Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szerintetek ér ennyit a ház?

Szerintetek ér ennyit a ház?

Figyelt kérdés

Pest megye, BP mellett.

Főbb paraméterei a kocka háznak:

- 70-es években épült

- 110m2 lakótér

- 110m2 szuterén (ebből fele lakótérnek kialakítva, fele két beállós garázs)

- frissen szigetelve, 10cm

- pár éve komplett tetőcsere is volt (gerendák is és cserép is)

- új műanyag nyílászárók

- belül nem lett felújítva, szóval arra kellene még költeni, festés/burkolás

- új fűtésrendszer (új radiátorok, de régi kazán)

- villanyvezetékek cserélve

- riasztó van

- nagy telek, jó helyen

Nekem szimptatikus lenne a ház, de nem tudom, hogy ér e tényleg 48mHUF-ot. A tulaj nem nagyon akar engedni belőle, mert szerinte az, hogy belül rá kellene még költeni, az majdnem minden házra igaz, hogy olyan legyen ami a vevőnek tetszik és ezért nem is vágott bele, mert úgysem növelné az értékét és mert menet közben rájöttek elég nekik egy kisebb is.

Statikailag is jónak tűnik, úgy pakolhatnánk a falakat ahogy akarjuk. Nem tudom. Szerintetek?

2017. febr. 15. 14:30
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
67%
10m veszel telket és arra 38m olyant építesz amilyent akarsz
2017. febr. 15. 14:57
 2/16 A kérdező kommentje:
És addig hol lakunk? Annyi pénzünk nincs, hogy építkezést is fizessünk, meg albérletet is és ráadásul idős anyukámat nem mozdítanám átmeneti helyekre.
2017. febr. 15. 14:59
 3/16 Carragher_x ***** válasza:
100%

"Annyi pénzünk nincs, hogy építkezést is fizessünk, meg albérletet is"

48 millió forintos ingatlant nézel, de nincs annyi pénzetek, hogy adott esetben mondjuk fél-1 évig bérleménybe költözzetek azért, hogy milliókat spóroljatok? Itt vmi nagyon nem kóser. Ezzel amúgy nem azt akarom mondani, hogy feltétlenül az építkezés a jobb (alapból az a 10 milliós telek nagyon optimista) vagy hogy mindenképp olcsóbb lenne.

Egyébként a kérdésedre válaszolva: ezt így nem lehet megállapítani. Minden annyit ér, amennyit vki hajlandó érte fizetni. Ha arra vagy kíváncsi, hogy a piaci árakhoz képest ez milyen árfekvésű, akkor nézd meg a környékbeli, hasonló adottságú ingatlanok mostani kínálati árát, illetve az elmúlt időszak értékesítési árait (pl az otthontérképen).

2017. febr. 15. 15:10
 4/16 A kérdező kommentje:

Igen így félreérthető voltam valóban.

Van pénzünk rá, de 10misiért én sem hiszem hogy jó helyen (értsd nem a világ végén) lehet jó telket venni.

Én és a férjem még el lennénk albiban, de 72éves anyukámat, nomeg a 2kutyát nem hiszem hogy megoldanánk.

2017. febr. 15. 15:13
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

A leírtak alapján lehet akár reális, de hasonlítsd össze egyéb hirdetésekkel. Pl.:

[link]

Vagy:

[link]

2017. febr. 15. 15:30
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező

Fel kell újíatni belül?

Addig hova mentek amíg a felújítás tart?

Mert én az Édesanyámat nem tenném ki a felújítással járó kellemetlenségeknek, főleg ha 72 éves lenne, mint a Ti esetetekben.

Véleményem szerint nem ér 48millió forintot, bár a település nevét nem írtad. Nagyban hozzájárul egy ingatlan értékéhez, hol helyezkedik el a térképen.

2017. febr. 15. 16:38
 7/16 A kérdező kommentje:

Igaz, Csömör.

Teljesen lakható, csak épp nem mai. Festeni kell ès a csempék és járólapok sem a legszebben lettek lerakva, a tulaj azt mondta, hogy anno mikor a szüleivel költöztek már nem volt idejük a kivitelezőt nyakon verni, mert már az előző lakásukból nekik is ki kellett költözni és úgy maradt.

Vagyis teljesen lakható és arra gondoltam, hogy apránként megcsinálnánk.

A szuterén részben lévő lakórésszel nincs baj, azt már ők alakították ki, így kvázi 2generációs és ott anyu nyugiban lenne amíg mi fent gépészkedünk. Nem tudom. Nagyon tapasztalatlan vagyok ilyenekben. Nézegettem a netes hirdetésekt, de ilyen típusú haz nincs fent, nincs mivel összehasonlítanom.

2017. febr. 15. 16:47
 8/16 Carragher_x ***** válasza:
100%

"arra gondoltam, hogy apránként megcsinálnánk"

Ha egy tanácsot megfogadsz, akkor ezt nem erőlteted. Egyrészt mert ebből a legtöbb esetben az szokott lenni, hogy nem történik semmi, amikor meg mégis, akkor meg meg lesz csinálva rosszul vagy nem úgy ahogy eredetileg akartátok, mert hajt a kellemetlenség szülte vágy, hogy minél előbb kész legyen.

2017. febr. 15. 17:04
 9/16 A kérdező kommentje:

Akkorinkabb hagyjam a fenebe?

Azt gondolnám hogy nincs olyan haz aminel minden festés, burkolat olyan lenne amit az ember elképzel. Á nem tudom :(

Illetve van de az 60misi vagy még több... :(

2017. febr. 15. 17:14
 10/16 Carragher_x ***** válasza:
88%
Egy festést egyébként is megcsinálsz 4-5 évente, ha benne laksz, nem ilyenre gondoltam. Hanem az olyanokra, amikre célozgattál, úgy mint falbontás, ha már bontunk, akkor vezeték csere...stb. Ilyeneket lakva rettenetes csinálni.
2017. febr. 15. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!