Ennyire rossz egy vályogház szigetelése?
Az alapja lehet rossz egy vályogháznak, és akkor alulról vizesedik. Viszont nyáron hűvös, télen kevesebbet kell fűteni, mert jól tartja a meleget. Igaz, ha csak 30 fokban érzed jól magad télen, akkor jobban kell fűtened.
Ha venni akarsz, akkor egy statikussal (nem kőművessel) nézesd át.
Én vályogházban lakok... nyáron a 40 fokokban kiváló, nem volt olyan, hogy ne tudtam volna aludni.
Viszont, ha télen spórolni akarsz a fütéssel, akkor vagy kályha, vagy kandalló...
Nekünk kazán adja, de pakolni kell, mint állat....
Én nagyon szerettem a vályogházat, de már nem is merem mondani, mert vannak itt 2-3-an, akik "jobban tudják" :)
Azért aki egy kicsit tájékozottabb, fontos a maga és családja egészsége, no meg van egy halom pénze, az ma ISMÉT vályogból építkezik.
Megjegyzem Makovecz Imre is a saját házát vályogból építette.
Rizikós a vályog, mert ha nem jó a vízszigetelés, akkor kész katasztrófa az egész.
Amúgy száraz területen tökéletes építőanyag. Afrikában sivatagban több száz éves vályogbol épült városok vannak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!