Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lakás vagy kertes ház?

Lakás vagy kertes ház?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tavaly vásároltunk falun egy kertes házat.

Előtte városban laktunk.

Jelenleg van 1 kislányuk és most kiderült jön a kistesója.

Bele sem gondoltunk, hogy egy 2 szobás ház kicsi lesz az idő múlásával. Rokonok messze laknak, tehát amikor jönnek, mindig itt töltenek 1 vagy több éjszakát is.

Mostanság elgondolkodtunk egy másik ház vásárlásán. (Nem, nem vet fel minket a pénz!)

Szívem szerint visszaköltöznék a városba, viszont ott max lakást tudnánk venni az ingatlanárak miatt.

Viszont kertesben szeretnék (én, párom jobban húz a lakás felé) maradni. Ami maximum itt helyben kivitelezhető.

A lakás kényelmesebb megoldás viszont a gyerekeknek az udvar megfizethetetlen “élmény”.

Mivel mindkettőnk más állásponton van, fogalmam sincs mi lenne a jobb.

Pro-kontra érvekkel ti melyiket választanátok?

2017. okt. 26. 13:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

6-os olvastam végig, tetszik, egyetértek.

Jelenleg még lakásban lakok, és ház párti vagyok.

Érveket az alábbiakat tudnám még mondani, az utóbbi évek társasházi tapasztalata miatt:

a ház mellett:

- nincs közös költség (van olyan hogy ez jól esik)

- a közös képviselő sem tud lopni (ezt muszáj volt:) )

- a házadon azt fejlesztesz, újítasz, amit Te akarsz. Nincs másik x lakó, aki kötelez rá. Ezeket akkor csinálod, amikor neked van pénzed, amikor te akarod, olyanra, amilyenre te akarod. (lakásnál ennek az ellentéte érvényes, és néha nagyon kellemetlen tud lenni)

- műszakilag úgy alakítod a házad, ahogy te akarod, pl. fűtési rendszer (társasházban ez viszont a társasház adottságaiból adódik, hogy nem teheted meg, tehát ilyen módon gazdaságosabbá tenni nem tudod a lakást)

- nagyvárosban lakok. Szeretek sétálni, levegőre járni. Itt 10-15 perc sétányira van pad, ahol le tudok ülni szellőzni. A házban kiteszel egy széket az udvarra. A gyerek annyit van kint, amennyit nem szégyell. (Nagyszüleimnél engem nem lehetett berángatni, mondjuk nem is akartak). Itt a városban nem lehet csak úgy leülni, max tereken, parkokban.

- tarthatsz kutyát, macskát, stb. ha szeretnél, ha a gyerek szeretnél, nekünk van, nagyon sokat adnak, és nekik is jobb a levegőn.

- egészségesebb összességében

- nyilván tarthatsz haszonállatot, ez egyéni

- én szeretek kertészkedni, ez is egyéni, főleg manapság.

- nyugalom van (írod, hogy falu). Nyugalom. Megfizethetetlen.

- ha a férjed szeret barkácsolni, lesz mit. Ha nem szeret, akkor is :)

- nincs falszomszéd, nincsenek hangos, neveletlen albérlők, hidd el, jó az

- a ház alakításához még annyit, hogy tudsz hozzáépíteni, van saját garázsod, melléképületed, nem gond, ha új tevékenységbe (vállalkozás) vagy hobbiba kezdesz, több helyed van. A házat kicsit jobban át tudod alakítani (nyilván akármelyik falat ott sem veheted ki), a lakás kötöttebb.

Mivel írod, hogy kicsi a ház, esetleg vendégszobát nem tudsz valahogy kialakítani, tehát esetleg egy belső átalakítás nem oldja meg a problémáitokat?

Lakás:

- kényelmesebb

- én még egyszer nem választanám, úgyhogy nem tudok több érvet mellette :)

Facen, meg pinteresten nagyon aranyos dolgok vannak, miket tudnak a szülők a gyerekeknek csinálni a kertbe: pl. hobbibetonból autópálya, hatalmas! Játszó házikó, stb.

2017. okt. 26. 23:35
 12/14 anonim ***** válasza:
Ahol laktok, azon a településen nem lenne esetleg eladó nagyobb ház? De cserélni is lehet. Mindenképpen jobb gyerekes családnak a családi ház.
2017. okt. 27. 12:19
 13/14 anonim ***** válasza:
81%
Lakásban csak LAKNI lehet, ÉLNI nem!
2017. okt. 27. 14:35
 14/14 anonim ***** válasza:
11 vagyok. Amikor azt írtam, hogy a lakás kényelmesebb, én nem szó szerint a kanapén fekvésre gondoltam, hanem arra, hogy kevesebb munka van vele, bocsi, félreérthető volt.
2017. okt. 27. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!