Kizárólag anyagi okból elköltöznétek, ha egyenlőre nem lenne muszáj?
Van megtakarításunk , számlát még nem nyitottunk nekik, de jó ötlet, köszönöm.
Jobban belegondolva most havi szinten legalább 60000-el többet költünk közlekedésre a 2. autófenntartásával, benzinnel, mintha mondjuk egy megyeszékhelyen vagy BP-en laknánk ahol a tömegközlekedés mellett egy autó is elég lenne. Szóval ez is egy ok.
Aki azt szajkózza, hogy falun olcsóbb az élet annak csak gratulálni tudok. Mindenért utazni kell, a helyi kisboltban horror árak vannak, de legalább van egy bolt. Munka, ingázás mellett a kertben "csak" fű terem, az viszont nagy tételben, nincs idő , energia másra, ez a legtöbb háznál is ugyan így van.
Azért arra is gondolj, hogy 2 felnőttnek és 2 gyereknek a tömegközlekedés sincs ingyen, az is benne lenne vagy 30ezerbe négyőtöknek.
Ha vállalkozásban dolgoztok, az autók kiadásait költségként le lehet írni, ha alkalmazottak vagytok, akkor a bejárást 80%-ban térítik. A városban a gyerekek bérletét nem fizetik, az a ti költségetek.
Arra gondolj inkább, hogy szeretsz e vidéken lakni, vagy sem. Mert az anyagiak esetetekben jelenleg nem sarkallnak költözésre.
Mi Budapestről költöztünk (régen) falura, hasonló cipőben jártunk mint ti. Ugyanaz az egy kisbolt helyzet van nálunk is, de ésszerű szervezéssel nagyon lehet spórolni.
Mi pl. munkába menet, vagy jövet vásároltunk be a 20 km-el arrébb levő multinál, vagy a 15 km-el távolabbi termelői piacon, egy hónapban 1x-2x, nem pedig külön autókáztunk vásárolni. A falun belül vagy bringázunk, vagy robogózunk, olcsóbb mint mindig elővenni az autót, beindítani és 1km-t menni a boltig és vissza.
A gyerekeknek lakáskasszát nyitottunk, ez már lehet egy indulási alap lakásvásárláshoz, amit majd vagy lakhatnak, vagy kiadnak, ha másutt tanulnak. Ennek a bevétele fedezi a másik városban levő bérleti díjat, vagy a törlesztőrészleteket, ha hitelből fedezzük a differenciát.
Nem tudom merre éltek, milyen messze valamilyen várostól és ott milyen iskolák vannak, de amikor én Pesten éltem 1-1,5 órát utaztam tömegközlekedéssel a budai munkahelyemre.
Most vonattal 40 perc alatt bent vagyok Budapest szívében.
Ugyanez kocsival másfél óra és oda-vissza 3ezerFt.
Én lemegyek az állomásra kocsival és onnan vonattal, ami oda-vissza csak 1500Ft.
Nem lenne megoldható később a gyerekeknek is az ingázás?
Mert jobb és költséghatékonyabb lenne mint a kollégium, vagy az albi.
Egyébként azért szaporítom itt a szót, mert azt kérdezed, hogy "Kizárólag anyagi okból ...", ami azt feltételezi, hogy egyébként szeretsz ott élni.
Erre irányul a válaszom, hogy nem, inkább átszervezném a dolgaimat és kompromisszumokat kötnék a jobb anyagiak érdekében.
Én változtatni fogok, legkésőbb tavasszal, mert ahogy egy másik hozzászólásomban is írtam, én a lakhelyem szerinti egészségügyi intézmények megközelíthetőségével nem vagyok kibékülve, szerintem egyenesen életveszélyes.
Nézd, abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy van még 1-2 év a nagyobbik gyerek középiskolájáig, tehát nem kell kapkodni és elhamarkodott döntéseket hozni, de már készülni kell rá, az tény!
Ha egyik Győr környéki hely sem dobogtatja meg a szíved, akkor keressetek a bp-i agglomerációban, nagyon jó közlekedéssel, nagyon jó helyeket lehet találni.
Majd amikor kinézel valamit előbb tárgyaljuk ki itt és nagyon nézd meg a lakosság összetételét.
Biztos fogunk tudni segíteni, csak el kell határoznod magad, hogy merre is vezessen az út!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!