Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Vályog falazatú házat, ha az...

Vályog falazatú házat, ha az ránézésre jó állapotban van, akkor megérheti megvenni?

Figyelt kérdés
Mennyit bírnak évekre vonatkoztatva ezek a vályogfalak? Milyen karbantartást igényelnek? Én úgy tudom hogy hajlamosak szépen elrepedezni, megsüllyedni, felázni, és egyebek, szóval azért kerülnek annyiba amennyibe, viszont itt a környéken nincs 10 m Ft alatt csak vagy rossz állapotú, rossz helyen lévő tégla, vagy felújított, szép állapotú vályogház.

2017. jún. 15. 08:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Úgy ahogy a cement előtt évezredekig csinálták... pl mészhabarccsal.
2017. jún. 15. 14:09
 12/16 anonim ***** válasza:
Én utólag alászigeteltem és teljesen száraz. Cementes volt a vakolás és semmi baja.
2017. jún. 15. 14:12
 13/16 anonim ***** válasza:
Ez vagy a mázli kategória, vagy a még semmi baja...
2017. jún. 15. 14:31
 14/16 anonim ***** válasza:

Ahogy írják mészvakolat, mészfesték (vagy szilikát) és nem diszperzit.

Megfelelő szellőzés, légcsere. Fokozott légzárású műanyag ablakok résszellőzés nélkül nem javasoltak (amúgy se, de kompromisszumok köthetők).

Ha mindenképp aljzatbetont akarsz akkor gondoskodni kell a falak mellett a kiszellőztetésről.

Gépészeti csöveket javasolt falon kívül vagy előtétfalban vinni.

Ha mindenképp hőszigetelni szeretnéd akkor csak kőzetgyapot és szilikát vakolat (műgyantás vékony vakolatok száműzve).

Csapadékvizek épülettől messzire vezetve. Az épület körüli faltőjárda szükségességéről megoszlik a szakma véleménye.

Építőmérnökként vályogházban lakom, direkt ilyet kerestem. Nagy udvar, kis ház, sok növény.

Észak felől örökzöldek, délről lombhullatók.

2017. jún. 15. 15:00
 15/16 A kérdező kommentje:
Elmondások alapján nem valószínű hogy akkor nekünk való lenne egy ilyen jellegű ház. Ház körüli munkákat szeretem, de hogy ne érezzem magam biztonságban otthon pl. egy-egy nagyobb esőzés után, azon aggódva hogy tegnap még jó állapotú volt, de mi lesz 1 hónap múlva, valamint ez a nem mindegy mivel vakolok, illetve a falon kívüli csővezetés (elreped, vagy valami történik egyből szétázik az egész fal...), állandó tatarozás, jól záró ablakok hiánya (télen biztos jó dolog hogy sima faablak van, ami szintén átázhat, elvetemedhet, beengedi télen a hideget... Összességében úgy tűnik ezért kerülnek annyiba amennyibe. Bár nekem eleve az, hogy kézzel szét lehet morzsálni akár egy vályogtéglát, valahogy nem tűnik túl biztosnak. Szomszéd ház is vályog, nagyon elhanyagolt, nem is lakják már évek óta, és ott az egyik fal kidőlni készül egy az egybe... pedig van kő alapja, mert az is kilátszik már. Ja igen, meg a rágcsálók felfúrkálták, azt el is felejtettem.
2017. jún. 15. 15:30
 16/16 anonim ***** válasza:

Elmondták: ha nem lakott vége!

Egy eső nem fogja elmosni, még 10 se!

Ne gondold, hogy nem "biztonságos" ennyi erővel az Ytong sem az, mert azt meg "elkaparod" egy húszforintossal, a mai kerámia falazóelemek neg annyira "karcsúak", hogy gyakran a raklapon elpattanak!

Persze kinek mi tetszik! Tükörsima falfelületed sose lesz, meg skandináv modern hatású se! De nem is kell/lehet ezt elvárni. A vályogra folyamatosan kell költeni, folyamatosan kell karbantartani! Míg egy "modern" házra ritkábban, de nagyobb összeget kell fordítani!

De összességében mindre kell költeni! Elhanyagolva mindkettő amortizálóduk!

2017. jún. 15. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!