Győr vagy Székesfehérvár. Hol laknátok szívesebben?
A család felállása, 2 felnőtt, 2 általános iskolás gyerek. Fontos, hogy családi ház legyen, ikerház is szóba jöhet. Tömegközlekedéssel is elérhető legyen a belváros, (ne 1- 1,5 óránként járjon egy busz.) Erdő vagy folyó vagy tó legyen a közelben. Keret 45-50 M Ft. Győrt részben ismerem, nem vagyok beájulva tőle Szfvárt egyáltalán nem ismerem. BP-re a párom nem menne, falu sem jöhet szóba, kérem ezeket ne is ajánlgassátok, de más ötleteket szívesen fogadok.
A válaszokat előre is Köszönöm.
Fő kérdésedben az szerepel, Győr, vagy Székesfehérvár. De nem vagy elájulva Győrtől. Pedig egyértelműen Győr! Én is itt lakom, a lehetőségek határtalanok mindenféle szempontból. Sz.fehérváriaktól bocs, azt a várost én sem ismerem.
40-50 milla? Akkor főleg Győr hosszútávon. Majd meglátjátok, mennyi előnnyel jár itt élni...
Ha Győrtől nem vagy elájulva, akkor Székesfehérvártól mégúgy sem leszel, nem a te világod!
Minden szempontból több kategóriával Győr alatt van.
Előző vagyok
Ha nem írtad volna ki ezt a két alternatívát és csak úgy kértél volna tanácsot, akkor Szombathelyt, vagy Győrt mondtam volna.
Köszönöm az eddigieket.
Jelenleg 2 autót tartunk és sok pénzt elvisznek, pedig mindkettő kis kategóriás, sok a km. A gyerekek miatt forszírozom a buszozást, ugyanis nekünk nincs külső segítségünk , népes pereputtyunk akiket be lehetne vonni a logisztikába. A másik dolog, hogy mindketten utálunk vezetni. Most egy faluban lakunk és nagyon nehéz megszervezni a mindennapokat. Arra is gondolnunk kell, hogy fiatalabbak már nem leszünk és nem biztos, hogy mindig jól fogunk keresni és fenn tudunk tartani 2 autót, 2 egyetemistát , házat és önmagunkat. Szóval, valami olyan lakóhely kellene ami kocsik nélkül, átlagos fizetésekből is tartható lehet. A jelenlegi sajnos nem ez a kategória bármennyire reklámozzák sokan ezen az oldalon is a falusi életet.
Győr-Révfaluban (Falu:) nézegettem, a klasszikus részéből tényleg gyalog 5-10 perc a belváros, viszont ennek megfelelően magasak az árak is. Eddig ez a befutó.
Sajnálom a pályakezdő fiatalokat, szülői segítség nélkül csak nagyon jó fizetéssel lehet jó lakást jó helyen vásárolni.
Kérem, írjon valaki Székesfehérvárról is valamit!
A kérdéshez kapcsolódó leírás alapján szerintem inkább Fehérvár a befutó nálatok. A várostól egy köpésre ott van a Velencei-tó és a Balaton, de a városon belül is találunk vagy 10 tavat. Nagyon közel van a Velencei-hegység, a Vértes, a Bakony, ezek mind szép kirándulóhelyek. De a városnak van egy nagy parkerdeje is Pentelén. Palotavárosban a tavaknál most fognak erdőt telepíteni, és máshol is történnek nagy parkosítások. De a Palotavárosi-tavakhoz már így is érdemes kimenni sétálni, horgászni, vagy az évenkénti halünnepre.
Győrben és Fehérváron is sok a munkalehetőség, sok az iskola és a program is. Én személy szerint Győrt nem szeretem, de elismerem, hogy szép a belvárosa, bár nemkülönben Fehérváré is. Sokban hasonlít a két város, de Fehérvár szimpatikusabb. Nagyon gyorsan fejlődik, a történelme pedig nagyon érdekes.
Pl. Öreghegyen lehet venni jó családi házakat/ikerházakat. A 24-es és a 25-ös busz környékén érdemes, onnan jó a bejárás a belvárosba. De a 26-26A buszok környékéről is. Feketehegyet és Szárazrétet tudom még ajánlani, ott a 30, 36, 37-es busz jó közlkeedési kapcsolatokat biztosít. Felsővárosban is lehet házat venni, onnan is könnyű bejárni. De még Maroshegy is szóba jöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!