Házat vennék ami tömésház / vályog, vélemények?
Nagyon szép állapotban van, az alapot kibetonozták azóta csak a fal a tömés, pluszban még rá is szigeteltek, műanyag ablakok, a tetőt újra rakták a kéményekkel együtt.
De amint a bankok meghallották, vagy a család, hogy tömésházat nézek csóválták a fejüket.
Aki ért hozzá / lakik benne, vélemények?
utolag hogy alapozod?
olyat nem lehet:)
ha van beton alapja és az jól van víz szigetelve akkor az egy jó ház
alap nélküli vájogházat nem érdemes venni, mert nem tartós, felszívja a vízet elkezd salétromosodni, mállani, extrém esetben le is omolhat a fal
Részletekben lehet alá betonozni. Egy részen kiszeded az alapot, ott beöntöd betonnal és így mész körbe, legalábbis így tudom.
A ház 1 éve lakatlan, rengeteg csapadék volt az idén. A tapéta sértetlen (kis nedvességtől is le pöntyörödne).
Nagyon egyben van a ház esztétikailag, de mégis bennem van a félsz is.
Köszönöm a válaszokat :)
Azért várom továbbra is ki mit tapasztal
Első lépésben (ha megveszed) szedd le a tapétát, mert vályogot nem tapétázunk!
Ha az a ház tapétázva volt és mégsem penészes és büdös, akkor az egy nagyon jó ház!
Én a vályogházak szerelmese vagyok, de nem véletlenül.
Csodálatos otthonunk volt 20 évig egy vályogház, soha semmilyen probléma nem volt vele. Igaz, 60 cm-es kőalapon állt.
Most egy extra, kőcsodában élünk, hol ezt kell javítani, hol azt, örökösen a házat tapogatja valaki, vagy kívülről, vagy belülről, piszokul utáljuk.
"Részletekben lehet alá betonozni."
Veled se építtetném fel a házam.
Alapot csak is egybekötötten szabad és fagyhatár alá Mo. többnyire 90cm, de inkább 1,2m.
Kíváncsi lennék hogy oldod meg ezt.
Másik, laktam vályog házban, ~70cm falak azok szigeteltek valóban, nyáron hűvös, télen tartották a meleget, de mindig vizes volt, ha nincs szigetelve vizes, ha nincs alapja (normális), mozog repedezik.
Kutakodj a vìzszigetelès után, raktak-e a fal ès aljzat alá. Ha igen, akkor nèzz ontással bizonyosodj meg vagy ìrd be az adásvètelibe.
Ha nincs vìzszigetelès bármikor felvizesedhetnek a falak egy korszerű felùjìtás miatt.
A külső hőszigetelès ès az aljzat betonozása más módù nedvessèg elzárás miatt a falak felè felfele megy a nedvessèg. Cementes falvakolás sem igazi, az meg elválhat idővel.
Lehet jó vètel, de jól utána kell nèzni a dolgoknak.
Kedves utolsó jól mondja. meg próbálhatid pár combos legennyel megtartani a házad amíg egybefüggő betonalapot öntesz de nem fog menni :D
Elírtam elnézést. A vályog falak és tető alatt gipszkarton van közvetlen a szobákban ahol tapéta van. De a gipsz is hamar át vizesedne szerintem. Konyha, spájzban nincs, és ott sem vizes, de mégis rizikós, itt is nagy az ellentét :D
Köszi mindenkinek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!