Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Valaki találkozott már bunkó...

Valaki találkozott már bunkó ingatlanossal?

Figyelt kérdés

Nekem tegnap sikerült, eddig jó párral találkoztam, de mind nagyon normális, kedves volt.

Ez a tegnapi 50-es nő maga a borzalom volt, ebben a szakmában megengedett ilyen modor?

Kb szóhoz nem tudtam jutni, egy nagy ingatlanhálózat kis irodájának a vezetője.

2017. szept. 27. 05:13
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
91%
Kíváncsi lennék a konkrét szituációra, leírnád?
2017. szept. 27. 05:51
 2/20 anonim ***** válasza:
72%

Én is találkoztam. Leírtam milyet szeretnék: lent amerikai konyha, fent 3 háló, garázs, telek, nem zajos, mégis közel a közlekedéshez, jó állapotban lévő, olcsó.

Na és akkor felháborodott, kifejtette, hogy mindenki ilyet akar, ilyen nincs, mit képzelek, válasszak azok közül, amit ő mond, stb.

Nos, engem nem érdekelnek, hogy mások mit szeretnének. Éjszakáztunk hónapokon keresztül, folyton az Interneten kerestünk ingatlanok után, legalább húszat személyesen is megnéztünk.

Rettenetes, ócska kényszerekkel teli ingatlanokat próbálnak elsózni rohadt drágán. De egyszer csak sikerült. És tessék, most olyanban lakom, amilyet fent leírtam.

2017. szept. 27. 07:46
 3/20 A kérdező kommentje:

Norika, ismerős, lehet, egyvalakivel találkoztunk? :)

Igen, leírom, persze én is követtem el pár hibát, nevezetesen azt, hogy nem mentünk be a házba, a tulaj meg ott várt.

200km-ről mentünk megnézni, az ingatlanos egy szóval nem mondta, hogy egy c. telep kellős közepén van, pedig vannak a falunak nagyon szép, nyugodt részei. Nem tudtam, hogy ilyen része is van.

A házszámra nem emlékezett, azt mondta, majd elküldi sms-ben.

Nem küldte. Amikor odaértünk, eléggé meglepődtünk a környéken, ezek után már nem akartunk zavarni, de ezt mondtam is a telefonba az ingatlanosnak az elején, hogy csak a környékre vagyunk kíváncsiak. Az ingatlanos nem volt ott, csak a címet mondta meg, meg hogy ott vár majd az eladó. De mivel ott lakik, gondoltuk nem lesz baj, ha nem megyünk be.

Erre felhív később az ingatlanos, és jól leb..ott, hogy mit képzelek, rákos beteg az eladó, csak miattunk ment oda, ő többet nem mond meg egy címet sem, stb.

Na ilyeneket ő sosem mondott, mint ahogy a hirdetése is nagyon megtévesztő volt, és direkt mondtam neki, milyen távolságból megyünk megnézni. Kb 6 óra volt csak a vezetés.

Én meg szólni se tudtam a telefonba, úgy meglepődtem ezen.

2017. szept. 27. 09:32
 4/20 anonim ***** válasza:
80%
Ez az egész ingatlanozás egy nagy fszság, hány olyan hirdetést látok ahova igénytelen fotók vannak feltöltve semmitmondó szöveg kíséretében, aztán várják a sült galambot. A legtöbb ingatlan rossz helyen van, rossz állapotú, rejtett hibás, és persze jó drágán, az ingatlanost "megillető" 4-5%-os jutalékkal felértékelve. Ezzel az erővel én is hirdethetném a szomszéd ingatlanát, feltöltök róla néhány csípőből szar kamerával lekapott fotót, meg valami sablon szöveget, aztán megpróbálni eladni spanyol villaként a szakadt vályogházat. Ehhez nem kell tudomány. Ja de kérem is az 1-3 millió Ft jutalékomat mert az jár.
2017. szept. 27. 10:48
 5/20 A kérdező kommentje:

Van értelme azért, mert engem is hívogattak, hogy találtak nekem tetsző ingatlant, és tényleg jó volt.

Segítenek jogi dolgokban, ügyvéd, átírás, stb.

Na persze már amelyik, a fenti hölgyemény egy téglát is utánam dobna, hangulatváltozása függvényében.

2017. szept. 27. 12:37
 6/20 anonim ***** válasza:
54%

Durva az eseted, kérdező... Mégis mi a lótúrónak menj be, ha úgysem felel meg az ingatlan?

