Az alábbi változatok közül melyiket választanátok? Csak ezek közül!
- falu várostól 30km-re, gyér közlekedéssel, viszonylag jó infrastrukturával (óvoda, általános iskola, posta, gyógyszertár, rendelő), kevés (max. 1-2 család) cigány lakossal, olcsó de jó ház, kis felújítást igénylő, 4.5-6 millióért, normális kerttel
- városi panel 25-30m2, 3-4 emeleten, akár főút mellett (szmog, zaj...) de legalább minden van helyben, viszont régi fajta panel, pl. távfűtéssel, 8-9 millióért.
- városban külterületen egy vályogház, amik általában elég szakadt állapotban vannak, de 10 millió alatt meg lehet venni, szintén cigánymentes, normális helyen, 8-9 millióért.
- és a negyedik: olyan kisvárosban, várostól szintén 30km-re, ahol a cigányok minden utcában fellelhetők (és persze iskola óvoda tele van velük...), viszont van minden ami kellhet, közlekedés is jó. Itt felújítást nem, vagy csak kicsit igénylő családi kertes házat, szintén 6-7 millióért.
Kritérium:
- 10mFt alatt kell hogy maradjunk,
- élhető legyen hosszú távon, és biztonságos
Tudom le leszek pontozva a sárga földig, bár nem nagyon érdekel. Én az utolsó lehetőséget sem hagynám figyelmen kívül, ha az minden hátránya, hogy cigányok is laknak ott. Alaposan tanulmányoznám a környéket, esetleg kicsit megpróbálnám megismerni a helyieket. Mi egy pici faluba költöztünk úgy egy éve, hasonló paraméterekkel, bár csak 20 km a nagyváros. A falu szép, rendezett, van minden, ami kell. Igen, vannak cigányok is, teljesen normális, rendes, jól nevelt emberek. A gyerekem ovis, de nem itt kezdte az ovit, előtte városban éltünk, egy jónevű óvodába járt, ami egyébként szörnyű volt több okból is. Nos például az itteni ovi ezerszer jobb, kulturáltabb, családiasabb, és igen, cigány gyerekek is járnak ide, akik mint írtam, tök normálisak.
Érdemes utánanézni rendesen a körülményeknek, mielőtt hülye előítéletek alapján elkapkodva döntünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!