Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hazánkban a hegyesebb, dombosa...

Hazánkban a hegyesebb, dombosabb vidékeken mennyivel van hűvösebb napközben, vagy éjjel, mint mondjuk az Alföldön?

Figyelt kérdés

Mindig az Alföldön éltem, szóval nincs saját tapasztalatom. Lakásvásárlás előtt állunk, egyébként jelenleg dél-keleten lakunk egy nagyvárosban. Imádok itt élni, kivéve, hogy nem bírom a meleget és itt ebben a városban szinte mindig a legmelegebb van nyáron és éjszaka sem hűl le a levegő. Szenvedek ettől a rohadt melegtől és hiába van légkondi a lakásban, 24 órában nem működtethetem, mert valamikor szellőztetni is kell, napközben ügyeket intézni, stb.

Évek óta minden nyár egyre forróbb, ezért felmerült, hogy talán északabbra, vagy hegyes vidéken vennénk lakást, vagy házat, talán ott még elviselhetőbb a klíma.

Aki ilyen helyen lakik, írna arról, mi a tapasztalata? Köszönöm.

2017. aug. 28. 15:53
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is hegyvidéken lakom, a Dunakanyarban, Kismaroson, Börzsönyligeten, határozottan jobb a klíma, de nem azért, mert olyan hajj de magasan lennénk, hanem az erdő miatt. Kilátásunk azért megvan, de délutántól már árnyékban van a ház, amúgy sincs sosem annyira meleg. Éjszakára meg még a kánikulai napokon is nagyon jól lehül, bár igazából már délutántól jó idő van, reggel is az az igazi harmatban úszó frissesség. Budapestről költöztünk ide, dolgozni is bejárunk (én csak részmunkaidőben) és már semmi pénzért nem élnék máshol. Itt javarészt nyaralók vannak, a mi utcánkban rajtunk kívül mindössze egy állandó lakó van, ő sem a közvetlen szomszéd, én ezt is nagyon élvezem. Meg kellett eleinte szokni a vadak neszezését, pláne éjjel, de már simán csak megmosolygom, ha hallom, hogy csörtetnek a vaddisznők éjjel, persze egy erős, stabil kerítés elengedhetetlen, de hát az amúgy is alap. Szezonban vannak túristák, de inkább csak a "központban", a Kisvasút körül, a Duna-part is nyugis, strandolni inkább Verőcére jár a többség. Minden van azért helyben is, a főváros közúton és vonattal is közel, az elővárosi vonatok minimum óránként járnak és 37 perc alatt vannak a Nyugatiban.
2017. aug. 31. 11:40
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Jav.: A "vaddisznők", vaddisznók akart lenni természetesen, elég jópofa félregépelésnek sikeredett, biztosan freudi eslzólás :D
2017. aug. 31. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!