Milyem 8. kerületi rész? Egyes villamos vélemények?
Barátommal kinnt élünk most Szlovákiában. Fel fogunk költözni Budapestre. 14 éves koromig én Budapesten laktam, a Hungária körúton. Akkor sem volt annyira jó környék(finoman szólva). Most 19 éves vagyok, az elmúlt 4 évben nem jártam Budapesten. Azt szeretném kérdezni,hogy tudom, hogy hős utca 10.kerületi része nagyon gettós. De mi a helyzet a 8.kerületi részével? Google térképen jónak tűnik, de mivel ott van a túl oldalon a "gettó", vannak fenntartásaim. Barátom szerint az a része már jó. A hungáriához közelebb eső részén az utcának egy új házban lenne egy jó lakás, amit távoli rokonoktól bérelnénk, magyarul megkapnánk majdnem ingyen. Nem ott szeretnénk leélni az életünket, de a kérdésem az hogy 19 éves lánynak és 20 éves fiúnak, ahol a lány 4 éve nem volt Pesten, a fiú meg kb soha, mennyire beválalható a környék? Egyes villamos milyen? A drogosok átjönnek a 10.kerületi részről? Köszönöm elölre is a tapasztalatokat, véleményeket.
19/L
Az ingatlanárak elég mérvadók a tájékozódásban, a Hős u. VIII. kerületi oldala elég drága.
De Youtube-on találsz a témáról videót.
A VIII. kerület most a legmenőbb kerület ingatlanok szempontjából.
12: Sokkot bizony, mert 7-950 000 Ft a négyzetméterár, de biztos szar hely.;)
Ezek az emberek sosem jártak a fővárosban.
Vagy ha igen, egyszerűen attól kaptak sokkot, hogy az összes társadalmi réteg együtt lakik, nincsen köztük szeparáció, ami vidéken nem így van.
Én palotanegyedi vagyok, de ott is a falat hugyozzák és eldobált injekcióstű van 4 db/nm-t láttam a múlt héten, de hát a világvárosok ilyenek, nagy a nyomor.
Nee, ne legyen drága, mert szívesen költöznék a saját városrészemben beljebb, akár a Hős utcába, az Osztály utca környékére. A Strázsa utca, Strázsa köz is nagyon aranyos, szupernek néz ki.
Én is hatvanakárhány %-os válasszal bírok, mert leírtem a véleményemet az otthonomról.
Dehát az előítéletek nem engedik a Százados negyedről a jó véleményt (azért a Palotanegyedet kezdik szeretni).
Biztos az ilyeneknek pl Kelenföld a szimpatikus, ahol hatszázszor több a rosszarcú ember, a kosz, a hajléktalan, a roma (egyre több), térfigyelő kamera szinte sehol (még elrettentésnek sem).
Az autólopás, betörés, autófeltörés, kerékpárlopás is nagyságrendekkel több (tudom, ezek a statisztikák nincsenek városrészenkénti bontásban, ezért itt már az említett városrészeket magába foglaló kerületekről beszélek).
Komolyan, az előítéletek alapján lehetne rajzolni egy térképet a kerületek/városrészek/utcák megítéléséről. Felesleges Otthontérképet, bűnügyi statisztikákat nézni vagy ott lakókat kérdezni (akár így neten), úgyse nekik hisz a többség.
Itt 80-100%-os, aki a Hungária körutat szidja. Ember!! Jártál már a Hungária körúton a 8. részben? Tény, valahogy picit rosszabb, mint eggyel beljebb akár a Százados út (ahol akár hetekig nem látsz romát vagy rosszarcút), de azért teljesen elfogadható.
A Stadionok se rosszabb, mint pl az Etele út/Fehérvári út, rögtön látja az ember, ha nem az előítéletek szemüvegével nézi.
Talán a Stadionok környéke még tisztább is és nem dáridóznak ott hajléktalanok egész nap áprilistól októberig és iszogatnak mindenféle alakok reggel, hajnalban, este, bármikor... Eldobálva az összes szemetüket. A bokrot meg esetleg sejtitek minek használva.
Rosszarcú meg kb egál a 2 csomópontban.
Mi értelme egy utcában venni lakást, mert az "Jó"? ha 1 utcával arrébb már rossz? nem értem a logikát. Én sokat jártam Kelenföldre is, ismerem mint a tenyeremet, meg a stadionokhoz is. VIII -XIII kerület az, ahol kicsit letérsz az útról és egyből 6-an körül vesznek.
Kelenföld azért ennél biztonságosabb.
Lehet hogy odajönnek néha kéregetni, de ez mindenhol így van. Azért mégse késsel jön kéregetni.
Rózsadombon is méreg drága a lakás, mégse merik kapunk kívül hagyni sokszor az autót, mert eltűnnek onnan. Mégis 100 millába kerül egy picike lakás.
Valamint a lakás ára és a biztonság között nem biztos hogy van jelentéktelennél nagyobb korreláció.
Az egész Hungária krt - Salgótarjáni utca - Asztalos Sándor út - Kerepesi út rész totál biztonságos. A Hős utcának a Hungária körúton kívüli része rossz.
Jó, esetleg a Penny-be még bemennek.
Én leélném ott az életemet.
Én is eléggé ismerem Kelenföldet, már a városrészt, a vasútállomást pont kevésbé.
Ha ott az lenne a legnagyobb baj, hogy koldulnak...
Én se értem, a VIII. kerületben hol van olyan hely, ahol hatan ugranak rád. Főleg hogy a maradék részen, ami rosszabb környék minden sarkon 2 kamera és rendőrök, közteresek.
Nőként, akár zenét hallgatva nem értem, miért nem ért még engem atrocitás az Orczy úton akár?
Inkább a VIII-ban lakom, mint Buda semmivel se jobb, semmivel se tisztább, semmivel se zöldebb, statisztikák szerint kevésbé biztonságos lakótelepein, ahol rosszabb a boltellátottság, lassabb a tömegközlekedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!