Magyarországra rárohadnak az ingatlanok?
Amit ìrtam az Nagykanizsa. Sorban 3 tarsasház epûl, ebből 3 nincs kèszen, de már nem lehet lakàst venni, mind meg van vève. Pedig ez a varos sem valami fejlett.
2017. aug. 2. 21:27
Vidékre költözni, parasztizálni senki sem akar. Mindenki a városban szeretne boldogulni. Ami szomorú képet vetít előre, mert ezt az országot ezer éve minden szarból a parasztság húzta ki. Az a parasztság, ami mára gyakorlatilag megszűnt létezni. Még Julis néni is inkább buszra ül, bemegy a legközelebbi tescóba megvenni a paprikát, paradicsomot. A kerteket meg eszi a gaz. Manapság egy vidéki családnak már nagyobb az ökológiai lábnyoma, mint egy városinak. Ez egy öngerjesztő folyamat, hiszen a Julis néni a városban vásárol, a vidéki kisbolt lehúzhatja a redőnyt. Vele együtt csökken az infrastruktúra, ettől pedig tovább csökken az amúgy is fogyóban lévő kedv a vidéki életre. A házak elhagyatva tönkremennek, vagy az erősebben pigmentált önkényes lakásfoglalók birtokába kerülnek.
2017. aug. 3. 12:22
*hiszen HHHa Julis néni...
2017. aug. 3. 12:24
14/21 A kérdező kommentje:
Részben egyet értek ,de abban nem,hogy már senki sem akar vidéken élni hiszen akkor mit tudom én mondjuk budapesten nem ennyien laknának hanem jóval többen. Amúgy ja elég sok helyen látom falun,hogy elég sokan hagyják dzsumbujosodni a kertjüket bár a szüleim nem ilyenek ők foglalkoznak vele és nem nyugdíjasok még !
Munkalehetőség az nem feltétlenül van vidéken. Ez itt a baj. Több van nagyvárosokban. Persze vannak alapszolgáltatások, önkormányzat, orvos, bolt, stb. itt ugye van munkalehetőség, de egyébként azt nagyobb városokban találnak az emberek. Talán már kevésbé szeretnek ingázni is. Vannak az ilyen klasszikus környékek, mint Békés, Borsod, Szabolcs, ahol nem túl rózsás a helyzet. Nagyvárostól távoli (mondjuk 6
2017. aug. 3. 15:56
Nem tudom, mit csináltam, de elküldte.
Szóval nagyvárostól távoli mondjuk 60 km-en túli falvakban nő a gaz gondolom.
Azt én sem értem, hogy akinek kertes háza van, az is inkább a tescóban (bárhol) veszi meg a zöldséget.
Egyébként szerintem pörög a lakáspiac, tehát a kérdésed inkább régiós, helyi, stb. problémát érint. Hozzáteszem, megyeszékhely mellett is tudok olyan zártkerti ingatlant (lakóház), amit három éve árulnak.
2017. aug. 3. 15:59
17/21 A kérdező kommentje:
Az a helyzet,hogy én csak hallottam erről a 3 megyéről főleg borsodról,de elképzelni sem tudom mi folyik ott mert én Szolnok megyében élek és nincs közel ide Borsod. Mondjuk példának csak annyit tudok felhozni,hogy itt Szolnok megyében is főleg falvakra településekre néha néha nagyvárosokban is megjelent amit már említettem házakat bontanak és házakat ez az idő mert nincs tulajdonos olyat is tudok aki hátrahagyta a házát csak azért,hogy kimenjen külföldre . Nem adta el ott áll nő a gaz aztán ennyi szépen elment.
18/21 A kérdező kommentje:
Ha valaki el akarja adni az ingatlan akkor van az az ár amiért gyorsan elkel sok ingatlan.
Amúgy megy felfogás kérdése, nálunk az ingatlanok 80-90% van magántulajdonban a maradék meg albérletben él, nyugaton meg fordítva. Szóval ha az emberek elmennek abba az irányba (és ez érezhető ha lassan is) és ezt csak fejben kell átállítani, akkor az ingatlanpiac tényleg csőd szélére kerül, bár amennyi a szarka, egy részükért nem is lenne kár.
2017. aug. 3. 16:56
Azért ez sem egy új jelenség... mióta világ a világ, mindig voltak öregedő, kihaló települések és fiatalodóak, születőek...
A mi kis falunk jelenleg fejérmegyében fiatalodik...
Másik meg öregszik... harmadik pusztul, közben meg nemrég fedeztem fel, hogy egy falu mögött kietlen eldugott helyen, új házak tömkrlege, új utcák...
Századokkal ezelőtt ugyan ez volt a helyzet... nem újkeletű a dolog... nyílván aki teheti, nem egy 50+ éves vályogba költözik be, hanem újba frekventált környéken...
2018. máj. 30. 18:13
Kapcsolódó kérdések: