Valaki találkozott már bunkó ingatlanossal?
Nekem tegnap sikerült, eddig jó párral találkoztam, de mind nagyon normális, kedves volt.
Ez a tegnapi 50-es nő maga a borzalom volt, ebben a szakmában megengedett ilyen modor?
Kb szóhoz nem tudtam jutni, egy nagy ingatlanhálózat kis irodájának a vezetője.
Nem fogja megmondani a házszámot telefonba, mert akkor odamennél magadtól. Akkor az egész ingatlanos szakmának nem lenne értelme.
De ne haragudj, ha csak a környékre voltál kíváncsi, akkor miért nem mentél el megnézni a környéket? Ha olyan messziről mentél megnézni a környéket, ne haragudj, miért nem nézted meg belülről a házat? Nem vagyok ingatlanos, de odahívtad az ingatlanost, meg ott állt készenlétben a tulajdonos, hogy mentek megnézni a házát. Rendet csinált, kicsit kitakarított, ott várt titeket vigyázzban. Mindkettőnek van egy élete, meg napja, meg ideje, amit most rád szánt. Te meg a környékre voltál kíváncsi. Ahhoz egyikőjük sem kell.
A kérdező azt írta, már a telefonba megmondta az ingatlanosnak, hogy nem akar bemenni a házba, csak a környéket akarja megnézni. Tehát nem felejtettem ki.
Ha kétszáz km-re lakok és a környéket akarom megnézni, van googlemaps. Utcaképpel. Van térkép, tudok gondolkodni, hogy a város szélén miket találhatok. Látszik az árán. Látszik a hirdetésen, a fotókon. (Ingatlanos mindig fotóval hirdet.) Tényleg? Hogy nézhetett ki a ház, ha a c.telepen volt?? Össze tudom hasonlítani a többi hirdetéssel abban a városban. Ha "óccsó", az általában gyanús. Meg tudom kérdezni az ingatlanost, milyen a környék. Nem lesz őszinte, de nem mondhatja, hogy a város legjobb része, ha a legrosszabb. Én nem autóznék ennyit, és nem adnám ki a tank üzemanyagra a pénzt, csak ha utánanéztem és tényleg megéri odamenni.
Mi a Balaton mellett egy kis faluban akarunk házat. Ingatlanoson keresztül érdeklődtünk az egyikről, amit hirdettek a neten. Az első esetében, ami komolyan érdekelt minket, egy pesti fazon vette fel a telefont, és közölte, valami hiba van, mert ő nem dolgozik balatoni ingatlanokkal. Jó. Akkor valahogy ki lehet deríteni az igazi ingatlanos számát? Nem - és erre letette.
Egy másik ház esetében a nő csak az utcát árulta el, és várta az örömöt, mert az a főutca. Házszámot nem mondott. Namost az az utca több kilométer hosszú, ettől a ház lehet a központban és a szőlők közt is. Cdak menjünk le, majd odavisz minket. Ja, Nyíregyházáról leautózok a Balcsi nyugati csücskéig csak hogy az első két percben bukjon a dolog! Leültem a google maps elé és megtaláltam a házat, ami ráadásul egy roppant szerencsétlen saroktelken volt, ami a fotókon nem látszott, szándékosan - ahogy az sem, hogy lejjebb van az utcaszinttől, ezért vizenyős, sáros. Értem, hogy neki is kell a jutalék, ha érdeklődőt házhoz visz, de nem kéne így megjáratni az embert feleslegesen, azért az szemétség.
Kérdező, a te sztoridban meg az ingatlanos bacott ki a rákos tulajjal, mert nem volt egyenes.
Uccsó válaszoló: pontosan ez az amit az ingatlanosok művelnek. Csak mikor hoppon maradnak, mert valakinek van gógyija utánakeresni itt-ott, és látha hogy szr akkor azzal annyi is. Bár akit rávesz és megnézi se fogja megvenni, viszont az ideje erőforrása rabolva lett.
Ezért mondom, ingatlanos akkor kell ha közel eladhatatlan a ház.
"Ezért mondom, ingatlanos akkor kell ha közel eladhatatlan a ház."
Ha eladhatatlan, akkor az Isten se fogja eladni, nem-hogy az ingatlanos.
A mai világban ha valakinek nincs annyi esze, hogy meghirdesse (pl. internet több száz oldalán), vagy megkérje valamely rokon, ismerősét hogy ua.ezt megtegye helyette a neten, az meg is érdemli az ingatanosok lehúzó politikáját.
74%, vannak olyan települések, ahol csak a főút látszik a google mapson.
De mondtam az ingatlanosnak, hogy csak az utcára, házra vagyok kívülről kíváncsi.
Azt mondta a telefonba, hogy lakott a ház, ott él a tulaj.
Ehhez képest utólag teljesen megmásította a történetet.
És az ingatlanos nem volt ott, csak megadta a címet.
Én abszolút úgy álltam hozzá, hogy nem szeretnék zavarni, de szabályosan rámerőltette, hogy nézzem meg belülről is a házat, és sunyi módon odarendelte a beteg tulajt, aki nem is ott lakott.
De mondom, 10000 ingatlanosból, ha 1 ilyen van.
Ezért lepődtem meg, hogy létezik ilyen.
Néztem sok ingatlaniroda felvételi kritériumait, és élőben is elég keményen tesztelik a jelentkezőket.
Csak hát a hölgyemény egy irodavezető, gondolom bármit megtehet, úgy érzi.
Csak olyanokkal nem számol, hogy van internet, ahol rákeresve esetleg valaki véleményezte a munkáját, az iroda hálózatot, stb.
Nem hiszem, hogy ilyennek van helye az ingatlanpiacon.
De rá 1 napra már nem foglalkoztam vele, ahhoz rövid egy élet, bármin is bosszankodni. :)
Ja, látszik mennyire nem foglalkoztál vele, nyilván a kérdést is azért írtad ki, mert nem foglalkozol vele. :D
Egyébként a te esetedben szvsz az ingatlanosnak volt igaza, maximum a stílusa vitatható. Ha már ott voltatok, akkor be kellett volna menni, ha 2 percre, akkor 2 percre, vagy legalább tisztességesen meg kellett volna mondani, hogy láttátok a környéket, nem tetszik nektek, és úgy érzitek felesleges megnézni már a házat, mert biztosan nem fogjátok megvenni, ehelyett te meg löktél egy felesleges nem teljesen egyértelmű dumát arról, hogy csak a környéket akarjátok megnézni...
Nem tudom, te hogy vagy vele, de én ha várok valakit, akkor nem tudok olyan felszabadultan ellenni az otthonomban, mint normális esetben. Pl. nem kezdek el főzni, ha tudom, hogy jön valaki látogatóba, nem merülök bele egy 1-2 órás filmbe, nem ugrom le a boltba, nem teszek hosszabb látogatást a wc-n, nem akkor megyek el fürödni, stb... egészen hosszasan tudnám sorolni ezt a listát, szóval én is nagyon haragudnék, ha valaki így felültetne, mert akkor tudtam volna értelmesebb dolgokat is csinálni ahelyett, hogy 1-2 órát vártam valakire feleslegesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!