Foglaló átadásához szükség van ügyvédre?
CSAK ÜGYVÉD !!!!!
Honnan tudod anélkül, hogy az övé, nincs végrehajtás alatt, nincs e valakinek elővásárlási joga és még sorolhatnám a gubancokat a végtelenségig...
Ha annyira biztosra akarsz menni akkor nem foglalót kell adni,hanem ELŐLEGET !!!!
Nagyon eltér a 2 meghatározás jelentése .
Ehhez elég 2 tanu is,és nem kell a pénzt 2 kézzel szórni feleslegesen .
Ugyan ilyen dolgot rendeztünk pár nappal ezelőtt .
előző
Foglaló adás csak ügyvédi ellenjegyzéssel lehetséges. Adhatsz pénzt, írhattok papírt foglalóról, de ügyvédi ellenjegyzés nélkül az csak előlegnek minősül. Annak pedig más a természete. Előleg adásánál még bármelyik fél kihátrálhat, és az előleg visszajár.
Persze lehet, hogy a másik fél ezt nem tudja, meg lehet gentleman's agreement is, de arra nem alapozhatsz.
Én utólag tudtam meg, hogy milyen veszélyes dolgot csináltam, személyesen kp adtam a foglalót és mindkét tanút ő hozta... naív 20 éves voltam :D
Szerencsére kifogtam egy jó embert.
"akkor nem foglalót kell adni,hanem ELŐLEGET !!!! "
Csakhogy nincs az a hülye eladó aki ebbe belemegy,az előleg ugyanis bármikor visszatáncolható,indoklás nélkül.A foglaló pont azért foglaló,hogy egyfajta biztosíték mindkét félnek.Egyébként foglaló előszerződéshez NEM kell ügyvéd,egy 2 tanús formanyomtatvány teljesen elég hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!