Melyik házat választanátok az alábbi szempontok alapján?
1. külső hőszigetelés, műanyag nyílászárók, új tető, 2 szoba, konyha-nappali, fürdő. kályákkal kell fűteni és festés után költözhető 62 m2 6 000 000 Ft
2. központi fűtés, 2 szoba, 2 félszoba, kamra, konyha, fürdő. 92 m2 ehhez pedig új fürdő, ablakok, veztékek cseréje, tető javítása az elsődleges. Azon kívűl, csempe, járólap, linóleum cseréje... azaz fel kell újítani 5 500 000 Ft
2 gyerekkel mennénk. 500 000 Ft van két ház között. Az elsőhőz építenék hozzá pár év múlva, hogy nagyobb legyen, a másodikat fel kellene újítani.
1. ház kőfal van szigetelve.
2. ház tégla
Mindkettőt nézessétek meg szakemberrel. Az elsőnél gyanús ez a félig-meddig felújítás, félő, hogy valami nagyobb problémát takargatnak. kb. 30 m2 hozzáépítés és egy kis felújítás 10-15 millió között van. A 92 m2-es alapos felújítása 15-20 millió körül.
Ezeket kell átgondolni. Amúgy azt vegyétek, ami kellemesebb, jobban érzitek magatokat. A többi megoldódik.
Szerintem is nagyon kevés ez az infó...
Mi anno nem is foglalkoztunk azzal, hogy van-e szigetelés, mert nekünk úgysem lett volna elég jó, mi JÓL szigetelt házat akartunk, nem olyat, amin van 5-10 centi (persze nemcsak a vastagság számít).
Nekem a nagyobb szimpatikusabb, a hozzáépítés neccesebbnek tűnik, de pont ehhez kell megnézni, hogy van-e rá hely, lehetőség, ésatöbbi. A hozzáépítésnél persze úgyis kell szigetelni, a tető is változik...
S annyi fontos szempont van még. Infót kell gyűjteni s jól elgondolkodni.
Mi ezt hagytuk ki, így az amúgy egész baba, de durván szigeteletlen kis nyaralót 90%-osan átépítettük, mert mint kiderült, nem lehet jól szigetelni, le kell szedni a szép tetőt és a teljes felső szintet... A terasz miatt pedig kicsit hőhidas. Attól még nem bántuk meg (túl sokszor), de azért jobb, ha elgondolkodik az ember, hogy mit is akar, milyen is konkrétan a ház és mit lehet vele tenni. Jó lenne szakembert kérdezni időben.
Így nem jó választani...
Bemész a házba és vagy érzed, hovy ez igen, hazaértem, vagy nem...
Én 12millióval kerestem házat, egy haverommal mentem el megnézni neki egy vályogot 3millióért, ő ki volt akadva, hogy hogy le van robbanva mi kerül rajta 3millióba... én meg csak ámultam és bámultam mennyire kellemesen éreztem magam... hazamentem aludtam rá párat aztán megvettem... előbb a maradék pénzből fel akartam újítattni, de a kőművesek lényegesen mást mondtak mint amit neten találtam... így inkább saját kezüleg újítottam fel...
Na bocs az off-ért...
De amúgy így leírva, hogy központi fűtés, vagy kályha... mindkettő jelenthet jót is, meg szart is... ez így nem mond sokat...
Igaza van a 6-osnak, ez a legfontosabb szempont!
Egyébként nem írtad, hogy mindkét ház ugyanazon a településen van?
Mert ha nem, akkor a választásnál nekem a lakosság összetétele lenne a legfontosabb, minden egyéb csak részletkérdés, ami megoldható.
Ugyanaz a település, a szomszéd utcában vannak. Albérletben élünk és nem akartunk messzemenni, a falu pedig 2 város között van, minden szempontból tökéletes.
Ma voltunk z ingatlanosnál, hogy akkor nézzük meg őket, de sajnos eladta. Remélem találunk egy ár-érték arányban aranyos "kis" házat.
Köszönöm nektek!
Ja, hogy még meg sem néztétek... Az ingatlanhirdetések jó része kamu, vevőcsalogató...
Képek alapján nem lehet házat venni, oda kell menni, érezni a légkört. Lehet, hogy jól néz ki a ház, de a szomszéd szemetet gyűjt, vagy előtte van a buszmegálló, stb. És ahogy írták, lehet minden paramétere tökéletes, ha nem érzed otthon magad benne, ne vedd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!