Házat vennék ami tömésház / vályog, vélemények?
Nagyon szép állapotban van, az alapot kibetonozták azóta csak a fal a tömés, pluszban még rá is szigeteltek, műanyag ablakok, a tetőt újra rakták a kéményekkel együtt.
De amint a bankok meghallották, vagy a család, hogy tömésházat nézek csóválták a fejüket.
Aki ért hozzá / lakik benne, vélemények?
"Szakaszosan szoktak alá alapozni még skkor is hogyha te nem hallottál róla. Én is így csináltam meg a sajátom mint már írtam"
Nem arról szólt a válaszom lényege, hogy nem lehet szakaszosan aláalapozni, hanem arról, hogy nem éri meg, és nem is lesz tökéletes.
Mégis mennyi alapot tudsz így alárakni - max50-60cm?
5 éven belül pedig az összes fal megreped, sarkok kötései elgyengülnek, láttam már ilyen házakat, csak a hozzá-nem-értőre lehet rásózni ezeket a házakat.
Arról nem is beszélve, hogy milyen költséggel jár, persze sok az önjelölt statikus, kőműves, építőtechnikus. - És láttam már ilyet összedőlni is.
Az illető mutatta a képeket a házról felújítás előtt, mivel van hozzá toldva is lakrész, 15 éve történt azon része, hogy alapoztak. de vagy tökéletesen eltakarja a nikecell vagy jól megcsinálhatták.
Mindenesetre köszönöm ezt a választ is, érdemes utána néznem jobban a dolgoknak.
Mindenkinek köszönöm, ment a zöld
Igen, általában eltakarni szokták, sokan mondják, hogy alá van szigetelve (keresztül-által) csak amikor kérdem hol van a szigetelés akkor -hát eltakarja a vakolat-, ja, azon meg felszívja a vizet, és mintha nem is lenne szigetelés.
- A nikecel, vakolat, sok mindent eltakar.
Ha házat akarsz venni mindenképp vigyél magaddal egy legalább normális kőművest.
Nem baj ha nem értesz hozzá, csak legyen annyi eszed hogy ha már Te nem vágod a témát akkor legyen olyan melletted aki képbe van.
Köszönöm ismét. Mindenképp vinnék szakembert mert nem akarom elkapkodni sem, de itt is szoktam segítőkész válaszokat kapni, mint most is.
Nagyon elbizonytalanodtam, de a vásárlás úgyis télre van tervezve. Köszönöm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!