Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyi önerőre van most 2014...

Mennyi önerőre van most 2014 novemberében szükség, hogy az ember kapjon 6-7 milliót lakásvásárlásra?

Figyelt kérdés
Panellakást vennék Kispesten. Mennyi önerő kell kb, hogy egy bank adjon lakásvásárlásra kb 6-7 misit? Köszi
2014. nov. 16. 09:21
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát ez függ a lakás árától nagymértékben.Mennyiért néztétek ki?
2014. nov. 16. 09:37
 2/5 A kérdező kommentje:
A lakást konkrétan még nem néztük ki, de egy sima panellakás, kb 1 + 2 félszoba lenne, semmi extra.
2014. nov. 16. 15:00
 3/5 anonim ***** válasza:
Kispesten az olyan 8-9 M ha nincs totál lepukkanva.A bank ált. min.30% önrészt kér. Számoljunk 9 M-val,az 2,7 M de én azt mondom,legyen 3-3,5 M önrészetek,de kell hozzá nekik a havi béred/béretek is,hogy megfelelő legyen és akkor 6 M nagy valószínűséggel fel tudtok venni.Azt ne felejtsd,hogy lakásvásárlással más költségetek is van:ügyvéd,illeték és némi felújítás.
2014. nov. 16. 17:16
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. Még 1 kérdésem lenne:

Akkor is kell az önerő, ha pl a szüleim ingatlanát is belevonjuk fedezetként? Az jóval többet ér, mint 3 misi.

Gondolom azért kell az önerő, hogy ha nem tudnám fizetni, akkor ne bukjon a bank, mert 70%-ért bármikor el tudja adni a lakást, nem? Szóval, ha bevonnánk a szüleim ingatlanát is, akkor biztos nem bukna, mert végső soron max vinné a szüleim lakását, vagy nem jól gondolom?

2014. nov. 17. 00:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom,hogy lehet...de menj be egy bankba,és megmondják.
2014. nov. 17. 08:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!