Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Füzesabonyban érdemes ingatlan...

Hunor16 kérdése:

Füzesabonyban érdemes ingatlant vásárolni?

Figyelt kérdés
Családi házat szeretnék vásárolni, és Füzesabony város is számításba került, azonban nem ismerem. Aki tud, kérem írjon véleményt, tapasztalatokat arról, hogy érdemes-e ott ingatlant vásárolni (ha igen, Füzesabonynak melyik részén), illetve, hogy milyen ott az élet, milyenek az emberek?

2017. márc. 2. 08:27
1 2
 11/11 Egykomment válasza:

Röviden:

Érdemes?

Igen.

Hol?

Déli rész: Rákóczi út, Baross út, Széchenyi út, Pacsirta út, Kárpát út, Mátyás király út és a köztes utcák.

Északi rész: Szihalmi út és Turul út között bárhol.

A déli részt hívják a helyiek falunak, azért mert a vasút előtt (bő száz éve) egy kis faluból nőtt ki a mai város (kvázi Ó-Füzesabony). A telepen eredetileg a vasutasok családjai telepdtek le, ma a lakosság fele (kb. 4000 ember ott él). A "falusi" (déli) rész tehát a városiasabb, hivatalok (önkormányzat, járási hivatal, bíróság, ügyészség, stb.), közintézmények (bölcsi-ovi-iskola-gimi), bevásárlási lehetőségek (Spar, Penny, nagy Coop), SZTK, stb. ott található. A "telepi" rész (Észak) viszont csendesebb, hol kertvárosiasabb (központhoz közel), hol falusiasabb (Turul úttól lefelé) jellegű. Bölcsi-ovi-általános itt is van.

Munkahelyek: sor mellett mindig van hely, négy - a lakosságszám arányában - nagy termelő vállalkozás is van a településen, meg számos kisebb. Az intézményhálózat is sok embert felszív (hivatalok, közintézmények, stb.). De Egeren túl akár még Budapest is bejárható napi szinten (kétóránként IC, óránként Interrégió, 1 óra 20 perc menetidő).

Hogy milyen itt élni? A vasúti hálózatot és az autópálya adott, egy bő órán belül elérhető Budapest és Debrecen (akár tömegközlekedéssel is) fél óra (autó) vagy negyvenöt perc (vonat) Miskolc. Egerbe gyakorlatilag percek alatt beérsz (mondjuk én a fentiek közül itt járok a legritkábban, hiába van legközelebb). Nyáron 10 perc Demjén vagy a Zsóry (annak aki szereti), de húsz perc alatt a Tisza-tó strandjainak a többsége is elérhető. Ha van egy autód, akkor minden okés. Most írok egy csúnyát, de szerintem ez is fontos kérdés: az etnikai arány nem Borsod vagy Dél-Heves, bár van pár környező falu, ahol már igen és sajnos első blikkre mindig látsz egy-egy társaságot az állomás környékén a dohányboltra tapadva. Na nem egy Keleti vagy Tiszai pu. szinten, de erről fontos tudni. Az ovikban viszont nem zavaró az arány. A város amúgy a hevesi demarkációs vonalon fekszik, tőle délre egyre rosszabb, északra egyre jobb a helyzet ezen a téren.

Az utolsó kommentben írtak jelentős részével nem tudok teljesen egyetérteni: Az északi részen töltöttem gyerekkorom egy részét, trágyaszagot akkor sem éreztem már (lehet, hogy a kommentelő nagyon a szélén laik a városnak, ott még lehet, hogy fennáll a helyzet), kifejezetten szerettem. Laktam a déli részen is meg megyei jogú városban és a fővárosban is. Egy időben valóban trendi volt a gyereket a megye legjobb általános iskoláiba hordatni, ezek pedig az amúgy is közeli Egerben találhatóak. Szerintem teljesen felesleges, semmi gond az itteni iskolákkal, csak egyes szülőknek könnyebb az iskolára fogni a gyerek kudarcát :). Ez amúgy országos tendencia. Pl. több értelmiségi szülőt (még tudományos fokozattal rendelkezőt is) ismerek, akik helyben járatják a gyereket iskolába. A gimi játszottak még kaliberű gyerekek számára optimális, nem egy szakmunkásképző (nem a szakmunkásokat, hanem az elmúltharmincévet bántom csak ezzel), de nem is elit. Ennek ellenére kerültek ki onnan is diplomások.

Én a válasz óta eltelt három évben relatív fejlődést érzek, infrastrukturális felújítások is voltak, meg mostanában nyílt egy korrekt kávézó és egy másik étterem is, tehát már nem csak a fagyizó/kocsma/gyorskaja kombó játszik. Az én meglátásom szerint a tősgyökeresek és a messzebbről érkezettek szeretnek itt lakni, a környező falukból beköltözők mindig a legkritikusabbak, bár még nem sikerült megfejtenem miért. Amúgy a lakosság nagyon kevert, eredetileg vasuas településről lévén szó anno az ország minden pontjáról költöztek ide, ismerek pl. budapesti, miskolci vagy egri gyökerűeket is. El kell jönni, szét kell nézni, be kell ülni egy kávéra és végig kell sétálni a fő utcán :)

Mondjuk a 3 évi helyzethez képest az ingatlanok nagyon megdrágultak, ezt nem árt tudni.

Én másként látom mint az utolsó

2022. szept. 16. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!