Én sokáig kerestem házat, végül 90%-ban át kellett építeni, de a kilátás pazar :D

Voltak esetek. Olyan is, hogy a tulaj oda se ment s nem szólt, hogy közben eladta (télen motorral mentünk messziről, nem voltunk lelkesek), de az ingatlanosok sem voltak mindig rendben. Az esetedhez hasonló bunkóság nem volt, szerencsére, de az fura volt, amikor egyszer odautazunk az ingatlanoshoz jó messziről s kérjük a címet, mert mennénk megnézni a házat. Nehéz volt megértetni vele, hogy miért van erre szükségünk, roppantul csodálkozott, mondván, másoknak elég a hozzávetőleges környék. Na persze, majd egy ház miatt megyünk sokszor (így is kétszer kellett volna, mert nem benne lakott a tulaj). Mondott címet (más helyett jött az ingatlanos, de itt nem), de képtelenek voltunk megtalálni a házat s hazamentünk. Dűlőknél néha nem könnyű az utca, házszám... Na, az az ingatlanos nem tudom, miből él, kedvetlen, értetlen, ki se megy az emberrel...

2017. szept. 27. 16:12
 7/20 anonim ***** válasza:
92%

Mi most vettünk egy ingatlant, tök jó fej ingatlanossal. Összehozta a szálakat, egyengette az egyezkedés útját és végül közös nevezőre találtunk az alkudozásban. Az eladók és mi is az általa ismert független hitelügyintőhöz mentünk és az a hiteles ügyvédjét választottuk. Hihetetlenül gyorsan és gördülékenyen zajlott az egész folyamat azzal, hogy mindenki ismert mindent. Igazi csapatmunkaként toltuk le a dolgot.

A végén összebarátkoztunk az eladókkal, elmesélték az előzményeket. Kinéztek egy újépítésű házat tervek alapján, ezért gyorsan vevőt akartak találni a lakásukra. Április környékén adtak fel hirdetést, de nem nagyon jött vevő, végül kiadták egy ingatlanosnak. Jött pár érdeklődő, de nem jött vele ingatlanos, energiabefektetés az iroda részéről nulla, kommunikáció kb. még annyi se. Volt hogy oda se szóltak nekik, hogy küldenek egy érdeklődőt. A vége az lett, hogy szándéknyilatkozattal letett 300 ezer forintot egy érdeklődő az ingatlanosnak. Már ügyvéddel is egyeztettek amikor a vevőjelölt visszalépett, amiről ő nem szólt és az ingatlanos is elfelejtette tájékoztatni az eladókat. Teljesen véletlenül derült ki, amikor felhívták az irodát érdeklődve, hogy mi a helyzet a komoly jelölttel? Ez roppant rendes eljárás abban az esetben, ha egy családnak sürgős az eladás... És egy nagy, ismert irodáról van szó, teszem hozzá.

2017. szept. 27. 16:53
 8/20 anonim ***** válasza:
41%

Ha meglátok egy házat, ami ingatlanoshoz van kötve, már lapozok is tovább.

Csak tulajdonostól veszek.

Arról nem is beszélve hogy 10-40%-l magasabb áron adják az irodák.

2017. szept. 27. 17:00
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

#6 Az ingatlanosok magukat ill. üzletüket védik azzal, hogy nem mondják meg a pontos címet. Mert ha megmondanák, akkor mindenki az ingatlanos kihagyásával kötné a szerződéseket.

Az ingatlanos csak átvételi elismervényért adja át a címet, vagy elvisz téged a helyszínre és ott felvesz egy megtekintési jegyzőkönyvet. Ha kihagynád a buliból, így később bizonyítani tudja, hogy rajta keresztül folyt az adásvétel, és követelheti a jussát.

2017. szept. 28. 07:56
 10/20 anonim ***** válasza:
89%
Nekem olyan volt, hogy total indoklas nelkul azt mondta a megbeszelt idopontban a megbeszelt helyen, hogy mutatna egy masik ingatlant. Mondtuk hogy jo, nezzuk meg, adunk egy eselyt persze koszonoviszonyban sem volt az eredeti elkepzeleseinkkel, ugyhogy erzekeny bucsut vettunk tole, meg attol a bizonyos ingatlanirodatol.
2017. szept. 28. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!