helyedben én is inkább bérelnék, kivárnék pár évet míg jön jobb munka, vagy egy biztonságos kapcsolat, amiben közösen lehet elindulni.
Minimálbérből azt sem értem, hogy van mit ennetek albérlet és számlák után... nem, hogy lakáshitel törlesztés...
Még egy esetleges megoldás, ha a városotok külterületén akad esetleg olyan présházas övezet, ahol 1-2 ember lakik... ilyen helyrken általában találni 1-2millióért lepukkant de szükséges esetben akár lakható házat... ilyenhez talán kapnál elég személyi kölcsönt... de innen már csak egy lépcsőfok lefele a hajléktalanság...
Én úgy gondolom, hogy az ember legyen tisztában a korlátaival. Van rengeteg ismerősöm, sajnos rokon is, aki nem gondolkodik reálisan, és például megvesz hitelre egy számítógépet vagy egy kávéfőzőt meg a tököm tudja mit, miközben éppen kijön a fizetéséből. Bár sarkítok de a te esetedben a lakás vásárlás ugyanilyen. Nem állsz úgy, hogy ezen rágódj, vissza kell lépni néhányat. Először is, lehetőleg olcsóbb helyet találni, mint ahol eddig laktatok, ha ez sikerül, akkor még akár jól is jöhet a lakhely váltás. A második a minimálbéres munka lecserélése. Annyi lehetőség van pedig, csak menni, tenni kell érte. Gondolom, szülők segítése nem jöhet szóba, mert említetted volna. Ha ebből indulok ki, mi köt titeket a helyhez, ahol dolgozol? A minimálbér??
Lehet tudni, hogy hol vagy helyileg?
Néhány ötlet a részemről, ami az olcsóbb szállást illeti: munkásszálló, osztott albérlet, téliesített nyaraló, vagy munkahely által biztosított szállás. Gyerekkel persze nem a legideálisabb egyik sem, de ideiglenes megoldás lenne. Kevesebb kiadást jelent, többet tudsz félretenni.
Munkahely: 140 ezer nettóért hirdetik orrba szájba a dunántúli gyári munkákat. Legutóbb épp Ajkát néztem, három különböző cég is toboroz embereket, ráadásul a legtöbb helyen szállást is biztosítanak. Nyilván nem palotát, de még az albérletárak sincsenek úgy elszállva, tehát viszonylag hamar össze tudnád szedni rá a pénzt. Vagy másik megoldás a hoteles munkák, ahol kaját és szállást is kifoghatsz szerencsés esetben. Nézd meg a hunguest hotelek adatlapját: [link]
Magyarországon több városban is működnek. Gyerekesek jelentkezését is várják, szállást biztosítanak. Szintén lehet használni ezt az opciót egy időre, addig pedig félre teszel. 2-3 év, és összejön az önerőre egy kisebb lakásnak, addig talán jobb beosztásba is kerülsz az adott munkahelyen több pénzért, így könnyebben kaphatsz hitelt. Na az lesz szerintem a megfelelő időszak lakásvásárláson gondolkodni. Remélem nem sértődsz meg, csak jót akarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!