Eger környékére beköltöznétek? Vagy akik ott laktok, mi a vélemény?
Én Egerben laktam, de elköltöztem mert nem találtam itt munkát.
Szerettem ott lakni, szép hely, jó helyi közlekedés, Pestre se nehéz eljutni. Viszont elég drága, a boltok, piac, belváros.. sok szórakozóhely sincs már, bár ez engem amúgy se érint már. Nincs CBA 😀
Munkalehetőség nincs valami sok, persze mindig mondták, hogy van de keresni kell.. aha, Jabilba busszal esetleg, pár vendéglátóipari de ezekre százszoros túljelentkezés... diplomával pedig kihalós helyek.
Bélapáton lakik ismerősöm, nem tudom ott milyen élni, a környék szép.
Pár évig jártam Bélapátra udvarló szándékkal. Nagyon szép hely, csendes, nyugidt. Munkát a környező falvakban szerintem nem fogsz találni. Nincsenek már nagyobb cégek, idegenforgalom is elenyésző, többi munkát szerintem kihalálos alapon öröklik a helyiek.
Egerbe járnak be sokan dolgozni, nem tudom ott milyen a munkaerő piac, engem is érdekelne mondjuk.
Sokan nagyon belebújtok a statisztikai adatokba, de nem abból kell kiindulni. Az hogy vagy 4-5% cigány az alap minden magyar településen. Utána kell sajnos nézni, hogy ez milyen hatással van a közösség életére. Nagyon sok esetben egyszerűen eléldegélnek a segélyen vagy közmunkán és nincs velük gond. Pláne egy faluban ilyen kisebbségben nem randalírozhatnak, mert ha kiútálják őket akkor a saját életüket nehezítik meg (még jobban). A legfontosabb, hogy ne legyen egy szerveződött bűnöző magjuk az adott településen. Bélapáton pl nincs, ahogy sok más helyen sincs. Akik bűnözésre hajalosammak sok esetben fiatalon költöznek is fel pestre és ott találod őket a bevásárló központok közelében, mert nem csak csirkéket akarnak lopkodni...
Nem olyan egyszerű kérdés ez mint elsőre látszik. Persze aki faji alapon közelíti meg annak 1% is sok és nem fog odaköltözni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!