Ti mi alapján választottatok családi kertes házat?
Mi is szeretnénk kb. fél év múlva vásárolni saját házat, de bizonytalanok vagyunk, hogy érdemes-e egyáltalán otthonról elmenni külön fészekbe, és ha igen akkor hová (munkahely, közbiztonság, meg eleve az ingatlanárak, vágyak hova húznak). Lehet ma még van munkánk de ki tudja mi lesz, és a házat meg már megvettük.
Szívem szerint én hegyek közé mennék város közelébe, párom maradna helyben, nem tudjuk mi legyen.
Ti hogy határoztátok el magatokat hogy "na itt akarok lakni!"?
Kedves Kérdező, a lepontozáson ne csodálkozz, van itt egy (...kettő) elmebeteg, aki nem is szól hozzá, de mindenkit lepontoz, még olyan témában is, hogy "Nálatok is esik az eső?"
Nem kell vele foglalkozni, nyomorúságos életének ez az egyetlen öröme!
Én is osztom azoknak a véleményét, akik azt írták, hogy azt kell megvenni, amibe beleszeretsz, akkor is, ha kompromisszumokkal jár.
Mi Németországból készülünk hazamenni, mert öregek vagyunk már hazát cserélni. Meg aztán egyre kevésbé tetszik az, amit a boltok polcain találunk, és inkább megtermeljük a betevőnket. Úgy választottunk, hogy összeszámoltuk a pénzünket, kiszűrtük azokat a házakat, amik belefértek, megnéztük, mennyi a kisebbség aránya, milyen a falazat, milyen fekvésű, mekkora területtel adják, és még egy rahedli egyéb szempontot figyelembe vettünk. Maradt 10 ház. Ekkor nyakunkba vettük az országot, és elkezdtük bejárni őket. A harmadiknál jártunk, amikor belépve a házba úgy éreztük, hogy hazaérkeztünk. A többit már meg se néztük.
Nos az elhatározás eleve megvolt, mivel a várost is és a panelt is rühelltem, elég volt belőle 30 év.
1. Pénz, ez nyílván megszabja a kereteket, nálunk ez 5.5millió volt, így komoly kompromisszumokkal indultunk.
2. Milyen a falu, mi van benne?(iskola, óvoda, milyen vállalkozások, cégek ténykednek...
Milyen a közbiztonság.
3. Mikor elősször belépsz a házba, azt gondolod e, hogy lehetne az otthonod... legyen akármilyen lepukkant az a ház, megvan e benne az, amit te keresel az otthonodban és megéri e küzdeni érte
4. A helyi kocsmában érdemes eltölteni néhány péntek estét, ott minden szaftos pletykát, helyi legendát megtudsz... volt olyan cigány mentes falu, ahonnan a kocsma miatt mondtunk le róla, kiderült, hogy a magyarok közt is van sok alja ember...
Végül a mai falumba, pont a helyi cigányság győzött meg... pedig világ életemben azthittem rasszista vagyok... 4 család él össz vissz, de végtelen jófejek, mosolygósak, öröm mellettük az élet.
Nekem, ami fontos:
A ház legyen jó állapotú. Egyész gyerekkoromat egy penészes lakásban töltöttem, nagyon nem mindegy, hogy nedvesek, nyirkosak-e a falak.
Ha ez normális, akkor jön a kert. Nekem a kert alapvetően fontosabb, mint a ház, megvan a saját elképzelésem, hogy mit szeretek. A faltól falig lebetonozott kerteket pl nagyon nem kedvelem.
Aztán ott az utca és maga a környék. Érdemes nagyjából megnézni, hogy milyenek a szomszédok, hogy ne legyen kocsma vagy sertéstelep a szomszédban... A többi azért alakítható, ha már beköltöztél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!