Felelőtlen dolog úgy közös lakást venni, hogy nem vagyunk házasok?
Na bszdmeg 10-es, még át is vertél:
Kik köthetnek bejegyzett élettársi kapcsolatot?
- Bejegyzett élettársi kapcsolatot két nagykorú (18 év feletti), azonos nemű személy köthet.
Bejegyzett élettársi kapcsolatot MINDEN 18 évét betöltött személy köthet, nem csak a homoszexuálisok.
ÉN heteroszexuális vagyok, szerencsére a férjem is az és bejegyzett élettársi kapcsolatban élünk.
Hogy miért nem házasságban, annak hosszú története van, nem is ide tartozik.
14-es vagyok
Bocsánat, nem a férjem, hanem az élettársam, bár 20 év alatt mi így szoktuk meg egymás és a világ felé.
Hiába élsz, akkor sem lehet MÁR kötni. VOLT egy rövid időszak, amikor LEHETETT, most már különböző neműek között NINCS bejegyzett élettársi kapcsolat.
Nem tudom, hogy a magyar kormányablakon túl mit kéne még linkelnem, hogy felfogjátok. Azonos neműeknek van élettársi kapcsolat, ellenkező neműeknek házasság. Ennyi.
Abban valóban nem vagyok képben, hogy MOST lehet e vagy sem, de készséggel elhiszem neked, hogy esetleg most már nem lehet, a mi helyzetünkön ez nem változtat.
Ettől függetlenül az eredeti témához visszatérve, ha 50-50%-ban tulajdonol 2 ember (mindegy hogy házasok, testvérek, egyéb rokonok, vagy csak úgy megörökölte két idegen) az ingatlan szempontjából azonos jogokkal és kötelességekkel rendelkeznek, ha valaki keresztbe akar tenni a másiknak tökmindegy, a családi háttere, tud kellemetlenkedni, vagy az időt húzni, de nem a végtelenségig.
Egyetlen nehezítő tényező az ingatlanban lakó kiskorú gyerekek, a Kérdezőnek csak erre kell/ene figyelnie, akár házasok, akár csak együtt élnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!