Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Csak én gondolom az ingatlanos...

Csak én gondolom az ingatlanosok többségét (ha csak nem mindegyiket) gerinctelen hazudozó szemétládáknak?

Figyelt kérdés

Szeretném veletek egy nemrég történt tapasztalatomat megosztani. Mint ismeretes, egyesek 5-6 százalékkal dolgoznak, ami tegyük fel egy húszmilliós lakásnál egymillió forint. Elképesztő, hogy egy szánalmasan gagyi fotókkal ellátott, az ingatlanos oldalakra felpakolt igénytelen hirdetésért, meg hogy párszor fáradtságot vesznek, hogy tömbösítve megmutassák emberkéknek; ENNYIT el mernek kérni. De a probléma gyökere jelen esetemben nem ez. Hanem az, hogy pofátlanul lebecsmérlik az embert; mind stílusban, mind bánásmódban. Egy tulajdonossal felvettem a kapcsolatot, amely következtében tudtam meg pár dolgot. Az ingatlanos pedig hazudott, mind az eddigi ajánlattételek összegében, illetve bizonyos összeg alatt már nem is lehet ajánlatot tenni. A tulajdonossal folytatott beszélgetésem során teljesen más képet kaptam, és ha nem a most oly divatos megláncolós "kizárólagos megállapodással" lennének leszerződve, már rég nyélbe ütöttük volna az adásvételt. Az egyszerű tájékozatlan ügyfeleket megvezetik: tudniillik a kizárólagos szerződéseket azzal a kamuval íratják alá "hogy ez egy teljeskörű szolgáltatás, semmit nem kell csinálni, majd mi eladjuk (jó pénzért). 4-5 hónapokra kötnek szerződéseket, hogy még esély se legyen kiszállni, ha esetleg jönne egy értékelhető ajánlat, ami persze 2 százalékos jutaléknál még vállalható is lenne az ingatlanoson keresztül, de nem 5 százaléknál.

Igaz elég keszekusza lett ez a "elbeszélés", de remélem osztjátok a véleményem.

2017. máj. 8. 21:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
86%

10: Ez melyik iroda, amelyik nem engedi írásba foglalni?

Csak mert eddig minden iroda szerint kötelező volt, akikkel dolgom volt.

2017. máj. 8. 22:26
 12/18 A kérdező kommentje:
Direkt nem fogok nevet mondani, nem akarom senkinek a hírét rontani. Az volt, hogy megmondta ennyit nem fognak ugyse elfogadni szal felesleges írásba foglalni...
2017. máj. 8. 22:28
 13/18 anonim ***** válasza:
16%
Szerintem mindenki, aki az ingatlanosokat szidja, előbb tanuljon meg gondolkodni. Az ingatlanos a hülyékből él (mellesleg rohadt jól teszi). Ráadásul, ha nem tud eladni egy házat, akkor annyival kevesebb a pénze. Feltételezem, ti sem levegőn éltek csak, hanem kell kaja, pia... és akkor csak a legfontosabbakat mondtam.
2017. máj. 8. 22:38
 14/18 anonim ***** válasza:
36%
Nekem még nem volt problémám velük pedig volt olyan hogy fél évig szinte mindennap velük dolgoztam. 1 házat és egy albérleti lakást adtam el és 2 házat vettem teljesen korrektek voltak velem is és a vevőkkel is. Mindenki megél valamiből, tájékozódni kell házvásárlás/eladás előtt hogy ne tudjanak hülyének nézni.
2017. máj. 8. 22:51
 15/18 xswerdy ***** válasza:
100%

a 9. arra utalt, hogy írd meg otthon a vételi ajánlatot. Kérj egy újabb megtekintést (valószínüleg ismét együtt mentek az ügynökkel), és a végén mondd azt, hogy nagyon tetszik, itt az ajánlat. Ekkor nem tudja az ügynök letagadni az ajánlatot az eladó elől.

Amúgy nemigen érdeke az ingatlanosnak, hogy így tegyen, bár volt már olyan, hogy az emailben tett ajánlatomra az ingatlanos azt válaszolta, hogy ez olyan távol van az elképzelésektől, hogy nem továbbítja az eladónak, henem kéri, hhogy közelítsek az irányárhoz. De felteszem, hogy akkor tesz így, ha az eladó már eleve elzárkózott adott ár alatti ajánlatoktól (azért tart - többek között - ügynököt, hogy az megkímélje az olyan ajánlatoktól, amitől infarktust kapna).

2017. máj. 9. 16:01
 16/18 anonim ***** válasza:
70%

11 ingatlanossal dolgoztam eddig. A szerződéskötés után 3 napon belül mind hozott pár kamuérdeklődőt, aztán elmentek. Elképesztően gagyi fotókat készítettek. Az amúgy is alacsony árból mindegyik még lenyomni akart. Nekik az az érdekük hogy elmenjen a lakás, mindegy hogy mennyiért. Mind olyan volt mint egy kétségbeesett munkanélküli, aki fél éve még bolt eladó volt, vagy műkörmös. Lehet h nyugaton ez egy szakma, nálunk színtiszta amatőrizmus, pénzlehúzás.

(a lakást végül én adtam el magam)

2017. máj. 9. 16:07
 17/18 anonim ***** válasza:
58%
Vegyes tapasztalatom van. Találkoztam viszonylag korrekttel és kevésbé korrektel. Szerintem kerülni kell őket, nem tudnak olyan szolgáltatást nyújtani amit ne tudnál te is megoldani saját magad.
2017. máj. 10. 12:47
 18/18 anonim ***** válasza:

[link]

„Mielőtt belevágnánk, szeretnék eloszlatni egy népszerű félre­értést. Az emberek azt hiszik, hogyha megbíznak egy ingatlanközvetítőt, akkor közös céljuk van: gyorsan és a legmagasabb áron eladni az ingatlanjukat. Ezért fizetnek a sikerből jutalékot. Sajnos, ez nem igaz.

(...)

a cél az eladó rábeszélése, hogy drasztikusan csökkentse az árait.”

2017. máj. 11. 03:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!