Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Terméskőből épült ház nem...

Terméskőből épült ház nem egyenlő a tufával igaz?

Figyelt kérdés

Ha jól gondolom, és az a terméskő amire gondolok, akkor gyakorlatilag egy erőd az abból épült ház, ha jó az alapja, nem süllyed.

Onnan is gondolom, hogy nagyszüleim háza - nem tudom már pontosan - de legalább 60 éve épült, és még mindig áll, semmi repedés nincs rajta, és kőből épült.

2017. szept. 5. 08:15
 1/6 anonim ***** válasza:
A tufa is egyfajta kő, az is úgy terem :-)
2017. szept. 5. 13:42
 2/6 anonim ***** válasza:

A kő általában a közelben fellelhető építésre alkalmas követ jelenti.

Van ahol tufa, van ahol mészkő, a Balaton környékén meg van az a vöröses kő. Egyértelműen leggyakoribb a mészkő.

2017. szept. 5. 15:06
 3/6 anonim ***** válasza:
Lehet rajta rugózni, hogy hogyan nevezzük, de a tulajdonságaikat tekintve nincs eltérés. A kőből készült házaknak gyalázatos a hőszigetelése. Pillanatok alatt felforrósodik, vagy télen átfagy. Egy száraz vályog ezerszer jobb választás.
2017. szept. 6. 10:19
 4/6 A kérdező kommentje:
Vályoggal az a gondom, hogy aki eladja, az nem véletlenül, passzióból... vizesednek, feláznak, szétreped, az egér-patkány duó berágja magát a falba. Nem lenne bajom vele - még a vízszigetelés megoldható, pláne egy jó vételbe ha beletrafál az ember - de az utóbbi probléma ellen sokat nem lehet tenni, nekem nem hiányzik hogy szét legyen fúrva a fal, és bejöjjenek.
2017. szept. 6. 11:47
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Én egy 150 éves vályogházban nőttem fel. Nem volt vizes, se egér, se patkány nem volt benne, pedig voltak háziállatok jócskán. Persze macskák is, amik összefogdosták őket :-)

Végül eladtuk, mert szétszéledt a család, de nagyon sajnáltuk.

Szóval a jó vályogház az tényleg jó.

2017. szept. 6. 16:06
 6/6 anonim ***** válasza:
A kérdezőnek mondom, hogy azért a vályog jó. Minden problémára van megoldás. Nagyszüleim is ilyenbe laktak,én is egy darabig, de sosem volt egér vagy patkány, nem volt kifúrva a fal. Nem igazán ez a jellemző. És a felvizesedés sem. pedig egyik nagyszülőm háza közel 100 éves volt.
2017. szept. 6. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!