Ma Magyarországon kb mennyibol lehet befejezni egy felujitando 3-4 szobas hazat? Részletek lent.
Lattam felkesz hazakat, nincs se: ajto, ablak, padlo, futes, viz, gaz, vezetékek. Nincs tapeta, semmi. Csak a betonblokkbol/teglabol keszult falak.
Tehat kivulrol belulrol be kell rendezni.
9. vagyok.
Gondolom, neki is kell azért adnod valamit, de ha ingyen csinálja is, egy félkész házhoz rengeteg minden kell még.
Bármibe fogsz is, előtte készíts kalkulációt. Ha megvan a munkaerőd, és az ő esetleges költsége megbeszélés tárgya, stb., akkor megnézed a méreteket, (négyzetméter) felszorzod egy Praktiker újság áraival, plusz az ajtókat, villanykapcsolókat, szanitereket, stb. (meg a segéded majd elmondja, mi kell még, és mennyi az anyagköltsége), de ez tipikusan az az eset, mintha építkeznél, hogy bármi kellhet még, ami pluszköltség, és amit nem láttál előre. De ha egy felújítandó, kész állapotú használt házat/lakást veszel, ott is tudsz azért előre számolni. (Kérdezni meg ingyen lehet, hogy pl. mennyibe fog kerülni a bevezetékelése a háznak, vagy felújításnál az átvezetékelés).
Akkor az nem egy felújitandó ház. Úgy mondják, hogy szerkezetkész és a végleges költségeknek maximum 30-40% -át teszi ki az eddigi bekerülés, a nagy része ezután jön. Ahogy fent is írtak, szerintem ekkora alapterületnél nem áll meg 15-20 millió alatt.
2-3 millió? Az semmi. :) Az a nyílászárók meg a szigetelés és annyi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!